Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai Ioniq 5 er en batteridrevet fullverdig elbil laget av Hyundai siden 2021 og er nå en av de bestselgende koreanske ELBIL-ene på markedet.  Det er den aller første frittstående elektriske Ioniq-modellen av Hyundai, noe som betyr at Hyundai legger mye arbeid i denne bilen. Er det nok, er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai Ioniq 5 ser ut til å være en veldig god bil uansett hvem du spør. Drivverket Ioniq 5 tilbyr er veldig godt balansert med mye rekkevidde og ganske raske ladetider. Designet er absolutt en av de viktigste fordelene med Ioniq 5, da bilen ser veldig autentisk og iøynefallende ut. Det faller heller ikke inn i et bestemt segment, da det låner designsignaler fra hatchbacks, SUVer og crossovers.

Interiøret i Ioniq 5 er like interessant med pent lagt ut kontroller og smarte løsninger. Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt, noe som er akkurat det du forventer av en bil som denne. Pålitelighet ser ut til å være veldig bra, da Hyundai vanligvis lager pålitelige biler, og fordi elbiler har en tendens til å være mer pålitelige enn forbrenningsbiler uansett.

Ioniq 5 tilbyr også enorm verdi når den faller inn i det nedre EV-spekteret, men kjøpes av folk med betydelig høyere kjøpekraft.  Praktisk er også veldig bra, da bilen tilbyr god sitteplass, stor bagasjerom, men det mangler en frontstamme som er noe av en skuffelse.

Hyundai Ioniq 5 – Kraftverket

Hyundai Ioniq 5 leveres med tre forskjellige batteristørrelser.  Det minste batteriet du kan få er et 58 kWh batteri i standard rekkevidde-modellen som tilbyr omtrent 239 WLTP miles på full lading hvis du går for bakhjulsdriftsmodellen (170hp) eller 220 miles hvis du går for AWD-modellen (235hp).  Hurtiglading kan gjøres med hastigheter på opptil 350 kW som kan lade Ioniq 5 fra 20 til 80% på bare 20 minutter.

  Hyundai Veloster Pålitelighet

Den neste i linjen er Hyundai Ioniq 5 langtrekkende modell (72.6kWh batteri) med en bakhjulsdrift system som tilbyr 220hp og en maksimal rekkevidde på 300 miles. Hvis du går for AWD langtrekkende modell med 300hp, kommer du bare til å få 256 miles på full lading. Ladetidene er også veldig raske, da begge disse kan lades opp til 80% på bare 20 minutter.

Helt øverst i Ioniq 5-serien står Extra Long Range-modellen som også kan spilles i enten RWD(220hp) eller AWD (300HP) form.  Disse får et litt større 77,4 kWh batteri som gir dem en veldig liten kjørelengdefordel i forhold til vanlige langdistansemodeller mens ladetidene har holdt seg de samme.

Hyundai Ioniq 5 – Design og chassis

Hyundai Ioniq 5 er ansett som en av de kuleste moderne ELBIL-ene både innvendig og ute. Utvendig design er veldig boxy med rektangulære former gjennom som gir bilen noe av en retro-fremtidig stemning som passer  EV-karakteren veldig bra. Dette gir Ioniq 5 en øyeblikkelig recognizable design som kommer til å tåle tidens test veldig bra.

Chassiset og fjæringsjusteringen til Ioniq 5 er også en av de sterke draktene, da bilen klarer å holde seg komponert og avslappet uansett hva du gjør med den.  Det er en komfortabel bil som gjør alt uten problemer overhodet, bortsett fra kanskje for dynamisk kjøring.

Hyundai Ioniq 5 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, er Hyundai Ioniq 5 også en veldig god bil fordi Hyundai tok seg god tid med Ioniq 5. De lærte også mye med den første Ioniq (4) modellen som i utgangspunktet var en testseng for alle Ioniq-modellene å følge.  Videre  er Ioniq 5 en elbil som er iboende mer pålitelig enn forbrenningsmotorbiler på grunn av færre bevegelige deler.

  Vanlige problemer med Hyundai Accent

De vanligste Ioniq 5-problemene er knyttet til bilens bremser, det faktum at du ikke får en frontstamme, det faktum at bilen mister altfor mye rekkevidde hvis du går for en AWD-modell, og det faktum at bilens styresystem er kjent for å noen ganger riste eller avgi høye lyder, spesielt ved høyere hastigheter.

Hyundai Ioniq 5 – Verdi og praktisk

Hyundai Ioniq 5 starter et sted mellom $ 45,000 og $ 50,000 som ikke nødvendigvis er en prislapp du forventer av en Hyundai, men Ioniq 5 er ingen vanlig Hyundai. Det virker også som om Ioniq 5 klarer å beholde verdien veldig bra på 2nd hand-markedet.

Praktisk er veldig bra når det gjelder sitteplass mens bagasjerommet er anstendig størrelse. Imidlertid er mange skuffet over det faktum at Ioniq 5 ikke får en frontstamme i det hele tatt.

Delen Vanlige spørsmål

Er Hyundai Ioniq 5 en luksusbil?

Nei, Hyundai Ioniq 5 er ikke en fullverdig luksusbil, da luksusbiler fra dette segmentet koster nesten dobbelt så mye som Ioniq 5. Ioniq 5 ligger i et mer mellomnivåsegment, og hovedkonkurrenten er Kia EV6. Disse er kjent som masseproduksjons-ELBILER selv om de fortsatt er enormt dyre.

Er Hyundai Ioniq 5 en hybrid?

Hyundai Ioniq 5 er strengt tatt en elbil som betyr at den ikke kommer i noen ICE- eller hybridform. Hyundai brukte  Ioniq-navneskiltet som pleide å referere til både PHEV- og EV-modeller, men Ioniq 5 er bare tilgjengelig som elbil.  Det virker også som Hyundai ikke kommer til å tilby Ioniq 5 som en hybrid når som helst snart.

  Hyundai Santa Fe Sport Pålitelighet

Kan jeg belaste en Hyundai Ioniq 5 hjemme?

Hvis du vil lade Ioniq 5 hjemme, trenger du en Type 2-lader hjemme, og det beste du kan gjøre er å montere en vegglader ved siden av der du parkerer bilen.  En full lading vil sannsynligvis ta 6-9 timer, avhengig av størrelsen på batteriet på mange andre eksterne forhold.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter