Vanlige problemer med Hyundai i40

Hyundai i40

Hyundai i40 ble først utgitt tilbake i 2011 og var i produksjon til 2019. I40 ble først og fremst utgitt for det europeiske, asiatiske og afrikanske markedet, noe som betyr at den aldri kom til det amerikanske markedet.  i40 representerer en tvilsom epoke med Hyundai-bilproduksjon, da den ikke klarer å være like pålitelig som de fleste andre Hyundai-modeller.

I denne artikkelen skal vi snakke om pålitelighet og alle de vanlige problemene med Hyundai i40. Disse inkluderer problemer med DPF (dieselpartikkelfilter), problemer med styresystemet, problemer med det elektriske og problemer med trim og utstyr. De fleste av disse kan løses proaktivt, men problemet er at de har en tendens til å gjenta seg ofte.

Det er ikke så ille, da i40 ikke er en spesielt dyr bil å fikse. Den er avhengig av Hyundai-deler som kan sees på mange andre Hyundai-modeller, noe som betyr at du enkelt kan kjøpe reservedeler. Selv om den ikke er like pålitelig som de fleste andre Hyundai-modeller, er den likevel god nok i et bredere spekter.

Alt i alt bør du ikke bekymre deg for mye med i40 hvis du utfører service på den regelmessig, og du gjør en inspeksjon før du kjøper den.  Bruktbilmarkedet er brimming med mange valg, noe som betyr at i40 er veldig lett å komme forbi.

Hyundai i40 – DPF (Diesel partikkelfilter) problemer

Moderne biler er utstyrt med det såkalte DPF-filteret, en komponent designet for å ta vare på de mest skadelige stoffene for at bilen skal kunne passere dagens utslippsregler. DPF er ofte et sårt punkt på mange dieselbiler fordi det er et komplekst stykke maskineri som kan tette seg selv eller mislykkes helt.

  Problemer med clutchen på Skoda Kamiq

For ikke å oppleve dette, bør du ta i40 på konstante motorveier, slik at DPF kan regenerere seg selv.  Hvis du slår av i40 under DPF-regenerering, kan det føre til at systemet gradvis øker oljenivået, noe som kan skade motoren. Som sådan, sørg for å være oppmerksom på DPF mens du kjøper i40.

Hyundai i40 – Problemer med styresystemet

Hyundai i40 lider også av visse styringssystemrelaterte problemer som merkelig banking og klikk neiises som kommer fra rattstammen.    Servostyringssystemet  er dekket med fleksibel gummikobling som over tid kan forringes og forårsake forskjellige rare lyder som høres veldig bekymringsfulle ut.

Selv om dette sannsynligvis ikke vil forårsake noen problemer med systemet ytelsesmessig, påvirker det definitivt din generelle komfort bak rattet. Hyundai utstedte en servicebulletin på grunn av dette problemet som ikke spesifikt oppga i40. Hyundai gjorde det imidlertid fordi i40 ikke er tilgjengelig i USA, ikke fordi den ikke lider av dette problemet.

Hyundai i40 – Elektriske problemer

Ulike Hyundai-modeller har en tendens til å oppleve problemer med elektriske systemer, for eksempel problemer med utvendig belysning og problemer med visse strømdrevne interiørtilbehør.  Hyundai ga ut en servicebulletin tilbake i 2012 da de uttalte at bakbremselysene kan mislykkes, spesielt på modeller med automatgir.

Andre elektriske problemer inkluderer potensielle problemer med elektriske vinduer og potensielle problemer med bilens radio og A / C. Sørg for å gå gjennom disse systemene hvis du er i markedet for en brukt i40, da du ikke vil at disse problemene skal legge opp fordi det kan koste mye penger å fikse.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedre?

Hyundai i40 – Trim og utstyrsproblemer

Trim og utstyrsrelaterte problemer er heller ikke uvanlig med mange Hyundai-modeller, og i40 er ikke annerledes. Det virker som om rattskinnet er utsatt for sprekker etter en stund, spesielt på biler som ofte ble utsatt for solen.  Andre problemer inkluderer problemer med lyst interiør som kan misfarges over tid, noen ganger til og med så mye at du må bytte ut visse komponenter.

Modeller utstyrt med soltak er kjent for å noen ganger lekke gjennom tetninger av dårlig kvalitet. Hyundai sier imidlertid at disse problemene hovedsakelig skyldes at folk ikke rengjør vindusforseglingene ofte. Uansett, sørg for å gå gjennom disse komponentene, så vel som du ikke vil at vann skal komme inn i hytta og forårsake alle slags problemer.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Hyundai i40?

Hyundai i40 har ganske mange fordeler som et romslig interiør, en relativt lav pris, lave driftskostnader, høye sikkerhetsnivåer og anstendig pålitelighet. Dette betyr at i40 er en god pakke generelt, og det er ingen store problemer som er et komplett rødt flagg. Imidlertid opplever i40 problemer oftere enn de fleste Hyundai-modeller, noe som er et problem.

Også, hvis du er vant til å bruke mye tid på noe med et premiummerke, vil i40 føles som en åpenbar nedgradering, da den ikke er spesielt ny eller luksuriøs. Uansett, hvis du liker Hyundai og du vil spare penger på en bruktbil, kan i40 gjøre for de fleste.

  Vanlige problemer med Volkswagen Sharan

Hvorfor er ikke Hyundai i40 tilgjengelig i USA?

Hyundai i40 var aldri tilgjengelig i USA, noe som ikke er så vanlig for Hyundai,  da USA sannsynligvis er deres viktigste marked på planeten. Grunnen til at i40 aldri kom til USA  er at det  ikke er en spesielt god bil, og fordi det er visse åpenbare overlappinger med biler som Hyundai Sonata.

Hyundai avviklet senere i40 for resten av verden innen år 2020 og kom aldri tilbake. Det er også svært lite sannsynlig at Hyundai kommer til å tilby en ny i40 når som helst snart.

Er Hyundai i40 en god familiebil?

Hyundai i40 har visse elementer som passer familiebruk veldig bra. For eksempel tilbyr eiendomsversjonen av i40 mer enn nok plass til de fleste familier der ute. I40 er også en veldig trygg bil, da den vant mange sikkerhetsavdelinger. Visst, det får ikke all den nyeste aktive sikkerhetsteknologien, men det var ikke engang tilgjengelig da i40 kom ut.

Videre er i40 også anstendig komfortabel og lett å leve med. Den er langt fra den beste familiebilen i dette segmentet, men prismessig kan du virkelig ikke klage.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter