Alt om 2023 BMW XM

2023 BMW XM

BMW er populær for å lage noen av de beste høyytelsesbilene på markedet. 2023 BMW XM vil ikke bare fungere fremragende, men den vil også være veldig avansert med mange luksuriøse funksjoner. Det vil konkurrere med slike som Lamborghini Urus og Ferrari Purosangue.

Historie

BMW XM er en plug-in hybrid-elektrisk crossover SUV i full størrelse laget av BMW under BMW M datterselskap. BMW vil starte produksjonen av denne bilen i slutten av 2022 på BMW US Manufacturing Company-fabrikken i Greer, South Carolina.

BMW XM er den andre bilen laget helt av BMW M etter BMW M1 i 1978. Denne bilen vil også ha 5-dører og en frontmotor med firehjulsdrift. Merk at den er basert på Cluster Architecture-plattformen.  

Funksjoner

Utseende

Til tross for å ha en kraftig motor med gode kjøreegenskaper, ser BMW XM ikke så tiltalende ut. Uansett vil folk fortsatt kjøpe det, da det gir mer enn bare utseende. Dessuten kommer den med noen fascinerende utvendige funksjoner, for eksempel en overdimensjonert grill, adaptive LED-frontlykter og et stort panorama soltak.

Interiøret er luksuriøst og har funksjoner som merinoskinn, en buet skjerm, Alcantara skulpturell headliner, Nappa-skinn og fiberoptiske lysguider med 100 lysdioder. 2023 BMW XM har en akselavstand på 122.2 tommer, en lengde på 201.2 tommer, en bredde på 87.0 tommer og en høyde på 69.1 tommer. 

Prestasjon

Med en turboladet 4,4-liters V8-gassmotor og en elektrisk motor, produserer denne bilen 483 hk og fungerer med en 194 hk elektrisk motor. Basismodellen leveres med maksimalt 644 hk og 590 lb-ft dreiemoment. Tvert imot produserer high-end trim (XM Label Red) opptil 735 hk og 735 lb-ft dreiemoment.

2023 BMW XM kan også akselerere fra 0 til 60 mph på bare 3.5 sekunder og med en toppfart på 168 mph.

  Er en BMW hybrid verdt det?

Komfort og lasterom

BMW XMs kupé vil ose av luksus og komfort. Men i motsetning til nærmeste søsken, vil BMW XM ikke ha en syv-sitter, men en fire-sitter. Dette er for å sikre at beboerne nyter god komfort. Det vil også ha et raffinert interiør med luksuriøse funksjoner.

I skrivende stund var det ikke nevnt størrelsen på lasterommet. Ikke desto mindre bør denne bilen være praktisk med et anstendig lasterom.

Sikkerhet

Som vanlig vil BMW XM ha avanserte sikkerhetsfunksjoner som normalt forbindes med BMWer. Noen av de grunnleggende sikkerhetsfunksjonene den kommer med er filskiftevarsling, filholderassistent, automatisert nødbremsing med fotgjengeroppdagelse og adaptiv cruisekontroll. 

Rekkevidde og batterilevetid

Mens BMW XM er en PHEV, kommer den ikke med en utmerket rekkevidde. Det sies at BMW XMs 25,7 kWh batteripakke vil gi opptil 30 miles strøm bare per lading. I tillegg kan XMs ombordlader lade batteriet opp til 7,4 kW og skal lade batteriet helt opp innen 3 timer.

Drivstoffeffektivitet

For øyeblikket har EPA ennå ikke gitt ut estimatene for 2023 BMW XM. Vi bør imidlertid forvente at den vil være nær Lamborghini Urus og Audi RS Q8-rangeringer. Lamborghini Urus kommer med en EPA-vurdering på 14 mpg i byen og 19 mpg på motorveien. Tvert imot har Audi RS Q8 en vurdering på 13 mpg i byen og 19 mpg på motorveien.

Pris

Som forventet vil BMW XM ikke være så billig. Basisvarianten vil gå for $159,995, mens high-end varianten vil gå for rundt $185,995. Dette betyr at det vil være billigere enn Lamborghini Urus som går for rundt $ 230.000, men dyrere enn Audi RS Q8 som går for rundt $ 123.995.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - som er bedre?

Garanti

BMW gir en god begrenset og drivlinjegaranti som støttes av over gjennomsnittet gratis planlagt vedlikehold. Disse inkluderer en begrenset garanti som dekker 50 000 miles eller 4 år, en drivlinjegaranti som dekker 50 000 miles eller 4 år, og gratis vedlikehold som dekkes i 36 000 miles eller 3 år.

Hvilke biler ligner på BMW XM 2023?

2023 BMW XM er en luksus crossover SUV i full størrelse. Noen av de nærmeste konkurrentene er Lamborghini Urus, Audi RS Q8, og Mercedes-AMG G 63. Når det gjelder kraft og ytelse, er AMG G 63 det nærmeste du kommer BMW XM.

Proffene:

  • Kraftig motor
  • Mange luksuriøse funksjoner
  • Enestående hastighet
  • Svært avansert

Ulemper:         

  • Det vil være kostbart
  • Ikke så pen

FAQ

Er 2023 BMW XM pålitelig?

Selv om BMW XM ennå ikke er utgitt, er det veldig vanskelig å tro at det vil være en av de mest pålitelige bilene i sin klasse. Dette er fordi BMW som merke presterer dårlig når det gjelder pålitelighet. Så interesserte kjøpere bør ikke forvente at denne bilen skal være veldig pålitelig enn de fleste av sine rivaler.

Hvor rask er BMW XM 2023?

Utstyrt med en twin-turboladet 4,4-liters V8-motor, vil 2023 BMW XM være en av de raskeste. Det anslås at denne luksuriøse SUV-en vil ha en toppfart på 168 mph, og det vil ta 3.5 sekunder å akselerere fra 0 til 60 mph. Derfor vil den konkurrere gunstig med Lamborghini Urus og Porsche Cayenne Turbo S.E-Hybrid. 

Hva er de vanligste problemene med 2023 BMW XM?

Som med alle andre biler, vil 2023 BMW XM også ha problemer. Og den beste måten å håndtere dette på er å vite hvilke problemer som sannsynligvis vil møte eierne. Siden BMW XM er nært beslektet med BMW X7, er det sannsynlig å ha lignende problemer. Noen av dem kan omfatte overføringsproblemer, problemer med fjæringen og elektriske problemer.

  Vanlige problemer med BMW 330e

Er det dyrt å vedlikeholde 2023 BMW XM?

Ja, det blir dyrt å vedlikeholde BMW XM fra 2023. Akkurat som andre high-end BMW SUVer, som X6 og X7, BMW XM vil være kostbart mye å vedlikeholde. Bortsett fra å være en luksuriøs SUV, vil BMW XM reservedeler også være kostbare, noe som BMW-eiere er vant til.

Hvor lenge varer BMW XM 2023?

Som de fleste BMW SUVer, bør eiere av BMW XM forvente at bilen skal vare i minst 150.000 miles. Men for at dette skal skje, er det nødvendig med riktig pleie og vedlikehold. Videre bør eieren praktisere gode kjørevaner og følge produsentens anbefalte planlagte vedlikeholdstjeneste. 

Konklusjon

BMW XM vil være en av de fineste BMW SUV-ene som skal produseres. Takket være sin eksepsjonelle og kraftige ytelse, avanserte teknologi, luksuriøse funksjoner og eksepsjonelle komfort. Likevel vil denne bilen koste mye å skaffe seg, og det vil ikke være billig å vedlikeholde den. Det vil også bare bære opptil fire personer for å gi utmerket komfort.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter