Vanlige problemer med BMW 650i

BMW 650i problemer

BMW er populært for å produsere de ultimate kjøremaskinene. De fleste BMW-modeller fungerer utmerket bra, tilbyr komfort og er drivstoffeffektive. En av de fineste BMW-modellene på markedet er BMW 650i 6-serien. Men hva er noen av de vanlige problemene som 650i står overfor?

BMW 650i 6-serien er en kraftig og luksuriøs gran kupé med en kjekk eksteriør. Denne bilen kommer også med den nyeste teknologien, og den har en romslig hytte og lasteområde. Imidlertid har den også flere problemer, for eksempel bruk av overflødig olje, turbofeil, drivstoffpumpeproblemer, elektriske feil og mye mer.

Så før du bruker en formue på denne luksuriøse og sporty turen, bør du være klar til å håndtere de ovennevnte problemene gjennom årene. Dessuten er denne bilen ikke veldig pålitelig, noe som betyr at du kan tilbringe mer tid i garasjen sammenlignet med BMW 3-serien og 5-serien.

Hva er det vanlige med BMW 650i?

Bruker mye olje

Et av hovedproblemene som BMW 650i-eiere sannsynligvis vil møte er overflødig oljeforbruk. Dette problemet skjer under visse forhold. Dessuten er det mer voldsomt på BMW 650i-modeller med N63 4,4-liters V8-drivlinje.

Noe av det som mistenkes å forårsake overflødig oljebruk er varmen i motorrommet som utnytter skjørheten til deler i veivhuset, noe som gjør at bilen bruker overflødig olje. Noen av tegnene på overflødig oljebruk inkluderer blå røyk som kommer fra eksosen eller sjekk motorlyset som tennes. For å rette opp dette problemet, må du kanskje bytte ut de defekte delene.

Problemer med drivstoffpumpe

Et annet vanlig problem som BMW 650i brukere normalt står overfor er drivstoffpumpe feil. Dette problemet er imidlertid vanlig på 2011 BMW 650i-modeller med en V-8-motor. Det skjer på grunn av en defekt ventil som styrer mengden drivstoff som går inn i høytrykks drivstoffpumpen.

  BMW M8 Pålitelighet

Hvis ventilen er defekt, vil motorens utgangseffekt bli redusert og en motorfeil kan oppstå. For å løse dette problemet må du kanskje bytte ut både reguleringsventilen og høytrykks drivstoffpumpen.

Problem med dørlåssensorer

Dette problemet er vanlig i de fleste BMW-biler. BMW 650i er ikke et unntak. Dørlåssensorer svikter på grunn av ødelagte tilkoblinger i dørpanelet eller låsesystemet. For å løse problemet må du kanskje kjøpe et nytt dørlåssystem.

Sviktende tennspoler

Hovedårsaken til at noen BMW 650i-modeller har en sviktende tennspole er på grunn av en overspenning som når spolen fra en dårlig tennplugg eller pluggtråd. Hvis tenningsspolen svikter, har du ikke noe annet valg enn å erstatte den.

Vann som lekker ut i bagasjerommet

Noen BMW 650i brukere har også rapportert vann lekker inn i båten. Den viktigste skyldige bak dette er en sviktende støvelforsegling. Hvis støveltetningene svikter, vil vann lekke inn i bagasjerommet og våte tingene dine. Dette er så farlig som vannet kan komme i kontakt med det elektriske i bagasjerommet og forårsake ødeleggelse.

Konvertible takproblemer

Ikke alle BMW 650i 6-serien har vedlagt gran coupes. De har også kabrioleter. Så hvis du har tenkt å velge kabrioleten, er et av de vanlige problemene du kan forvente å møte et tak som ikke lukkes. Dette skjer på grunn av en sensor med sviktende posisjon. Og hvis du ser et rødt lys på dashbordet, vil dette bekrefte den mislykkede sensoren.

  Er BMW bakhjulsdrevne biler gode i snø?

Elektriske feil

Elektriske feil er et annet vanlig problem med alle BMW-modeller. Når det gjelder BMW 650i, er dette problemet mer voldsomt på 2010- og 2011-modellene. En av de vanlige elektriske feilene på 650i er en potensiell kortslutning på vannpumpen. Hvis det ikke håndteres riktig, kan dette føre til brann under panseret. 

Kondens for frontlys

Etter å ha brukt DIN BMW 650i 6-serien for en stund, kan du legge merke til at frontlykten har kondensert. Dette er en vanlig forekomst på denne modellen, og du bør overvåke frontlyktene nøye. Hvis kondensen ikke er på grunn av det ekstreme været, må du bytte frontlykten, ellers kan det skade ledningene.

FAQ

Hvorfor sluttet BMW å lage 6-serien?

BMW sluttet å lage 6-serien på grunn av lav etterspørsel eller dårlig salg. Siden BMW 6-serien var en nisjeklasse, var bare noen få mennesker tiltrukket av serien. Så på grunn av lavt salg bestemte BMW seg for å avvikle denne serien i 2019.

Er BMW 650i dyrt å vedlikeholde?

Ja, BMW 650i 6-serien er veldig dyrt å vedlikeholde. Først og fremst er BMW-deler veldig dyre å skaffe seg. For det andre er kostnadene for arbeidskraft også høye, noe som betyr at en liten reparasjons- eller vedlikeholdsoppgave vil koste deg mye på grunn av de spesialiserte verktøyene de bruker.

Hvor lenge varer BMW 650i-bilen?

Hvis vedlikeholdt og kjørte riktig, BMW 650i kan vare over 200,000 miles. Men hvis ikke, vil denne bilen tiltrekke seg en høy pris på vedlikehold og reparasjoner før den til og med når 150,000 MILES. Så riktig vedlikehold og gode kjørevaner er avgjørende for levetiden og for å holde kostnadene nede.

  BMW ix3 VS Tesla Model Y – Hvilken er bedre?

Er BMW 6-serien mer pålitelig enn 3-serien?

Nei, BMW 3-serien leverer noen av de mest pålitelige BMWs på markedet. På den annen side har BMW 6-serien flere problemer, og delene er dyrere sammenlignet med BMW 3-serien. Så, BMW 3-serien er mer pålitelig enn 6-serien.

Er BMW 650i en god daglig kjøretur?

Nei, BMW 650i er ikke en god bil for daglig pendling. Bortsett fra å ha mange problemer, bruker denne bilen mye drivstoff og olje. Derfor er det svært kostbart å kjøre daglig til jobb eller skole eller for ærend.

Konklusjon

BMW 650i er en av de fineste BMW kupéer på markedet. Denne bilen er kraftig, luksuriøs, trygg og fungerer usedvanlig bra. Men som alle BMW-modeller har den også flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Problemene inkluderer drivstoffpumpeproblemer, bruk av overflødig olje, elektriske feil, turbofeil og mye mer.

Til tross for å ha flere problemer å håndtere gjennom årene, BMW 650i er en vakker, trygg og praktisk bil som vil tilby verdi for pengene. For å forlenge levetiden må du følge planlagt servicevedlikehold og foreta nødvendige reparasjoner ved behov.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter