Vanlige problemer med Volvo S80

Volvo S80

Volvo S80 var den svenske produsentens flaggskipmodell mellom 1998 og 2016 , da S80 skapte to forskjellige generasjoner. S80 I var i produksjon mellom 1998 og 2006 og ble senere etterfulgt av S80 II som var i produksjon frem til 2016.

S80 ble senere erstattet av Volvo S90 som nå er den range-topping Volvo sedan flaggskip. Volvo S80 er nå en ganske populær brukt sedan, spesielt andre generasjon som det er en over gjennomsnittet pålitelig bil.  I denne artikkelen vil vi diskutere de vanligste S80-problemene, så husk å lese videre.

Som sådan er de vanligste S80-problemene knyttet til de elektriske systemene, motoren, trykkreguleringssystemene, kjøretøyets hastighetskontrollsystemer og fjæringen.  De fleste av disse er faktisk relatert til mekanikken som aldri er en god ting når det gjelder de vanligste problemene.

Imidlertid er de fleste av disse, spesielt de to siste nesten helt forbundet med de tidligste S80-modellene. Alt i alt, jo nyere S80, jo færre problemer har det en tendens til å oppleve. Som sådan, hvis du er interessert i en, må du huske å sjekke ut de senere modellene.

Volvo S80 – Problemer med elektrisk system

Det vanligste elektriske problemet forbundet med S80 er at kontrollmodulen for drivstoffpumpen ikke kan regulere riktig drivstofftrykk riktig og dermed hemmer kjøretøyets ytelse.  Dette har en tendens til å resultere i at bilen opplever nøling mens du akselererer eller til og med stopper kort tid etter å ha blitt startet.

Disse er mer vanlige på tidligere S80-modeller, og Volvo utstedte til og med en full tilbakekalling for alle 2008-modellene, da de er de som oftest opplever disse problemene. Andre elektriske problemer er for det meste forbundet med at elektronikken i bilen ikke klarer å gjøre jobben sin, strømvinduene og strømlokket.

  Vanlige problemer med BMW 320i

Volvo S80 – Motorproblemer

Det virker som om Volvo S80 fra 2008 og 2009 er den mest urolige S80-modellen der ute, da den også var en del av en tilbakekalling utstedt på grunn av et problem med bilens kjølesystem.  Mer spesifikt var motorkjøleviften kjent for å stoppe på grunn av et programvareproblem.  Disse er faktisk problematiske, da de kan føre til overoppheting av motoren hvis de ikke blir lagt merke til umiddelbart.

Hvis du føler at motortemperaturen begynner å stige uten tilsynelatende grunn, må du huske å stoppe bilen og slå den av. Problemer som disse kan ikke ignoreres, da de kan forårsake permanente motorskader, da motoren ikke er designet for å fungere ved ekstremt høye temperaturer.

Volvo S80 – Problemer med trykkreguleringssystem

Volvo S80 er også kjent for å oppleve problemer med dekklufttrykkreguleringssystemene der bilen ikke kan skildre riktig informasjon til sjåføren.  Den dårlige nyheten er at dette problemet strider mot regjeringens sikkerhetsforskrifter knyttet til dekksikkerhet, men den gode nyheten er at en enkel programvareoppdatering kan rette opp problemet.

Som sådan, sørg for å sjekke S80 du ser på, og om TPMS-systemene ble adressert tilstrekkelig. Disse kan også utgjøre mange sikkerhetsrisikoer hvis de ikke fungerer som de skal, da dekkene dine er den viktigste delen av trafikksikkerheten.

Volvo S80 – Problemer med kjøretøyets hastighetskontrollsystem

Første generasjons Volvo S80 lider av særegne gasspedal- og kraftleveringsproblemer der bilen ikke er i stand til å gi konsistent akselerasjon, boder, går i limp-modus eller bare reduserer strømmen. Disse har en tendens til å være forbundet med et sviktende potensiometer, men noen Volvo-spesialister mener at problemet er enda mer komplisert enn det.

  Vanlige problemer med Mercedes W213

Det er mange eiere på nettet som klager over at S80 blir besatt på en måte som de nesten ikke er helt i stand til å kontrollere. Dette er åpenbart et veldig farlig problem, og hvis du kommer over det, slå av bilen immegdiately og ring etter hjelp.

Volvo S80 – Suspensjon problemer

Volvo S80-fjæringssystemet er ikke noe problem for den nyere modellen. Det er noen rapporterte problemer selv med de nyeste S80-modellene, men de aller fleste suspensjonsproblemer er knyttet til 1st gen S80. De fremre øvre kuleleddene er kjent for å mislykkes ganske ofte og må byttes ut.

Selv de nedre kuleleddene er også kjent for å mislykkes.  Noen eiere har også rapportert problemer med de nedre kontrollarmene.  Hvis du hører klumpende lyder som kommer godt fra forhjulet, er sjansen stor for at fjæringskomponentene dine oppfører seg.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe 1st gen Volvo S80?

Hvis du er i markedet for 1st gen Volvo S80 må du huske på noen viktige faktorer. For det første, fokuser oppmerksomheten din på post-facelift-modellene, da de er mye bedre når det gjelder pålitelighet, utstyr og design, selv om prisforskjellene ikke er så forskjellige.

For det andre, vær alltid oppmerksom på serviceposter, kjørelengde, alle komponentene som er oppført her, og bilens generelle tilstand. Det er et velkjent faktum at store europeiske sedans har en tendens til å koste ublu mengder penger hvis de faktisk mislykkes dårlig, men hvis du kjøper en anstendig vedlikeholdt modell, vil du sannsynligvis ikke oppleve disse problemene.

  Fiat Ducato 2.8 JTD-problemer

Bør jeg kjøpe andre generasjon Volvo S80?

Andre generasjon av Volvo S80 er bedre enn 1m gen i nesten alle henseender. Du bør imidlertid også fokusere hovedsakelig på nyere modeller, da disse vanligvis opprettholdes mye bedre og tilbys med bedre utstyrsnivåer.

S80 er et flaggskip Volvo sedan som betyr at det er en perfekt bil for de som pleier å kjøre mye, spesielt på motorveien. S80 er stor, komfortabel og uanstrengt, akkurat som alle andre ekte luksus sedan.

Hvor mye koster en Volvo S80 å vedlikeholde?

Ifølge noen få kilder på nettet er de gjennomsnittlige årlige Volvo S80-vedlikeholdskostnadene rundt $ 700-merket. Det kan virke for noen at disse tallene er litt høye, men virkeligheten av owning og leve med et flaggskip luksus sedan har en tendens til å si noe annet.

Imidlertid kan disse maintenance-kostnadene svinges uansett avhengig av den spesifikke bilen du ser på.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter