Er Hyundai Ioniq 4 en god bil?

Er Hyundai Ioniq 4 en god bil?

Den opprinnelige Hyundai Ioniq 4 ble først utgitt tilbake i 2016, den fikk en fin oppdatering i 2020, og den stoppet produksjonen i 2022. Nå  er Ioniq 4 en fristende bil å kjøpe på bruktmarkedet fordi den tilbyr god valuta for pengene, den er veldig pålitelig og veldig effektiv. Så, er Hyundai Ioniq 4 en god bil?

Ja, Hyundai Ioniq 4 er en veldig god bil av noen få forskjellige grunner. For det første kommer bilen i forskjellige varianter som inkluderer en hybrid og en elektrisk drivlinje. For det andre  er Ioniq 4 en veldig kul bil, mye bedre utseende enn hovedrivalen, Toyota Prius.

Interiøret i Ioniq 4 ser ut til å være ganske anstendig, spesielt med tanke på bilens prislapp.  Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt, det er stort sett i tråd med mange andre biler i dette segmentet. Pålitelighet er ganske anstendig, men det er noen problemer som er verdt å snakke om mer detaljert.

Verdiaspektet er virkelig fristende som Ioniq 4 var og fortsatt er en billig hybrid å kjøpe.  Praktisk er også veldig bra fordi bilen tilbyr sitteplasser for opptil fire personer med en ganske stor bagasjerom, god synlighet og ganske mange familievennlige funksjoner.

Hyundai Ioniq 4 – Kraftverket

Hyundai Ioniq 4 kommer i to forskjellige varianter. Den første er hybrid 1.6 GDI HEV som kommer med en 1580cc direkte injeksjon hybrid 4-sylindret motor med 105hp.  Denne motoren er paret til en elektrisk motor som skyver den kombinerte utgangen mot 141hp og 125lb-ft av dreiemoment.  65MPG er den maksimale kombinerte MPG du kan få med denne modellen.

  Vanlige problemer med Hyundai Accent

Den kommer også utelukkende med et FWD-system og en 6-trinns dual-clutch automatisk girkasse.  Den andre versjonen du kan få er den helelektriske Ioniq 4 med et 28kWh batteri og en 120hp elektrisk motor med 217lb-ft av dreiemoment.  Det tar rundt 20 minutter å hurtiglade dette batteriet til 80 % ved hjelp av en 70 kW lader.

Vanliglading tar litt mindre enn 5 timer.  Denne versjonen er også utelukkende forhjulsdrevet og kan nå 0-60mph på mindre enn 10 sekunder mens hybridversjonen tar litt lengre tid enn 10 sekunder.

Hyundai Ioniq 4 – Design og chassis

Hyundai Ioniq 4 ser veldig kul ut inne og ute, mye mer enn man skulle tro for en bil av prislappen. Hyundai var aldri merket kjent for å lage de flotteste bilene der ute, da de alltid lente seg mot brukervennlighet og pålitelighet i motsetning til design og stil.

Kjøreopplevelsen er heller ikke noe spesielt. Bilen kjører mer eller mindre det samme som Toyota Prius eller noen annen bil fra dette segmentet , noe som betyr at det ikke er den mest dynamiske, heller ikke den mest luksuriøse og komfortable bilen der ute.

Hyundai Ioniq 4 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, klarer Ioniq 4 å være en relativt pålitelig bil, men det er mange andre Hyundai-modeller som er mye mer pålitelige enn Ioniq 4. Ioniq 4 startet et massivt skifte i Hyundais produktfilosofi og introduserte merkevaren til ny teknologi som uunngåelig betyr pålitelighetsproblemer.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 4

Som sådan er de vanligste pålitelighetsproblemene forbundet med at bilen ikke ønsker å akselerere eller miste strøm. Andre problemer inkluderer problemer med overføringen, problemer med bilens elektriske systemer, problemer med bilens utstyr og problemer med Ioniq 4-navigasjons- og GPS-systemene.

Hyundai Ioniq 4 – Verdi og praktisk

Da Ioniq 4 først kom ut, ble det umiddelbart en av de mest populære sub-$ 30k hybrid / elbiler på markedet. Årsaken til at Ioniq 4 var så vellykket er at det bare er en av de svært få bilene du til og med kan kjøpe til den prisklassen. Toyota Prius er den andre. Som sådan er begge disse fortsatt populære på 2.- markedet som inngangspunkt for elbiler og hybrider.

Praktisk ser også ut til å være veldig bra fordi bilen tilbyr nok sitteplass og en god del bagasjerom også. Den skrånende taklinjen spiser litt inn i passasjerrommet bak, men ingenting å være for opptatt av , da bilen er lang nok til å imøtekomme høyere passasjerer med relativt letthet.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor avviklet Hyundai Ioniq 4?

I fjor kunngjorde  Hyundai et fullstendig stopp på Hyundai Ioniq Electric-salget for det amerikanske markedet, og de fulgte det opp med et fullstendig stopp av Hyundai Ioniq 4 hybridproduksjon også.  Grunnen til at de gjorde dette er enkel: Hyundai kommer ut med 11 nye EV-modeller innen år 2030, noe som betyr at det rett og slett ikke er plass til Ioniq 4lenger.

Ioniq 4 var bilen som brakte Hyundai inn i denne epoken med hybrid- og ev-biler, og nå er det på tide at nye modeller kommer på og forbedrer seg over Ioniq 4.

  Hyundai Accent pålitelighet

Hvor mange miles tilbyr Hyundai Ioniq 4?

Hvis du lader Ioniq 4 EV-batteriet fullt ut, ser du på rundt 270 miles per full lading, noe som virker litt for svakt etter dagens standarder. Nå er vi vant til biler som har 200, 300 eller noen ganger til og med 400 miles rekkevidde per enkelt lading, noe som gjør at Ioniq 4 føles utrolig datert.

Imidlertid, hvis du bruker bilen din til daglig kjøring og daglig pendling, og du pleier å lade den mens den er parkert i garasjen din, bør Ioniq 4s 170 miles rekkevidde være mer enn nok for 99% av folk.

Hvor lenge kan et Hyundai Ioniq-batteri vare?

Hyundai hevder at batteriene er gode i minst 100.000 miles eller 10 års kontinuerlig bruk.  Hver bil vil være forskjellig, men Hyundai regner med at du skal kunne få minst 8-10 års kontinuerlig bruk ut av etn Ioniq-batteri. Det avhenger også av hvor mange ladesyverdu gjør og hvor godt du vedlikeholder bilen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter