VW Adaptive Cruise Control Problemer

VW problemer

For noen år siden ble adaptiv cruisekontroll bare sett på som en gimmick, da den ikke var avansert nok til at den faktisk ga mye mening. Visst, i noen tilfeller som motorvei cruising uten trafikk, er noen form for cruise control verdt, men virkelige scenarier og miljøer har alltid en tendens til å være litt uforutsigbare, noe som ikke er noe du vil ha når du bruker autonome kjørefunksjoner.

VW er ikke et merke kjent for autonom kjøring i seg selv, men VW tilbyr nå ganske avanserte adaptive cruise control-systemer som kan ta kanten avf av daglig pendling.  Uansett er det noen bemerkelsesverdige VW adaptive cruise control-problemer vi skal liste opp i denne artikkelen. Dette bør tjene deg godt hvis du støter på noen av disse.

Det første og sannsynligvis vanligste problemet er når det adaptive cruisekontrollsystemet nekter å fungere. Andre problemer inkluderer at systemet aktiverer bremsene av seg selv uten noen spesiell grunn, noe som ikke bare er ubehagelig, men kan også være ekstremt farlig.

For det tredje må vi snakke om at systemet plutselig løsner og ofte nekter å slå på. Sist,  men ikke minst, bør vi også nevne tilfeller der systemet akselererer og ikke ser ut til å kunne holde en jevn angitt hastighet.

Adaptiv cruisekontroll ikke tilgjengelig

Det vanligste problemet de fleste VW-eiere står overfor med ACC-systemer er når de nekter å engasjere seg i det hele tatt. Disse problemene er vanligvis knyttet til en bestemt ACC-varsellampe som dukker opp på dashbordet og ikke lar deg engasjere systemet.  Det første du må sjekke er selve ACC-radaren, da den er kjent for å ikke svare hvis den er dekket av mye skitt.  Hvis du kjører gjennom tung snø eller regn, vil radaren heller ikke kunne fungere.

  Vanlige problemer med Renault Kangoo

Sørg også  for  å rydde området foran radaren, da eventuelle hindringer som bilskilt eller karosseri vil føre til at systemet nekter å engasjere seg.  En blåst sikring kan også forårsake dette problemet, og det samme kan en skadet sensor.  Hvis  du ikke klarte å løse problemet, kan du prøve  å parkere bilen i 15 minutter og prøve igjen. Hvis ikke noe av dette hjelper, kan du kontakte en VW-tekniker.

Adaptivt cruisekontrollsystem bremsing av seg selv

Det har vært ganske mange rapporter by stresset ut drivere at noen VW-modeller kan vise  utilsiktet bremsing mens ACC-systemet er på. Dette er uten tvil det farligste problemet du kan møte med ACC-systemet, da det er uforutsigbart og kan være dødelig ved motorveihastigheter.  Dessverre ser det ikke ut til å være en klar forklaring på hva som forårsaker disse problemene, bortsett fra at noen liker å kalle disse fronthjelpsfeilene.

VW ble til og med truffet med mange søksmål angående dette problemet, men ingenting spesifikt kom noen gang ut av dem. Noen sa  at disse problemene kan løses proaktivt ved alltid å oppdatere systemene dine og utføre service på bilen regelmessig, men realiteten er at disse systemene noen ganger kan feiltolke miljøet som fiendtlig og bruke bremsene, selv om det er helt unødvendig.

Adaptiv cruisekontroll slås av

Dette problemet (som mange andre) er ikke spesifiktknyttet til VWs, da det er et iboende problem med de fleste ACC-systemer. Problemet her er at systemet plutselig slås av og lar deg ta full kontroll over kjøretøyet. I noen situasjoner kan dette være litt av et problem, spesielt hvis du kjører relativt raskt på en relativt trafikkert vei.

  Problemer med Kia Picanto X Line

Det sies at dette problemet vanligvis er forårsaket av en ekstern faktor som enten forvirrer eller kraftigkobler ut systemet. Sterk sidevind i høye hastigheter kan svinge bilen og dermed koble fra systemet og ikke la deg slå den på. Tap av trekkraft og å gå over pytter kan også forårsake dette problemet.

Den adaptive cruisekontrollen kan ikke opprettholde en bestemt hastighet

Den første grunnen til det er at systemet nekter å la deg engasjere en spesielt høy hastighet hvis trafikken er t o ooverfylt. For det andre kan bremsebryteren være defekt, noe som vil lure systemet til å tro at du brukte bremsene. Sørg også for å sjekke kjøretøyets hastighetssensor som har til oppgave  å kommunisere med ECU om hastigheten bilen gjør.

En ødelagt eller løs cruise control-kabel kan forårsakedet samme problemet, og derfor bør disse  også inspiseres.

 

FAQ-seksjon

Er adaptiv cruisekontroll trygt?

I hovedsak er de fleste ACC-systemer helt trygge og pålitelige nok til å bruke på daglig basis, men misbruk av disse systemene kan gjøre dem ekstremt farlige.  Tanken bak ACC-systemet er ikke å erstatte oppmerksomheten og  wokeness, men heller å bare komplimentere  kjøringen din og gjøre opplevelsen litt mer behagelig.

Du må alltid være oppmerksom på veien foran deg og alltid overholde fartsgrensene, uansett om du bruker et ACC-system eller ikke. Hvis du er på en kjent vei og trafikkflyten er jevn nok, er det ingen grunn til at du ikke skal aktivere det adaptive cruisekontrollsystemet, da det er nettopp det det er  designet for å gjøre.

  Vanlige problemer med Ford Mustang Mach-E

Er alle adaptive cruisekontrollsystemer like ?

Det er stor variasjon med moderne ACC-systemer, noen er rudimentære og tilbyr deg bare grunnleggende funksjoner som å stille inn en bestemt avstand fra bilen foran og opprettholdeønsket hastighet.

Andre er mye mer avanserte ettersom de kan øke hastigheten, senke farten eller til og med stoppe helt og dra hvis du vil at de skal.  Noen er i stand til å ta kontroll over styreinngangene dine og sentrere bilen inne i kjørefeltet, mens de mest avanserte systemene til og med kan gjøre filskifter og nesten ikke kan skilles fra autonome kjøresystemer.

Leveres alle VW-modeller med adaptiv cruisekontroll?

Alle VW-modeller i dag kan fås med adaptive cruise control-funksjoner, men ikke alle tilbyr ACC som standard.  Avanserte modeller tilbyr vanligvis  disse systemene fra fabrikken, mens rimeligere modeller har disse som en del av ekstra opsjonspakker.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter