Er Peugeot 107 en god bil?

Peugeot 107

Peugeot 107 pleide å være den minste kombikupéen i Peugeots utvalg, noe som betyr at Peugeot avviklet den i 2014 da den ble erstattet av 108 som bar den fakkelen til 2021 da hele Peugeot «100» -serien ble avsluttet for å bedre fokusere på den litt større 208. Så er Peugeot 107 en god bil?

107 er en god bil av flere forskjellige grunner. Først og fremst kommer den med Toyota-motorer som ikke er de beste og kraftigste motorene i verden, men som kan vare lenge hvis de vedlikeholdes riktig.  Designmessig er 107 egentlig ikke noe å skryte hjem av, da det bare er en liten relativt gammel kombi.

Peugeot var ikke altfor opptatt av å designe karakterfulle biler da 107 kom ut, noe som også oversettes til interiøret. Kjøreopplevelsen er faktisk ganske underholdende da 107 er veldig lett og den sammenlignbart smidig.  Påliteligheten ser ut til å være bra, og derfor skal 107 kunne vare lenge.

Verdimessig kan du nå få en av disse for skitt billig i disse dager, men det er bedre å bruke litt mer for å finne en bil som ikke ble misbrukt gjennom hele livet. Praktisk er avskyelig da 107 ikke har  plass i bagasjerommet og ingen plass til bokstavelig talt noe annet enn  føreren foran.

Peugeot 107 – Drivlinjen

Den 107 tilbys med et utvalg av to motorer, enten en 1.0L inline 3-sylindret bensinmotor  med 69hp  og 68lb-ft dreiemoment eller en diesel-drevet 1.4L HDi-motor med 54hp og 95lb-ft dreiemoment.  De fleste modeller kommer med en rudimentær 5-trinns manuell girkasse og et sett med tre pedaler, men en 5-trinns 2-T ronic girkasse var tilgjengelig som et alternativ.

  Alt om 2023 Peugeot e-Rifter

Kraften sendes kun til forhjulene , og bilen skal kunne returnere rundt 45-55MPG for bensinmodellen og opptil 60MPG for dieselvarianten. 107 veier under 1,900lb eller 860kg, og det er derfor det egentlig ikke trenger så mye strøm for å gå steder. Dreiemomentet på 95 lb-ft med dieselmodellen er uten tvil den beste versjonen å gå for.

Peugeot 107 – Design og kjøring

Du trenger ikke å være en designekspert for   å se at folkene som designet 107 egentlig ikke brydde seg så mye om  å få bilen til å se minneverdig ut. Det ser ut som alle andre Peugeot fra den tiden, noe som betyr at det ikke ser ut som mye. Interiøret er den samme historien, men er ergonomisk et veldig bra sted å være, da alt er i perfekt rekkevidde og er funksjonelt.

Kjøreopplevelsen er underholdende da den lille 107 er smidig og nippy og kan plasseres gjennom smale trafikkhull som en dart. Den holder seg overraskende flat gjennom hjørnene, men du vil ikke presse en da den er så liten at den føles ubehagelig. Det er også relativt stille og behagelig også.

Peugeot 107 – Pålitelighet og vanlige problemer

107 er allment ansett for å være en pålitelig bil , noe som betyr at den skal tåle testen av time hvis du tar vare på den. Motoren har noen få hikke når det gjelder tomgangsreguleringsventilen eller katalysatoren, men rettidig vedlikehold bør enten kunne løse dette proaktivt eller minimere tilbakeslagene.

  Alt om 2023 Peugeot 2008

Servostyringspumpen kan svikte, batteriet kan tømmes ganske raskt, dashbordmålerne kan svikte, eksosen kan ruste,   og dør- og bagasjeromstetningene kan også  slippe inn vann. Derfor, hvis du er ute etter et godt brukt eksempel, må du sjekke disse.

Peugeot 107 – Verdi og praktisk

Du kan kjøpe en Peugeot 107 for lite eller ingen penger i disse dager som avskrivninger har virkelig tatt sin toll på 107.  Det er også en så liten bil at markedet ikke er der for eldre subcompact-biler.  Når det gjelder plass, har 107 ingen. Forsetene kan passe en større voksen, men baksetene er dårlige. Du kan få 107 med enten 2-dørs eller 5-dørs, men det gjør ikke så stor forskjell.

Bagasjerommet er lite og ikke altfor brukbart, men kombibakluken gjør den tilgjengelig.  Det er ikke en bil designet for langdistansereiser, men det er en god bil for vanlig inter-city kjøring.

FAQ-seksjon

Er Peugeot 107 en god bil å kjøpe?

Vel, hvis du vil ha en subcompact by hatchback som er rimelig å kjøpe og rimelig å vedlikeholde, så ja, 107 er virkelig et godt kjøp. Det er også en ganske pålitelig og effektiv bil, noe som betyr at de totale kostnadene dine kommer til å bli holdt på et minimum.

Sørg imidlertid for å teste bilen på forhånd, da mange sannsynligvis vil bli irritert over plassen, eller mangel på det når det gjelder 107. 108 er litt bedre, men 208 bør være et utgangspunkt for alle som er over 5’10 » og spesielt de som ofte har baksetepassasjerer.

  Vanlige problemer med Peugeot 3008 Hybrid4

Er Peugeot den nye 107?

Nei, det er det ikke. Den 208 har vært ute en god stund, og det var tenkt d å slot mellom «100» (106, 107,108) serien og Peugeot «300» (306, 307, 308). Dette betyr at 208 er relativt større og fortsatt er i produksjon sammenlignet med 106, 107 og 10  8 som ble sparket helt tilbake i 2021. Det sies at Peugeot solgte fabrikken til Toyota der «100» -serien ble bygget.

Hvor trygg er Peugeot 107?

For en så liten bil, forventer du at det skal være dårlig, og det er ganske. 107 ble tildelt en 3 av 5 stjerner fra EURO NCAP, som er den mest berømte europeiske krasjtestingsorganisasjonen. NCAP sa at 107 ikke er så bra når det gjelder voksenbeskyttelse  og fotgjengerbeskyttelse, mens barnebeskyttelse og sikkerhetsassistentfunksjoner er i orden.

107 har ikke en knekollisjonspute, den har ikke en sidebekkenkollisjonspute, den har ikke sikkerhetsbeltepåminnelse, og baksetepassasjerene får knapt en bakre hodekollisjonspute.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter