Alt om 2023 Peugeot e-Partner

2023 Peugeot e-Partner

2023 Peugeot e-Partner er et elektrisk lett nyttekjøretøy som ble kåret til årets beste internasjonale varebil, noe som betyr at den virkelig er konkurransedyktig og virkelig brukbar. Den sporer mellom den større e-Boxer og den mindre e-Rifter, og  den skiller seg fra e-Traveller fordi e-Traveller er designet for å frakte  passasjerer mens e-Partner er designet for å frakte last og er litt mindre.

Plattformen som den resides deles mellom mange andre Stellantis-eide merker og modeller. Det kommer ikke med det større 75kWh-batteriet som er en bummer, da 50kWh-enheten med e-Partner ikke er så god når det gjelder rekkevidde. Imidlertid klarte Peugeot fortsatt å selge mange av disse fordi de fleste blir brukt til kjøring rundt i byen.

Utformingen av e-partneren er ikke så forskjellig fra den vanlige ICE-motparten, og du vil ha vanskelig for å oppdage forskjellene mellom den elektriske modellen og ICE-modellen. Interiøret ser veldig fint ut som tilfellet er med de fleste moderne Peugeot varebiler. Det er moderne, futuristisk og godt lagt ut.

Kjøreopplevelsen er ikke noe spesielt, da dette tross alt er en varebil. Pålitelighet og praktisk er begge anstendige fordi elbiler har en tendens til å være mer pålitelige enn ICE-biler, og fordi partneren tilbyr en stor lagringsplass bak. Verdiene er også relativt konkurransedyktige, men bare når det gjelder elektriske varebiler, er vanlige varebiler mye billigere.

2023 Peugeot e-Partner – drivlinjen

Som tidligere nevnt bruker e-Partner et 50 kWh batteri som er parret med en enkelt elektrisk motor som driver forhjulene. Dette er nok til å gi e-Partner 136hp og 192lb-ft dreiemoment som er et anstendig tall for en varebil. Rekkevidden er vurdert til 171  miles, men den virkelige rekkevidden  er nærmere 110 miles, noe som absolutt ikke er det beste resultatet.

  Alt om 2023 Peugeot E-Traveller

Mange håper å se Peugeot tilby e-Partner med sitt 75kWh batterioppsett som skal presse rekkevidden til et mer akseptabelt nivå. Ladeavdelingen er imidlertid der e-partneren gjør opp for dette, da den tilbyr en 11kW saktelader som kan lade batteriet på rundt 5 timer, perfekt for de som lader bilene sine over natten.

Dessuten, hvis du drar full nytte av 100kW hurtiglading, vil  du kunne lade e-Partner på rundt 30 minutter, noe som virkelig er en veldig god ting. Peugeot kommer forhåpentligvis til å oppgradere batteristyring og energisystemer for den kommende e-partneren, noe som skal gi den en liten økning i rekkevidden.

2023 Peugeot e-Partner – Design og kjøring

Den utvendige designen til e-partneren er ikke den mest moderne der ute, men den kommer heller ikke til å fornærme noen, da den fortsatt ser fin ut og har alle nødvendige funksjoner for å se bra ut . Jada, måten e-Partner ser ut fra utsiden er sterkt påvirket av trimnivået du går for, da modeller med lav trim kan se litt billige ut på utsiden.

Interiøret er fortsatt veldig pent og vanskelig å utsette da det kommer med Peugeots mikroratt og en digital målerklynge. Kjøreopplevelsen er også veldig fin, men det kommer ikke til å imponere noen, da dette tross alt bare er en varebil.

  Alt om 2023 Peugeot e-208

2023 Peugeot e-Partner – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, klarer e-partnerens Stellantis-plattform å holde seg relativt problemfri. Det var noen problemer med batteriet og ladingen, mens noen også har rapportert problemer med høyspentledninger. Uansett har elbiler en tendens til å være iboende mer pålitelige enn sine ICE-kolleger, noe som også er tilfelle med e-Partner som gir bedre pålitelighetsresultater enn ICE-variantene.

2023 Peugeot e-Partner – Verdi og praktisk

Prisene starter fra £ 34,082 , mens modeller med høyere trim kan være mye dyrere enn det. De opprettholder sin verdi relativt godt, noe som virkelig er en veldig god ting. Alt i alt kan det være litt vanskelig å kjøpe et brukt eksempel, spesielt en hvis batterihelse ikke er så spesielt høy.

Praktisk er utmerket da e-Partner tilbyr fem mange romslige seter og et veldig stort lasterom som burde være mer enn nok for alle. Sikten er også veldig fin, mens innvendig lagring og cubby mellomrom er mer enn bare sjenerøse.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe 2023 Peugeot e-Partner?

Hvis du er i markedet for en lett kommersiell varebil, men du også vil spare miljøet, er e-Partner et veldig godt valg. Det faktum at den vant prisen for årets beste internasjonale varebil viser bare hvor godt aksepterende e-partneren er i verden.

Men hvis du ikke trenger en varebil for kommersielle formål, eller en som bærer last så ofte, er det en mye bedre ide å gå for en mer føyelig og familieorientert bil. Som sådan, sørg for å sjekke ut Peugeots nye e-306 SW eller noen av deres elektriske SUVer hvis du vil ha en anstendig familie elektrisk Peugeot-modell.

  Alt om 2023 Peugeot e-308

Hvilke biler konkurrerer med Peugeot e-Partner?

E-partneren konkurrerer for det meste med andre Stellantis-eide merker som Citroen som tilbyr e-Berlingo, Vauxhall med Combo-e og Toyota Proace City Electric. Alle fire av disse er avhengige av samme plattform med samme rekkevidde, samme motor, samme kraft og samme ladehastigheter.

Din kjøpsbeslutning vil sannsynligvis være basert på hvilken av disse du synes ser best ut. Vi bør imidlertid også nevne Nissan e-NV2000 og Renault Kangoo ZE, da disse også er veldig like e-Partner i de fleste henseender.

Er det fornuftig å kjøpe en elektrisk varebil?

Ved første øyekast virker det litt overflødig å kjøpe et elektrisk nyttekjøretøy, da nyttekjøretøy har en tendens til å levere varer fra ett sted til det andre ganske ofte. En bil med rundt 110-140 miles rekkevidde må lades veldig ofte, noe som kommer til å legge til mye dyrebar tid i blandingen.

Men hvis du kjøper disse som flåtebiler, og du forstår hvordan du skal håndtere rekkevidde og når du skal belaste dem, kan du spare en haug med penger på skattelettelser, leiepremier og andre tilknyttede utgifter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter