Vanlige problemer med Volkswagen Sharan

Er Volkswagen Sharan en god bil?

Volkswagen Sharan er en flerbruksbil som har vært i produksjon siden 1995.  Den andre generasjonen av Sharan ble introdusert i 2010, mens 2. generasjons ansiktsløftning ble introdusert i 2015.

Ifølge de fleste data som er tilgjengelige på nettet, tilbyr Sharan middelmådig pålitelighet. De vanligste VW Sharan-problemene er knyttet til girkassen, utstyret, MAF-sensoren, det elektriske og karosseriet.  De fleste av disse kan løses gjennom forebyggende vedlikehold, men andre som MAF-sensoren må byttes ut etter hvert.

Det er også trygt å si at 1st generasjonen av Sharan er den mest plagsomme av dem alle, mens 2. generasjon ikke er så mye bedre. 2. generasjons ansiktsløftning tilbyr mange oppgraderinger i forhold til de to første modellene , og er det foretrukne valget hvis du er ute etter en 2.

VW Sharan – Gearbox problemer

I følge mangedata som er tilgjengelige på nettet, ser det ut til at Sharan lider av forskjellige girkasserelaterte problemer både med manuell og automatisk. De eldre Synchro automatiske girkassene er kjent for å være klumpete, trege til å svare og ganske ubehagelige mens de ikke blir babied fra stillstand. DSG er ligaer bedre og er den beste girkassen for Sharan.

De manuelle versjonene er også kjent for å lide av sviktende girkoblinger som unable deg til å velge utstyret du ønsker. Når dette skjer, er den eneste måten å fikse dette for godt, å erstatte girkoblingen helt. Noen foretrekker å kjempe med pinnen for å tvinge den i gir, men dette kan føre til mange flere problemer nedover linjen.

VW Sharan – Utstyr problemer

Sharan lider også av forskjellige utstyrsrelaterte problemer, for eksempel en defekt reservehjulmekanisme som har en tendens til å holde seg på plass hvis den ikke betjenes når det er nødvendig.  Et annet problem med Sharan er at mange av komponentene i bilen er kjent for å gå i stykker fordi de er laget av billig plast. Dørhøyttalerdekslene er kjent for å bryte utrolig enkelt.

  Hyundai i30 vs VW Golf - Hva er bedre?

Andre utstyrsproblemer med Sharan er knyttet til setene, da de ofte har en tendens til å bli vanskelige å flytte og betjene.  Noen plastdeler inne i interiøret kan sette seg fast og bli utrolig vanskelige å betjene. Dette er for det meste tilfelle for 1st gen Sharan og nyere high-mileage eksempler.

 

VW Sharan – MAF sensor problemer

Mange Volkswagen-modeller er kjent for å lide av MAF (Mass AirFlow Sensor) problemer og Sharan er også en del av denne gruppen. Hvis du føler at bilen lider av laber akselerasjon, eller hvis bilen ikke klarer å opprettholde en høyere hastighet, er sjansen stor for at MAF har skylden.

Den beste måten å løse dette på er å bare erstatte MAF helt , da problemer som disse har en tendens til å bli verre etter hvert som tiden går. Hvis du ikke klarer å erstatte den tidlig nok, er det stor sjanse for at disse vil bli mye mer problems nedover linjen.

 

VW Sharan – Elektriske problemer

Sharan er også kjent for å lide av ulike elektriske problemer som problemer med utvendig og innvendig belysning, dashbordmålerproblemer, problemer med strømvinduene og problemer med forskjellige elektriske bilder, brytere og lys i bilen.  1st gen Sharan er den mest problematiske av gjengen, men det ser ut til at selv de nyere modellene occasionally lider av elektriske problemer.

  Jeep Renegade 1.6 diesel clutch problemer

For å fikse disse trenger du noen ganger bare å starte systemene på nytt eller bytte pærer, mens andre ganger må du bytte ut større deler eller sjekke sikringsskapet hvis noe ikke brant.

VW Sharan – Karosseri problemer

Volkswagen Sharan er en stor bil som betyr at den lider av problemer knyttet til store biler. Fordi den er så stor, har Sharan en tendens til å bøye seg overv-arious bølgende bølger som kan påvirke bilens panelgap og gapjustering. Disse kan føre til problemer med å åpne og lukke dører som er tidkrevende å fikse.

Uansett, sørg for å gå over hele bilen og åpne og lukke alle dører for å se om alt er der det skal være. Sørg også for å skyve alle seter, dører og alt som er designet for å bevege seg, da du ikke vil ha en bil med for mange av disse problemene.

FAQ Seksjon

Er VW Sharan en god familiebil?

Volkswagen Sharan er faktisk en flott allround familiebil, da den tilbyr en overflod av plass og anstendige fasiliteter, og er en veldig trygg bil generelt.  Sharan har lett plass til opptil syv passasjerer, noe som betyr at selv de største familiene skal kunne bli komfortable i Sharan.  Lasterommet er også stort, noe som ytterligere gjentar at Sharan er en flott familiebil.

De beste familiebilene må også være trygge , så det er en god ting å vite at VW Sharan er en 5-stjerners sikkerhetsklassifisert bil tilgjengelig med alle de toppmoderne sikkerhetsfunksjonene som kjørefeltassistent, kameraer, sensorer, parkeringspilot og adaptiv cruise.

  Overraskende fakta om VW ID.5

Hvor lenge kan en VW Sharan vare?

Volkswagen Sharan er bygget på en virkelig gammel platform som betyr at VW klarte å løse de fleste av problemene som potensielt kunne pensjonere Sharan for tidlig. Dette betyr at Sharan lett kan vare oppover 200.000 miles, men bare hvis du opprettholder den godt nok.

Sharan er et klassisk eksempel på en tysk premiumbil der den klarer å vare lenge, men bare hvis riktig vedlikehold er brukt.  Hvis du er ute etter en brukt Sharan, sørg for å velge en med færre miles på klokken og med all service history siden bilen er kjøpt.

Bør jeg kjøpe en VW Sharan?

Hvis du er ute etter en familie minivan, er Sharan et veldig godt valg, da det gir god plass, men det føles ikke som en buss å kjøre. Sharan er kanskje ikke den nyeste minivanen på markedet, noe som gjør verdien tvilsom fra ny, men hvis du går for et velholdt brukt eksempel, er det fornuftig å gjøre det.

Du må også huske på at Sharan blir avviklet, slik at den nyeste modellen sannsynligvis vil beholde sin verdivi vil.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter