Hyundai i20 vs Renault Clio – Hvilken er bedre?

Er Hyundai i20 en god bil?

Hvis du er en familie mann og du vil ha en bil som ikke er for stor eller for liten, en som ikke er for billig eller for dyrt, eller en som ikke er altfor luksuriøs, men ikke billig-følelse heller, bør du fokusere oppmerksomheten på kompakte hatchbacks. Grunnen til at vi sier hatchbacks er fordi disse små, men romslige bilene er den perfekte blandingen av alt i en enkelt pakke.

Dette er grunnen til at hatchbacks har blitt så ekstremt populære, og hvorfor nesten alle anerkjente merker (utenfor USA) fortsatt tilbyr mange hatchback-modeller.  Den store fremgangen i bilindustrien gjør at vi kan nyte  en kombi som føles som en mye større bil på innsiden, men som fortsatt beholder alle fordelene du vanligvis forbinder med en kombi.

I denne artikkelen vil vi sammenligne to voldsomme rivaler i dette segmentet, Hyundai i20 og Renault Clio. I20 har eksistert i omtrent 15 år og er nå i sin tredje og mye forbedrede generasjon. Renault Clio på den annen side har eksistert i mer enn 22 år og er i sin 5th iterasjon som betyr at dette bør være en god en.

Vi vil sette disse to hatchbacks gjennom en omfattende head-to-head test og fortelle deg hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Så, Hyundai i20 vs Renault Clio – Som er bedre?

Hyundai i20

Prismessig er dagens Hyundai i20 ikke en av de billigste hatchbackene i dette segmentet som kommer som en overraskelse for mange, men det er faktisk verdt det. For det første får i20 to motorvalg, en mindre 1.0L 3-sylindret motor med 100 hk eller en 1.2L 4-sylindret motor med 87 hk. FWD  er det eneste alternativet for i20,  en manuell er standard girkasse mens en automatisk er tilgjengelig som et alternativ.

  Hyundai Kona Pålitelighet

Hvis du virkelig liker i20, men du ikke er så sikker på ytelsen, bør du fokusere på i20 N. I20 N koster mye mer penger, men den får en veldig kraftig 1.6L 4-sylindret med 204hp og med en 0-60mph tid på 6.7 sekunder.  Selv om vanlige i20-modeller ikke er noe så spesielt å kjøre, er i20 N sikker.

Exterior-designet er mye forbedret i forhold til den forrige modellen, men i20 kommer ikke til å imponere noen. Interiøret er moderne og virkeliglogisk lagt ut, noe som gjør det enkelt å forstå og bruke mens du kjører.  Påliteligheten er utmerket da Hyundai nesten alltid klarer å levere on den fronten i disse dager.

Praktisk er greit, ikke noe spesielt for klassen som betyr at du kan pakke en voksen i ryggen, men det er ikke noe du bør gjøre ofte. Sikten er god, bagasjerommet er ganske stort, og den samlede utstyrslisten er tilstrekkelig.

Renault Clio

Renault Clio koster noen tusen dollar / euro mindre sammenlignet med i20 som ikke kommer som en overraskelse. Men Renault Clio tilbyr en mye bredere motor palette starter  med 1.0L inline 3-sylindret motor med enten 91hp eller 100hp eller mer stand 130hp 1.4L 4-sylindret   motor. Clio kommer også i dieselform takket være en 1.5L 4-sylindret motor med 85 hk.

Den nyeste Clio er også tilgjengelig som en hybrid som betyr at du kan få det med en 1.6L 4-sylindret bensinmotor i tillegg til en  elektrisk motor for en kombinert effekt på 144hp. På toppen, sitter Clio RS / Trophy,  en 200hp/220hp 1.6L 4-sylindret hot hatchback som kan gjøre 0-60mph i  6.9/6.6 sekunder som er nesten identisk med i20 N.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 5

Designmessig ser Renault Clio veldig bra ut i disse dager, både innvendig og utvendig, noe som er en stor forbedring i forhold til eldre modeller som ofte virket litt usikre. Kjøreopplevelsen er ganske normal, bortsett fra Clio RS som føles som en eksplosjon å kjøre.

Pålitelighet er greit, men det er mye rom for forbedring her.  Praktisk er veldig bra for sin klasse fordi Clio tilbyr en stor andre seterad og en anstendig størrelse bagasjerommet.

Bedømmelse – Renault Clio er bedre

Selv om Hyundai i20 er en veldig god bil generelt, tar Clio det fordi den tilbyr både en hybrid og en dieselmotor mens i20 ikke gjør det. For det andre tilbyr Clio mer plass i både bagasjerommet og baksetet, noe som betyr at det er den bedre familiebilen generelt. Designmessig tar Clio det også både innvendig og utvendig, men i20 ser også bra ut, spesielt på innsiden.

Pålitelighet er der tidevannet ser ut til å snu som i20 er en merkbart mer pålitelig car.  Hvis du liker en mer dynamisk opplevelse, vil jeg si at i20 er bedre på det mens Clio er mer behagelig.  Alt i alt, begge disse hatchbacks er gode, men Clio rett og slett har flere ting å gå for det.

FAQ-seksjon

Er Hyundai i20 mer effektiv enn Renault Clio?

Når det gjelder effektivitet, er disse to nesten identiske som du kan forvente å komme rundt 48MPG med sammenlignbare bensindrevne modeller. Men hvor Clio tar kanten fordi den er tilgjengelig med en dieselmotor som kan  returnere opp til 65MPG som er mye bedre enn noe du kan få med i20.

  Er Hyundai i20 en god bil?

Også, vi kan ikke glemme at Clio er også tilgjengelig som en hybrid som kan returnere opp til 65MPG kombinert også.

Er Hyundai i20 tryggere enn Renault Clio?

Renault Clio ser også ut til å være  en tryggere bil fordi den ble belønnet med en Euro NCAP 5-stjerners rangering mens i20 fikk 4 av 5 stjerner. Grunnen til at i20 aldri nådde sitt fulle potensial er at  den ikke leverer nok i sikkerhetsassistansekategorien der den bare scorer 67% mens Clio scorer 75%.

Clio er også bedre med både voksen og barn passasjer sikkerhet mens i20 er litt bedre når det gjelder fotgjengere.

Er Hyundai i20 N bedre enn Renault Clio RS?

Både Renault Clio RS og Hyundai i20 N er flotte biler, noe som betyr at det er ganske vanskelig å velge vinneren. Jeg vil si at den vanlige i20 N er bedre enn Clio RS, men hvis du oppgraderer til Clio RS Trophy-modellen, kommer du til å innse at disse to kan handle slag i flere dager.

I20 har en raskere 0-60mph tid, er lettere, har mer dreiemoment, og har en tendens til å ha raskere rundetider. På den annen side har Trophy RS en høyere toppfart, den ser ut til å ha bedre bremser og litt mer kraft på 220 hk.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter