Problemer med lading av Kia EV6

Kia EV6

Kia EV6 er en av de beste elektriske crossover-SUV-ene på markedet. Med en batteripakke på 77,4 kWh har den også en utmerket rekkevidde på opptil 50 mil. Den har imidlertid også en rekke problemer, blant annet med ladingen, men hva er ladeproblemene med Kia EV6?

Noen av de vanligste ladeproblemene med Kia EV6 er at laderen trekker for mye strøm, at ladesystemet blir overopphetet, at bilen ikke lader og problemer med nivå 2-lading. Selv om disse problemene ikke er utbredt, har flere eiere tatt dem opp, og de fleste av dem er enkle å løse.

Hva er de vanligste ladeproblemene med Kia EV6?

Laderen trekker for mye strøm

Et av de største ladeproblemene med Kia EV6 er at laderen trekker for mye strøm. En av eierne fra Florida klaget i februar 2023 over at den innebygde ladekontrolleren på EV6 «trakk for mye strøm fra den bærbare laderen min på nivå 2 EVSE. Når laderen er innstilt på maksimalt 24 ampere, trekker bilen 28 til 30 ampere, noe som fører til at laderen slår seg av og melder at det er oppdaget en kortslutning. Når laderen er innstilt på 40 ampere, omtrent en time ut i ladingen, trekker bilen 46,6 ampere, noe som igjen fører til at laderen slår seg av og melder om kortslutning. Slik jeg forstår standarden for nivå 2-lading, forteller laderen bilen hvilken strømstyrke den er innstilt på, og det er ikke meningen at bilen skal trekke mer strøm enn laderen forteller den.»

Siden laderen trekker mer strøm enn den skal når den brukes med Kia EV6, er dette et stort sikkerhetsproblem som kan forårsake brann. Merk at den samme laderen ikke trekker for mye strøm når den brukes med andre elbiler. Dette er altså noe eiere av EV6 bør være oppmerksomme på.

  Kia Carnival pålitelighet

Overoppheting av ladesystemet

Et annet stort problem som Kia EV6-eiere har klaget over, er problemer med nivå 2-lading. I tillegg til at laderen trekker for mye strøm, har brukere også oppgitt at nivå 2-lading forårsaker en feil der batteristyringssystemet eller ladesystemet blir overopphetet.

Noen brukere har dessuten klaget på at de ikke klarte å lade bilen til 40 ampere eller mer med nivå 2-laderen. En annen eier rapporterte om flere feil ved forsøk på å lade en 220-volts vekselstrøm på både 9 kW og 8 kW.

Hvis din Kia EV6 opplever noen av de ovennevnte ladeproblemene, bør du ta kontakt med produsenten hvis du er under garanti eller få bilen inspisert av en profesjonell mekaniker.

Bilen lader ikke

Dette er et annet stort problem som Kia EV6-eiere har klaget over. Noen av årsakene til at Kia EV6 ikke lader, er at tilkoblingen er løs eller at det er problemer med ladetilkoblingen. Andre problemer kan være fysiske skader på batteriet, problemer med stikkontakten eller at batteriet er dødt.

Noen brukere har til og med klaget over at laderen plutselig sluttet å lade på grunn av temperaturøkning eller feil lademønster. Merk at i noen tilfeller skyldtes dette problemet en utdatert programvareversjon. Problemet ble derfor løst ved å oppdatere programvaren.

Siden det kan være ulike årsaker til at bilen ikke lader, er det viktig å få en profesjonell mekaniker til å inspisere bilen. Noen problemer kan løses ved å slå bilen av og på. Men i noen tilfeller kan det til og med være nødvendig å bytte batteri eller tilbakestille batteribryteren.

  Problemer med Peugeot 3008 automatgir

Få mer informasjon om problemer med Kia EV6.

FAQ

Er det lurt å lade EV6 til 100 %?

Nei, det er ikke lurt å lade elbilens batteri til 100 %. Det vil nemlig redusere den totale levetiden til bilens batteri. En full lading er imidlertid bra fordi det gir deg maksimal driftstid. Derfor bør du minimere batteriets ladetilstand til 100 %.

Hvis du for eksempel lader batteriet til 100 % og lader det ut til mindre enn 50 %, vil det redusere levetiden, og det samme gjelder hvis du lader batteriet til 80 % og lader det ut til mindre enn 30 %.

Ved hvilken prosentandel bør jeg lade min Kia EV6 og hvorfor?

Du bør begrense ladingen ved hurtigladere til 80 % for å bevare batteriets helse. Selv om det er bra og trygt for bilen å lade til 100 %, er det ikke bra for elbilbatteriet på lang sikt. Dette skyldes at litiumionebatterier er mest effektive i området mellom 20 og 80 %.

Er det greit å lade Kia EV6 hver dag?

Nei, det er ikke en god idé å lade bilen daglig. Årsaken er at det kan skje en naturlig nedbrytning av batteriet basert på antall ladesykluser i løpet av batteriets levetid. Vær oppmerksom på at elbilbatteriets ytelse og holdbarhet kan reduseres hvis laderen brukes konstant.

Kan jeg la Kia EV6 stå tilkoblet i en uke?

Ja, du kan la Kia EV6 stå tilkoblet i en uke. Det skjer ingen skade på bilen eller batteriet. Du må imidlertid følge instruksjonene i bruksanvisningen. Du bør likevel være klar over at moderne elbilbatterier er svært avanserte og holdbare, og at det sannsynligvis ikke vil gjøre noen skade å la dem være tilkoblet eller frakoblet i en uke.

  Er Kia Forte en god bil?

Hvor lang tid tar det å lade Kia EV6?

Alle typer Kia EV6 kan lades med maksimalt 11 kW på en vekselstrømsladestasjon. Det betyr at det tar rundt 6 timer å lade en 2WD med standard rekkevidde fra 0 til 100 %. På den annen side tar det rundt 8 timer å lade 2WD-versjonen med lang rekkevidde, AWD-versjonen med lang rekkevidde og GT-versjonen.

Konklusjon

Kia EV6 er en fin og romslig kompakt crossover-SUV. Men som forventet har den også flere problemer som eierne bør være oppmerksomme på. Et av de største problemene er problemer med lading. Som vi har vært inne på ovenfor, er de største ladeproblemene med Kia EV6 at laderen trekker for mye strøm, at ladesystemet blir overopphetet, problemer med nivå 2-lading og at bilen ikke lader.

Hvis din Kia EV6 har et av de nevnte ladeproblemene, bør du ta kontakt med Kia eller ta bilen til en profesjonell mekaniker for å få den reparert.

Kia EV6
Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter