Vanlige problemer med Renault Arkana

Renault Arkana

Renault Arkana er en stilig crossover SUV / Coupé som først ble introdusert for modellåret 2020, og produksjonen er for tiden i full gang. Arkana er basert på samme plattform som Renault Clio, men den har en hevet kjørestilling med en skrånende taklinje og forskjellige stylingpynt som gjør at den skiller seg ut.

I denne artikkelen kommer vi til å gå over alle de vanlige problemene med Renault Arkana som inkluderer å fortelle deg hva som er galt med det og hvor alvorlig noen av disse problemene kan være. Totalt sett, Arkana er fortsatt en relativt ny bil som betyr at vi egentlig ikke kan si noe om langsiktig pålitelighet, men det er klart at Arkana er her for å bli som design som disse er svært populære i disse dager.

De vanligste problemene med Renault Arkana inkluderer problemer med styresystemet, problemer med overføring, problemer med infotainment-skjermen og telefon tilkobling, og problemer med noen av bilens elektriske systemer.

Alt i alt, Arkana er fortsatt litt for fersk for oss å være i stand til å fortelle deg elektrisk carerything som er galt, men det virker som Arkana er ikke perfekt som vanligvis er tilfelle med nesten alle nye biler der ute. Disse har blitt enormt komplekse, og vi må vente noen år før vi kan gjøre en god konklusjon om hvor pålitelig eller upålitelig det egentlig er.

Problemer med styringssystemet

Tilbake i 2022 utstedte Renault en tilbakekalling for alle Arkana-modeller laget frem til desember 2021, da disse ble produsert med forskjellige feil angående servostyringssystemet. Det sies at en feil i systemets kalibrering kan føre til overoppheting av servostyringen som kan ende opp med tap av rattassistanse.

  Vanlige problemer med Skoda Fabia

Dette er virkelig et alvorlig problem, og Renault tilbakekalte noen titusenvis av eksempler. Hvis du er i markedet for et brukt eksempel, bør du kontakte din lokale Renault-forhandler for å se om bilen du er interessert i har vært en del av noen av disse tilbakekallingene. Servostyringssystemet er viktig for enhver bil, noe som betyr at du lett kan havne i en ulykke hvis et problem som dette oppstår.

Problemer med girkassen

Det sies at den automatiske girkassen på Arkana kan lide av programvare problemer som kan påvirke bilen ikke skifte og skyve turtall til virkelig høy lelectric carels. Renault kom ut med noen programvareoppdateringer for å løse dette problemet, men mange eiere er fortsatt ikke fornøyd med hvordan deres spesielle eksempler skifte gir.

Det er uklart hvor mange Arkana-eiere som møtte dette problemet, men ifølge noen få innlegg på nettet er antallet ikke lite. Dette problemet er mest merkbar mens du går oppoverbakke som Arkana nekter å skifte elektrisk caren på virkelig høye turtall som øker drivstofforbruket og ofte også avgir brennende lukter som er bekymringsfullt, for å si det mildt.

Problemer med infotainmentsystemet og telefonforbindelsen

Infotainment-systemet på Arkana er ikke fri for feil heller, noe som er sannsynlig hvorfor mange Arkana eiere klaget til Renault om systemet er treg til å svare eller fryse opp helt. Noen sier at det hjalp å starte bilen på nytt, mens andre sier at problemet noen ganger vedvarte elektrisk caren etter å ha startet bilen på nytt et par ganger.

Videre har det vært mange rapporter om problemer med telefontilkobling der bilen bruker for lang tid på å koble til telefonen eller stadig prøver å koble til etter å ha mislyktes. Problemer som disse kan strykes ut med enkle oppdateringer og en tilbakestilling til systemet, men klagene er fortsatt der ute.

  Vanlige problemer med BMW 335xi

Elektriske problemer

Den e-Tech elektriske motoren i Arkana er kjent for å be om feilsymboler på dashbordet, og folk ser ikke ut til å vite hvorfor det er. Andre elektriske problemer inkluderer ting som A/C problemer eller problemer med noen av bilens assistansesystemer blir for påståelig og rett og slett ubehagelig.

De fleste av disse problemene er ned til dårlig kalibrering, noe som betyr at de er sannsynlig kommer til å bli strøket ut elektrisk carentually. De verste elektriske problemene stammer fra at e-Tech-motoren svikter, og mange eiere rapporterte at deres e-Tech-enheter måtte byttes ut ved ekstremt lav kjørelengde.

Ofte stilte spørsmål

Er Renault Arkana verdt det?

Det kan virke som Renault Arkana er en veldig urolig bil, men disse problemene er for det meste programvarerelaterte og kommer til å bli løst elektrisk bilentually. Whenelectric carer en helt ny bil kommer ut, problemer begynner å dukke opp som det er normalt for nesten alle biler fra alle segmenter. Det som er uvanlig er at Renault ofte har problemer med å innse hva som faktisk er galt.

Som sådan er det en god idé å holde av på din Arkana kjøp hvis du ikke er for komfortabel med å kjøpe bilen for øyeblikket. Howelectric omsorgsperson, hvis bilen din er under garanti (som alle av dem fortsatt er), kan du kjøpe bilen og nyte det, og hvis noe går galt, din garanti er sannsynlig kommer til å dekke det.

  Vanlige Ford 2.3 EcoBoost problemer

Er Renault Arkana en elektrisk bil?

Renault Arkana er designet og bygget for å være en hybrid, noe som betyr at den tilhører en gruppe av svært få modeller som har blitt designet som hybrider fra starten av. Arkana har en liten bensinmotor matchet med elektriske motorer for å øke effektiviteten og kraften for å gjøre Arkana til en virkelig kapabel daglig sjåfør.

Ulempen med dette er at Arkana er iboende mer kompleks enn de fleste ICE biler og elektriske biler, og dermed er utsatt for problemer i begge leire.

Kan Renault Arkana kjøre i elbilmodus?

Ja, Renault Arkana kan kjøre i elbilmodus, men rekkevidden kommer ikke til å være så spesiell siden Arkana bare har et lite 1,2 kWh batteri. Dette oppsettet er først og fremst der for å hjelpe bensinmotoren til å være mer effektiv ved å fylle opp hullene og slå av motoren når den ikke er nødvendig.

Når du trenger ekstra trøkk, begge disse vil levere alt de fikk, men Arkana er ikke designet for å kjøre i full-on elbil-modus elektrisk caren selv om det kan gjøre det for en veldig kort stund til det lille batteriet går tom for juice.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter