Vanlige problemer med Audi TT RS

Audi TT RS problemer & feil

Den Audi TT RS er en 2-dørs sport coupe / roadster laget for de som liker Audi TT, men ønsker en mer spennende kjøreopplevelse. TT RS pakker en ikonisk Audi 2.5L 5-sylindret motor som både kjører bra og høres bra ut. Som sådan er TT RS det sanne flaggskipet til TT-serien,  og det tilbyr ganske mange ting for pengene.

Dette er bare fornuftig hvis du er den typen fyr som liker denne typen biler. TT er ikke den mest romslige eller den mest luksuriøse bilen du kan få for pengene. Imidlertid, hvis du er ute etter en fornuftig ytelse og luksus kompakt bilkombinasjon, er TT RS noe av en klasseleder i den forbindelse.

Når det gjelder pålitelighet, er TT RS ikke perfekt, men det er tilfelle med 99% av bilene der ute. De vanligste TT RS-problemene er relatert til motoren, høye nivåer av oljeforbruk, overføringen, elektronikken og utstyret.

Hvis du vedlikeholder bilen tilstrekkelig og du endrer alle væskene når det er nødvendig, bør den kunne vare lenge. Hvis du kjøper et brukt eksempel, må du sørge for å gjøre en grundig inspeksjon før kjøpet, da du ikke vil risikere det med en slik formålsbestemt ytelsesbil.

Audi TT RS – Motor problemer

Den Audi TT RS 5-sylinder motoren synes å være ganske pålitelig for det meste, og det er derfor så mange mennesker er opptatt av å justere den. Det er mange TT RS-eksempler der ute med oppover på 600hp som gjør disse små 2-dørs kupéene så raske som noen hyperbiler. Sørg imidlertid for å sjekke motorfestene hvis du er ute etter et brukt eksempel, da disse kan bli utslitt over tid.

  Fiat 1.3 firefly motorproblemer

Noen eiere har rapportert at motoren lider av klaffskruer som kommer loose og gjør veien inn i motoren. Disse er for det meste knyttet til Mk2 TT RS-modeller, mens nyere modeller ser ut til å være mye bedre. Til slutt har eiere også rapportert problemer med tennspoler, men det virker som om disse ikke er for vanlige på nyere modeller også.

Audi TT RS – Oljeforbruk problemer

Audi TT RS og mange andre bensindrevne Audi-modeller er kjent for å gå gjennom olje som nobody virksomhet. Noen sier at dette er normalt, men det er ikke som det er mange biler med tre ganger utgangen av TT RS som ikke lider av disse problemene. Audi sier at dette er «normalt» for ytelsesbiler, men det er neppe tilfelle.

Som sådan, hvis du er ute etter en brukt TT RS, må du spørre eierne om bilens oljeforbruk. Hvis du ser på et eksempel som liker å brenne olje litt for mye, bør du ta det med til en Audi-forhandler og kreve at de løser problemet for deg, spesielt hvis bilen din er under garanti.  Ellers kan du fylle opp oljen oftere enn anbefalt.

Audi TT RS – Overføring problemer

TT RS kommer med en dual-clutch 7-speed Audi S-Tronic girkasse som passer karakteren til TT RS veldig bra. Det er sant at mange savner en manuell girkasse i TT, men S-Tronic er raskere enn selv de mest dyktige racerførerne med en manuell boks.  S-Tronic fungerer bra for det meste, men det er noen problemer å nevne.

  Problemer med Volvo XC40 Mild Hybrid

Først av alt kan overføringen bli klumpete og nølende, spesielt når du engasjerer revers. Andre problemer inkluderer trege downshifts og bilen er jittery ved lavere hastigheter. Dette kan være et problem hvis du prøver å manøvrereer sakte.

Audi TT RS – Elektriske problemer

Elektriske problemer er vanlige med brukte Audi-modeller, da disse bilene vanligvis er fullpakket med teknologi. De vanligste elektriske problemene er knyttet til de virtuelle cockpit / analoge målerklynger som enten kan fryse, bli tomme eller feilinformere deg.

Andre elektriske problemer inkluderer defekte strømvindusregulatorer, feil utvendig lyn og problemer med innvendig bryterutstyr.

Audi TT RS – Utstyr problemer

TT RS lider også noen ganger av utstyrsrelaterte problemer som lekkende takluker, problemer med strømtaket og problemer med at frontstammelåsen går i stykker. Andre utstyrsrelaterte problemer inkluderer problemer med bakre spoiler og saggy sportsseter som pleier å slites ut ekstremt tidlig i bilens levetid.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Audi TT RS?

Hvis du liker kompakte ytelsesbiler, bør TT RS definitivt være på radaren din.  Dette betyr at det ikke er for mange biler som kan konkurrere med TT RS, bortsett fra kanskje BMW M2.  Mange ytelsesentusiaster der ute anser disse to for å være de mest førerfokuserte Audi RS- og BMW M-modellene, noe som absolutt er høy ros.

Som sådan, hvis du elsker denne typen biler, må du huske å vurdere TT RS. På den annen side, hvis du ikke liker kompakte biler i det hele tatt, er TT RS definitivt en bil du bør hoppe over.

  Er Audi A7 en god bil?

Er Audi TT RS en baby Audi R8?

Den Audi TT RS kan sees på som en baby versjon av Audi flaggskip superbil, R8. Disse to er like i design, men TT er en litt mindre bil. Videre har R8 en naturlig aspirert V8 mens TT RS bruker en 5-sylindret som føles og høres ut som en baby R8.

Du vil ikke kunne konkurrere med en R8, men du vil definitivt føle hva en R8 kan gi hvis du går for TT RS.

Går Audi TT RS ut av produksjon?

Den Audi TT RS går ut av produksjon som er tilfelle med alle andre Audi TT modeller. Audi sier at de kommer til å erstatte det med noe større, mer emosjonelt, og med fire dører. Det er sant at 2-dørs kompakte ytelsesbiler går av moten, og salgskartene minner deg absolutt om det.

Som sådan er dette en flott tid å gå for en Audi TT RS som TT RS sannsynligvis kommer til å holde sin verdi veldig bra på grunn av 5-sylindret motor og det faktum at TT går ut av produksjon helt.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter