Vanlige Problemer med Ford F150-girkasse

Ford F150 er den mest solgte bilen i USA for en stund nå, noe som betyr at F150 er bokstavelig talt en del av den amerikanske kulturen. F150 er en lastebil designet for å imøtekomme både arbeidsformål, fritid og langdistansekjøring, noe som gjør F150 til en veldig god lastebil generelt. F150 leveres med en pålitelig 10-trinns automatgirkasse som legger vekt på komfort, effektivitet, nytte og pålitelighet.

Imidlertid er denne overføringen ikke perfekt som det er tilfelle med nesten alle overføringer der ute. Det er noen problemer her og der, noen av dem verre, noen av dem ikke så mye. I denne artikkelen skal vi diskutere de vanligste Ford F150-overføringsproblemene, fortelle deg hvordan du kan fikse dem, og hvordan passer de inn i resten av segmentet.

Det vanligste Ford F150-overføringsproblemet er knyttet til problemer med overføringsvarmere, TTC-ventilen, uberegnelig og grov girskift, problemer med girposisjonsindikator  og feil på pumpedrevet giroverføring. Dette er de vanligste problemene som betyr at dette er noe du bør vurdere hvis du er interessert i å kjøpe en Ford F150.

Alt i alt er denne overføringen veldig bra, og den skal kunne vare ganske lenge. Du må imidlertid ta vare på det, ikke misbruke det for mye, og du bør være mer enn god til å leve med det i ganske lang tid.

Ford F150-girkasse – Problemer med overføringsvarmer

Ford F150 transmisjonsvarmer er montert direkte på transmisjonshuset, noe som gjør den sårbar for kjølevæskelekkasjer hvis de oppstår. Disse problemene er mest utbredt i modeller etter 2018.  Det er verdt å nevne at alle generasjoner av F150 kommer med en overføringsvarmer, men eldre modeller har den ikke på samme sted som etter 2018-modeller gjør.

  Vanlige problemer med Hyundai i30

Problemet her er at etter at bilen går ut på en lang kjøretur og sitter ubrukt, kan kjølevæsken finne veien inn i varmere og forårsake en rekke problemer.  Hvis du tilfeldigvis kommer over lekkasjer, må du huske å ta bilen til en forhandler, spesielt hvis du opplever tøffe skift og nervøse accele-rasjoner.

Ford F150 transmisjon – TTC Regulator ventil problemets

Ford F150 kommer med en såkalt 10R80 10-trinns automatgirkasse som ble designet i samarbeid med General Motors.  Disse overføringene finnes også i mange andre Ford-produkter som Mustang, Expedition og Explorer, og alle disse modellene opplever de samme problemene knyttet til TTC.

TTC kan bli uberegnelig på grunn av at den fester seg, noe som begrenser systemets evne til å fungere. Dette kan forårsake en hel rekke problemer med overføringen, spesielt hvis du ikke tar vare på den tidlig nok. Dessuten, hvis du støter på rusk og smuss i transmisjonsvæsken, er sjansen stor for at momentomformeren din også er farlig.

Ford F150 girkasse – Uberegnelig og grov giring

Hvis F150 noen ganger opplever et tøffere skifte, bør du ikke bekymre deg så mye fordi alle automatiske girkasser noen ganger gjør det. Men hvis du opplever disse noen ganger i løpet av en enkelt kjøretur, er sjansen stor for at noe er galt. Ford sier vanligvis at tøffe skift er normale, og de er når de skjer sjelden. Når de skjer ofte, er de langt fra normale.

Disse problemene kan løses på to forskjellige måter. Den første er å omprogrammere / kalibrere programvaresiden av ting ved å oppdatere systemet. Den andre metoden er å erstatte ventilenheten. Sørg for å handle raskt, da du ikke vil lide av flere lignende problemer nedover linjen.

  Vanlige problemer med Fiat Scudo

Ford F150 overføring – Gear posisjon indikator lys problemer

Ford F150 er utstyrt med noen forskjellige systemer for å fortelle deg hvilket gir du er i. Den vanligste vises på dashbordet der den viser deg hvilket utstyr du er i til enhver tid. Når bilen skifter gir, viser den det til deg på bilens dashbord. Noen eiere har imidlertid klaget over  at indikatorlampen for girposisjon ikke ønsker å holde seg på.

Noen prøvde å fikse dette ved å reprogramingsystemet, men det virker som at fastsette ikke løse problemet helt.  Andre sier at utskifting av systemet ikke også løser problemet hver gang. Det er sannsynligvis en elektrisk feil som Ford snart bør fikse.

Ford F150-girkasse – Feil på drivgirpumpen

Ifølge noen få kilder på nettet er 10R 10-hastigheten som finnes i F150 utsatt for å oppleve sutlyngende lyder mens du kjører normalt. Disse klynkende lydene er direkte knyttet til drivgirpumpen som ser ut til å tåle noe stress.  Ford sier at dette ikke er et stort problem, men noen eiere sa at deres drivutstyrspumper har sviktet kort tid etter å ha hørt de sutrende lydene.

FAQ Seksjon

Er Ford F150-girkassen god?

Fords 10-trinns automatgirkasse er god når den fungerer etter hensikten. Ford ble til og med rammet av et stort gruppesøksmål på grunn av tilbakevendende problemer med 10-hastigheten. Dette ødela bildet av 10-trinns girkasse ganske mye, men mange Ford-eiere anser fortsatt 10-hastigheten for å være mer enn tilstrekkelig.

  Vanlige problemer med Hyundai Santa Fe

Ford er klar over hvor spesiell F150 er for det amerikanske markedet, noe som betyr at de bare vil tilby den med en virkelig god girkasse.

Hvilken Ford F150-motor er best?

Det er ganske mange flotte Ford F150-motorer, men den beste av dem alle er sannsynligvis 5.0L TI-VCT V8 because det er en stor verdi prospect med nok kraft og dreiemoment for enkel tauing.  3.5L EcoBoost, 3.3L EcoBoost og 3.0L Power Stroke Turbo Diesel er alle flotte F150-motorer

Hvor pålitelig er Ford F150?

Ford F150 er rost for mange ting, men pålitelighet er ikke en av disse tingene. Det er ikke å si at F150 ikke er pålitelig, det er bare at den er så populær og det kommer med sitt eget forbehold. Når det oppstår et problem som ville være relativt anonym med en bil som ikke er så populær som F150, for en F150 betyr det en enorm pressedekning.

Alle biler er upålitelige på den ene eller den andre måten, men hvis du vedlikeholder og tar vare på F150, kommer den til å tjene deg i flere tiår. Det er en toveis gate, da du rett og slett ikke kan forvente at noe så komplekst som et motorkjøretøy skal være pålitelig hvis du ikke tar vare på det.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter