Vanlige problemer med Hyundai ix20

Hyundai ix20

Hyundai ix20 er en litt mer utilitaristisk versjon av den vanlige Hyundai i20, noe som betyr at den tilbyr litt mer plass, lengre akselavstand og en litt høyere kjørestilling. Dette gjør bilen litt mer brukbar for familiebruk over i20 som er den minste og tetteste Hyundai hatchback der ute.

I20x ble først avslørt tilbake i 2010 og var i kontinuerlig produksjon i en bedre del av 10 år før den ble avviklet. Pålitelighetsmessig er i20x ok, men det er mange Hyundai-modeller som ser ut til å gjøre det mye bedre. Uansett, i denne artikkelen skal vi liste opp alle de vanlige problemene med Hyundai i20x.

For det første lider i20x av viktige problemer, da nøkkelen er kjent for å bryte utrolig ofte. Styresystemet opplever også visse problemer, hovedsakelig relatert til trimmen og noen ganger til og med servostyringssystemet.  Noen modeller opplever vanninntrengning, noe som absolutt er et problem fordi vann kan forårsake massiv skade på interiøret.

Andre problemer inkluderer problemer  med bilens elektriske systemer og problemer med manuell girkasse. Alt i alt er ix20 ganske pålitelig, men den er ikke like god som de fleste Hyundai-modeller fra denne epoken. Uansett, hvis du tar vare på det, bør det kunne tjene deg i lang tid.

Hyundai ix20 – Key fob-relaterte problemer

Det virker som mange eiere klager over at nøkkelen fob med ix20 er altfor skjør og at det kan bryte utrolig lett.  Problemet her er at pinnen som holder nøkkelen festet til fob er laget veldig dårlig, og det har en tendens til å bryte med minimumsnivåer av stress.  Dessverre er det ingen reparasjoner som kan reparere nøkkelen din helt, noe som betyr at du må bytte den ut.

  BMW xDrive overføring problemer

Å bytte ut nøkkelen kommer til å koste deg rundt $ 100, men du må også ta den til en forhandler slik at de kan programmere den til bilen din.  Videre er det også en god ide for deg å alltid ha flere nøkler til din disposisjon, slik at du fortsatt kan bruke bilen din hvis dette faktisk skjer.

Hyundai ix20 – Problemer med styresystemet

Hyundai ix20 bruker det samme styresystemet som den vanlige i20, noe som betyr at disse kan fikses på samme måte. Problemet her er at girene i rattstammen kan bli mangelfulltsmurt, noe som betyr at du må smøre styresystemgirene relativt ofte.

Et annet problem med styresystemet er når den elektriske servostyringsmotoren svikter på grunn av overoppheting. Hyundai designet dette systemet for servostyringsmotoren for å slå seg av  når den når høye temperaturer. Dette er ment som en sikkerhetsfunksjon, men det kan også koble fra servostyringssystemet helt.

Hyundai ix20 – Vanninntrengning

Dette er sannsynligvis det verste problemet som kan skje med Hyundai ix20 og er mest forbundet med tidligere ix20-modeller. Problemet her er at tetningene rundt frontruten og dørene har en tendens til å forringes raskt og dermed la vann komme inn i interiøret. Først vil vinduene dine bli dekket med kondens, men senere  kommer vannet inn.

Fuktighetsinnstilling inne i en bil kan forårsake mange problemer nedover linjen, for eksempel elektriske problemer, ubehagelige lukter, understellskorrosjon og til og med forårsake visse helseproblemer. Som sådan, sørg for å pay oppmerksomhet til dette problemet, spesielt hvis du eier en eldre ix20 modell.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Cayman T

Hyundai ix20 – Elektriske problemer

Elektriske problemer er relativt vanlige på mange Hyundai-modeller i disse dager, og ix20 er ikke annerledes. Disse problemene inkluderer problemer med strømvinduene, nærmere bestemt strømvindusmotorene.  Den eneste måten å løse dette problemet effektivt på er å bare bytte ut vindusmotorene og håpe at dette ikke førertil penn igjen.

Andre elektriske problemer inkluderer potensielle problemer med strømlåser eller potensielle problemer med visse klimaanleggskomponenter som kondensatoren. Du bør også sjekke om bilen er i stand til å koble til en telefon, da tilkoblingspakken også er et kjent feilpunkt.

Hyundai ix20 – Manuell girkasse problemer

For å avslutte denne listen, bør vi nevne at ix20 også lider av visse manuelle girkasse-relaterte problemer. De fleste av disse er relatert til clutchen som ofte kan ha et aggressivt bitepunkt, eller det vil ikke engasjere seg ordentlig i det hele tatt.

Hele overføringen er noen ganger kjent for å være nervøs og veldig vanskelig å skifte jevnt. Sørg for å sjekke giroljen og ikke kjør bilen aggressivt hvis du vil opprettholde en sunn clutch.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Hyundai ix20?

Hvis du er interessert i å kjøpe en kompakt, rimelig og effektiv bybil som også kan gjøre familieoppgaver, er ix20 absolutt et godt valg. Den økte praktiske over den vanlige i20 er absolutt et godt tillegg som ix20 kan være og blir brukt som en taxi i enkelte europeiske land. Hvis du kombinerer det med lave driftskostnader og effektive motorer, gir det perfekt mening.

  Vanlige problemer med Fiat Ulysse

Men hvis du er vant til å kjøre noe større eller mer luksuriøst, er sjansen stor for at ix20 ikke kommer til å være nok for deg.

Hvor lenge kan en Hyundai ix20 vare?

Det er veldig vanskelig å nøyaktig måle hvor lenge en bil kan vare, da det rett og slett er for mange variabler som går inn i den. Først av alt, måten du vedlikeholder bilen kan enten gjøre det eller ødelegge den, noe som betyr  at ix20 kan vare i flere tiår, og at den kan vare noen år, avhengig av hvordan du tar vare på den.

Dine kjørevaner, kjøremiljøer og klima spiller også en stor rolle i å bestemme bilens levetid. Men hvis du gjør alt du kan for å få bilen til å vare, bør den lett kunne vare 200k miles eller enda mer.

Hvor komfortabel er Hyundai ix20?

Hyundai ix20 er ingen luksusbil, noe som betyr at du ikke bør forvente at det skal være noe spesielt. Dessuten er den også ganske liten og får ikke for mye lyddemping, som sådan kan vi si at ix20 er tilstrekkelig behagelig, men ikke noe spesielt.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter