Er en BMW hybrid verdt det?

De fleste elektriske biler roper høyt om sin grønne legitimasjon, og overskygger bilens andre funksjoner og komfortnivå. BMW-hybrider faller ikke inn under den kategorien. De er energieffektive, samtidig som de gir samme nivå av komfort og ren kjøreglede som andre BMWs.

BMW plug-in hybrider (BMW PHEV), kommer i mange former, former og størrelser. Hver BMW-serie tilbyr minst en hybrid, så la oss ta en titt på bestselgeren – BMW 3-serien.

BMW 330e 2021

BMW 330e er en plug-in hybrid BMW som ser akkurat ut som en vanlig BMW 3-serie, deres bestselgende modell. Videre kjører den også som en. Det er en 5-passasjerer, 4-dørs luksus sedan, som du knapt kan skille fra BMW 330 standardversjonen.

Hybrid sedan er EPA-vurdert og kan reise på strøm i ca 35 miles. Det gir deg en imponerende 75 MPGe. Den elektriske hybrid gir en dynamisk suspensjon og gjør ingen kompromisser angående bagasjerommet, til tross for det store batteriet det bærer.

På den annen side er rekkevidden litt lav, og den er litt dyrere enn en standard BMW 3-serie, spesielt når du legger til alternativene for avanserte komfortfunksjoner. En annen ulempe er krympingen av bensintanken på grunn av batteriet. Mindre gasstanker betyr et mindre samlet utvalg.

Motor

DEN BMW 330e 2021 er drevet av en 2.0 L turbocharged motor sammen med en elektrisk motor, utstyrt med et litium-ion batteri på 12.0 Kwh. I kombinasjon er det totalt 288 hestekrefter under panseret.

Den 8-trinns automatiske girkassen føles elegant og smidig hvis du trykker pedalen hardt nok.

  Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

Kjøreytelse

Denne hybriden kjører som en BMW. Den elektriske motoren diskrediterer ikke den kraftige kombinasjonen av nesten 300 hestekrefter.

BMW 330e kan nå en toppfart på 230 kilometer i timen eller 143 mph. Den når fra 0 til 60 miles på 5.9 sekunder, som sammenlignet med BMW 330 er litt tregere. Standard BMW 330i gjør det på 5.3 sekunder.

Hybrid plug-in sedan genererer en 310 lb-ft dreiemoment.

Interiør

I tidligere år måtte du kjøpe en BMW 5 eller 7-serie for å nyte komforten av en ekte luksus sedan. Imidlertid føles den nyeste BMW 3-serien mer komfortabel og luksuriøs enn til og med en 5-serie fra tidligere år.

Den lave sittestillingen forblir den samme som på tidligere BMW 3-serie modeller. Med et sjenerøst interiørrom for både hode, ben og armer, føler du deg fri i kjøreposisjonen.

Infotainment- og head-up-skjermen er ganske intuitiv, men krever noen justeringer for at du skal passe til dine behov. Den gode nyheten er at begge er helt tilpassbare.

Infotainmentsystemet, sammenlignet med en 330d eller en 330i fra samme år, er litt bedre. Det er kjøremoduser som lar deg være stille og veldig effektiv når det gjelder drivstofføkonomi. Det er også en sportskjøringsmodus som lar deg gjøre det motsatte.

330e dimensjoner

 • Total kjøretøylengde: 4717 mm
 • Total vekt på fortauskant for kjøretøy: 1868 kg
 • Total kjøretøy bredde: 1826 mm
 • Total kjøretøyhøyde: 1442 mm
 •  Akselavstand: 2851 mm

BMW 330e 2021 Fordeler og ulemper

Den største fordelen med den elektriske plug-in hybrid versjonen av BMW 330 er drivstofføkonomien, og det grønne ansvaret som det følger med det. Hybrid drivlinje er glatt og fungerer bra under de fleste forhold.

  Er BMW 2.0 turbomotor pålitelig?

BMW 330e føles som en ekte BMW, til tross for at den kjører på strøm, i motsetning til sine andre kraftkrevende fettere. Sammenlignet med alle andre BMW 3-serier fra samme kaliber, er den ikke like rask og gir heller ikke den beste håndteringen, men den håndterer fortsatt som en kraftig bakdrevet sportsbil, til tross for at den er en sedan. Tross alt er det fortsatt en BMW, enten den er elektrisk eller ikke.

Proffene

 • Veldig presis håndtering og fantastisk fjæring
 • Misunnelsesverdig interiør
 • God hybrid ytelse
 • Tilgjengelig med en xDrive (firehjulsdrift)
 • Flott MPGe (veldig drivstoffeffektiv)

Ulemper

 • Driving rangen på elektrisitet alene er bare 35 miles.
 • Det tilbyr mer begrenset lasteplass, sammenlignet med standard BMW 330
 • Dyr

Endelig dom

Hvis du bare bestemmer deg mellom BMW 330 og BMW 330e, da BMW 330e ville være et bedre valg, rett og slett fordi bedre drivstofføkonomi ville til slutt betale for seg selv hvis du er en aktiv sjåfør.

Bilen føles komplisert, så hvis du er i enkle biler som du kan reparere deg selv i garasjen din, er dette ikke tingen for deg. På den annen side, hvis du er i avansert teknologi, bmw 330e er riktig passform for deg. Hvis du er ute etter en større elektrisk bil, BMW tilbyr modeller som plug-in hybrid BMW 5-serien, 7-serien, eller til og med X3, X5 eller X7 hybrid SUVer.

  Beste BMW for off-road

Vanlige spørsmål om BMW-hybrider

Hva er en BMW PHEV?

En BMW PHEV er en plug-in hybrid elektrisk kjøretøy. Denne typen elektriske biler har en kombinasjon av en elektrisk motor og en standard forbrenningsmotor. Den elektriske motoren kan enkelt lades opp ved hjelp av en kabel og et uttak, mens forbrenningsmotoren krever drivstoff. Begge jobber sammen, for å redusere drivstofforbruket og optimalisere mpg.

Du kan identifisere en hybrid BMW ved «e» i tittelen, som BMW 330e.

Hvordan fungerer BMW plug-in hybridbiler?

BMW hybrid kjøretøy kjører vanligvis på strøm alene, hvis du kjører bilen med en hastighet på 50 miles per time eller tregere. Hvis du øker denne hastigheten, vil forbrenningsmotoren også aktivere og delta i prosessen. Denne typen kjøretøy er designet for å øke effektiviteten og redusere drivstofforbruket.

Hva er gjennomsnittlig elektrisk utvalg av BMW hybrider?

Den gjennomsnittlige elektriske rekkevidden av BMW plug-in hybrider varierer mellom 26 og 54 miles, i henhold til hvilken type batteri de er utstyrt med. Jo større litium-ion-batteriet kjøretøyet ditt har, jo større rekkevidde vil det kunne dekke på elektrisitet alene. Den totale rekkevidden til disse kjøretøyene er mye høyere, hvis du også inkluderer bensintankkapasiteten.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter