Volvo S60 – Alt du trenger å vite

Volvo S60 er en premium executive luksus sedan laget for å konkurrere med slike som Mercedes Benz C-klasse, BMW 3-serien, og Audi A4. Dette betyr at S60 er en del av den bestselgende luksus sedan gruppen og er som sådan, en av de mest populære Volvo biler i dag, bar SUVer selvfølgelig.

S60 ble først introdusert tilbake i 2000 og ble senere erstattet av andre generasjon, S60 II in 2006.  Den nåværende generasjonen av S60, S60 III er i produksjon siden 2019 og vil sannsynligvis være den aller beste echelon av  Volvo kompakt executive sedan utvalg i noen år fremover.

S60 leveres i en rekke forskjellige motorer. Første generasjons S60-motoroppstilling dreier seg for det meste om den 5-sylindrede inlinemotoren, mens denandre generasjonen av S60 også har introdusert en 6-sylindret motor og en 4-sylindret motor. Den nyeste S60 kommer med en inline 4-cylinder utelukkende på grunn av alle effektivitetsfordelene.

Designmessig er den siste nåværende generasjonen S60 den desidert flotteste, mens første generasjon S60 tar andreplassen.  S60 er også en relativt pålitelig bil, men den har noen problemer som er verdt å påpeke.  Verdimessig er det anstendig, spesielt andre og første generasjon mens det praktiske er som du forventer av en kompakt sedan.

Volvo S60 – Drivverket

Som nevnt i begynnelsen, kommer 1m gen S60 med en mengde innebygde 5-sylindrede motorer med effekt fra 140 til 300hp.  S60 Jeg er også tilgjengelig med noen få dieselmotorer også, men disse er ikke så populære i USA.  S60 Jeg kommer med en manuell girkasse og et valg mellom FWD og AWD for visse modeller.

  Hva går galt med Volvo XC90?

Den andre generasjonen av S60 er tilgjengelig med enten 4, 5 eller en enkelt 6-sylindret motor.  Kraften varierer fra 200hp helt opp til 350hp mens dieselmotorene topper seg på rundt 220hp.  S60 II er tilgjengelig med en automatisk, FWD eller AWD.

Den nåværende S60 III tilbyr noen inline 4-cylinder motorer med effekt fra 163hp og 250hp. Den leveres også med en automatisk girkasse med kraften som sendes til enten forhjulene eller alle fire hjulene.  S60 III tilbyr også en omfattende liste over hybridmotorer, der Polestar T8 S60 er den kraftigste S60-modellen med en oppadgående 450hp.

De to første generasjonene er ikke så effektive, men S60 III er den mest effektive bilen fra sin klasse.

Volvo S60 – Design og chassis

Førstegenerasjons S60 bruker et klassisk Volvo boxy designspråk, mens det andre er mye mer avrundet. Dette gjorde S60 II litt tvilsom når det gjelder design, spesielt fordi bilen ikke aldring alt så bra. S60 III er utvilsomt det beste utseendet til gjengen, både inne og ute.

Chassis- og fjæringsjusteringen på S60 er 100 % skreddersydd for komfort. Dette betyr at selv de høyere drevne S60-modellene aldri virkelig føler seg så dynamiske. S60 er designet for å være rolig, komfortabel og hjemme på den høyemåten.

Volvo S60 – Relievne og vanlige problemer

Førstegenerasjons S60 ser ut til å klare seg dårligst når det gjelder pålitelighet, mens andre generasjon S60 ikke er så mye bedre. Den nåværende S60 III er mye mer pålitelig å dømme etter de første rapportene, men vi må vente og se om påliteligheten kommer til å vare i flere tiår fremover.

  Bryter Volvoer mye sammen? Er Volvo en pålitelig bil?

De vanligste S60-problemene er ned til en defekt MAF-sensor, fjæringsproblemer, oljelekkasjer, drivlinjeproblemer og problemer med motorfestene. Eldre S60-modeller var også kjent for å lide av elektriske problemer også.

Volvo S60 – Verdi og praktisk

De brukte S60-prisene varierer fra under $ 10,000 for den første modellen og helt opp til oppover på $ 50,000 for den nåværende modellen.  Du må også huske på at sjeldnere, bedre utstyrte og bedre vedlikeholdte modeller holder en betydelig prisøkning sammenlignet med vel brukte modeller.

S60 er en praktisk bil takket være de vidåpnende 4-dørss, en fin og lett tilgjengelig bagasjerommet, og muligheten til å senke setene ned med bare et trykk på en knapp. S60 tilbyr også anstendig synlighet mens maneuverability og svingsirkel er i tråd med resten av segmentet.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor lenge vil en Volvo S60 vare?

Volvo S60 er en viktig Volvo sedan modell som betyr at Volvo prøver sitt beste for å gjøre S60 så langvarig som mulig.  Som sådan har mange nettfora konkludert med at S60 er bra i minst 20 års bruk, eller mer enn 200.000 miles.

Imidlertid, hvis du gjør alt vedlikeholdet som er nødvendig, og du ikke kjører som en komplett galning, vil alle tre generasjonene av S60 sannsynligvis vare så mye som dobbelt så mye som det. Måten en person behandler en bil på er mye viktigere når det gjelder lang levetid, mer enn hva forumene sier.

  Har Volvos mange problemer?

Er Volvo S60 en trygg bil?

Volvo-merkenavnet er synonymt med sikkerhet, og S60 er en av de sikreste premium executive kompakt sedans på dagens marked. Volvo har lenge vært industristandarden når det gjelder sikkerhet, og dette kommer sannsynligvis aldri til å endre seg, ikke når det gjelder Volvo.

Uansett er 1m gen S60 ikke så trygg som de to sistnevnte, mens S60 III er den desidert sikreste av gjengen. Nesten alle moderne sikkerhetssystemer finnes i S60 III, og mange av dem kommer til og med som standard.

Hvorfor kjøper folk Volvo S60?

Det kompakte luksus sedan segmentet er full av mange fantastiske alternativer fra mange bilprodusenter, overveiende tyske. Volvo er imidlertid den eneste bilprodusenten som enkelt kan stjele kunder fra den tyske triogruppen fordi Volvo tilbyr mange ting tyskerne rett og slett ikke gjør.

For det første tilbyr S60 de mest avanserte hybrid powertrains, samtidig som de bruker en mer minimalistisk designtilnærming inne og ute. S60 er ikke altfor stylet, da noen tyske kompakte luksusbiler er, noe som betyr at det både glir inn og skiller seg ut, avhengig av hvordan du spesifikasjoner det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter