Vanlige problemer med Ford Escape

Ford Escape problemer & feil

Ford Escape er en av de mest populære kompakte SUVene idet amerikanske markedet, noe som gjør det til en av de mest populære bilene i det amerikanske markedet generelt. Escape er populært fordi det får mye standardutstyr, det er veldig trygt, og det tilbyr nok sitteplass for opptil fem voksne.

Selv om Escape er en god bil totalt sett, er det imidlertid noen problemer som er verdt å snakke om. Ford Escape har en tendens til å lide av problemer relatert til overføringen, motoren, AWD-systemet, bremsene og problemene med servostyringssystemet.  De fleste av disse skyldes mangelfullt vedlikehold, noe som betyr at de kan forhindres hvis du vedlikeholder bilen godt nok.

Eldre 2006-2009-modeller ser ut til å være de som opplever flest problemer, men Ford Escape 2014 er det verste spesifikke modellåret for Escape generelt. Derfor er Escape en anstendig pålitelig bil, men bare hvis du opprettholder den godt nok.

Hvis du ikke klarer å gjøre alt nødvendig vedlikehold når det er nødvendig, vil du møte deg selv med betydelige reparasjonsregninger som koster mer enn et tiår med vedlikehold.

Ford Escape – Overføringsproblemer

Ford Escape er tilgjengelig med enten en automatisk eller en manuell girkasse. Ifølge mange kilder på nettet er den manuelle flukten kjent for å gå gjennom clutcher relativt raskt hvis du kjører bilen på en aggressiv måte.  Automatiske Escape-modeller er utsatt for forsinket giring, nøling og slipelyder mens du setter bilen i drift eller omvendt.

Det virker som Ford tilbakekalt så mnoen som 320,000 Ford Escape modells på grunn av overføringsproblemer som kan føre til at bilen stopper.  De vanligste løsningene for disse problemene er enten fullstendig overføringserstatning eller gjenoppbygging hvis mulig. Disse har en tendens til å koste mellom $ 3,000 og $ 4,000.

  Problemer med Skoda Kodiaq DSG

Ford Escape – Motorproblemer

Tenningsspolene ser ut til å være de vanligste Ford Escape-motorrelaterte problemene, og den eneste måten å fikse dem på er å erstatte dem helt, noe som kan koste opptil $ 1,000.  Modeller laget mellom 2001 og 2013 ser ut til å være de verste. Uansett, sørg for å bytte ut spolene dine hvis du støter på dette problemet fordi du kan forårsake mye mer skade hvis du ikke gjør det.

EGR (Eksosgass resirkulering) ventilen ser også ut til å være et sårt punkt i Ford Escape.  EGR klarer ikke å opprettholde riktig trykk og kan føre til at motoren stopper og ber om varsellampen for kontrollmotoren.  Disse er ikke så dyre å fikse, derfor bør du fikse dem i det øyeblikket de begynner å forårsake problemer.

Ford Escape – AWD-systemproblemer

Ford Escape kommer med et AWD-system, men AWD-systemet på Escape er ikke uten sin andel av feil. Det vanligste AWD-systemproblemet med Ford Escape er knyttet til overføringshuset som kan bli skadet under vanlig bruk. Den gode nyheten er at en erstatningsoverføringssak ikke er så dyr, menb-annonsenyhetene er at overføringssaksproblemer ikke burde være en ting i det hele tatt.

Hvis du opplever hylende eller klikkelyder, er sjansen stor for at overføringssaken din er skylden.  Sørg for å ta din Flukt til en Ford-forhandler, og de skal kunne erstatte overføringssaken for omtrent $ 100.

  Hvilke Ford Kuga-årganger du bør unngå

Ford Escape – Bremser problemer

Ford Escape er også kjent for å oppleve problemer med bremsene, spesielt 2016- og 2017-modellene. Bremsene kan bli støyende og relativt vanskelige å trykke på, noe som kan være et alvorlig sikkerhetsproblem.  For å få bilen til et fullstendig stopp, må du trampe på bremsene med ganske mye kraft.

Disse problemene skyldes  utslitte pads, en defekt bremsebooster eller problemer med bremsevakuumpumpen.   Disse problemene er ikke så vanlige på andre Escape-modeller, men de koster omtrent $ 400 – $ 500 å fikse.

Ford Escape – Problemer med servostyringssystemet

Problemer med servostyringssystemet er noe som plager bare eldre Ford Escape-modeller, noe som betyr at nyere modeller er mye bedre.  NHTSA undersøkte almost 750 000 Ford Escape-modeller mellom 2008 og 2011 på grunn av servostyringsproblemer mens bilen er i bevegelse.

Ford sier at dette problemet var forårsaket av feil programvare EPAS-konfigurasjoner som ikke var i stand til å oppdage driverinngang, og dermed klarte ikke systemet å hjelpe driveren mens du styrte.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke Ford Escape-modeller bør unngås?

Ford Escape er veldig forskjellig pålitelighetsmessig gjennom produksjonen. For eksempel, ifølge kundetilfredshetsundersøkelser, er 2014 Ford Escape den verste modellen av dem alle. Imidlertid ser det ut til at Ford Escape-modellene fra 2006-2009 også ser ut til å være i den nedre enden av pålitelighetsspekteret.

Du bør også unngå 2013 Ford Escape og 2005 Ford Escape. Alle andre Ford Escape-modeller ser ut til å være mye bedre. Det er imidlertid fornuftig å vurdere en Ford Escape fra disse modellårene hvis du er i stand til å finne en som har blitt holdt i god stand, da de fleste av disse problemene er nede på mangelfullt vedlikehold.

  Alt om 2023 Ford F-250

Er Ford Escape en god familiebil?

Ford Escape konkurrerer med noen av de beste familiebilene på markedet som Toyota RAV4 og Honda CR-V.  The Escape har mye sitteplass i alle rader, og den kommer med en ganske stor koffert. Dette gjør den til en flott familiebil og uten tvil bedre enn noen RAV4- og CR-V-modeller.

Videre får Escape også mange familievennlige funksjoner i interiøret som ytterligere gjørs Escape til en veldig god familiebil. Hvis du har sjansen, kan du prøve å prøvekjøre en for å se om den passer til dine spesifikke brukskrav.

Hvor trygt er Ford Escape?

Ford vet at Flukten er designet for familiebruk, og det er derfor de sørget for å gjøre det så trygt som det kan være. Derfor belønnet IIHS Escape med en fantastisk 5-stjerners sikkerhetsrangering i både forseter og bakseter.

Den fikk også en 5-stjerners vurdering i alle andre kategorier, noe som betyr at Escape absolutt er en veldig trygg bil totalt sett.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter