Vanlige problemer med Peugeot 407

Peugeot 407

Peugeot 407 er en stor familie sedan produsert av Peugeot fra 2004 til 2011 da den endelig ble erstattet av Peugeot 507. 407 klarte å sette spor gjennom sin levetid, spesielt ettersom mange trodde det var en av de beste bilene fra sin respektive klasse som plasserer mellom din gjennomsnittlige økonomi «billige» sedans og det mye dyrere og avanserte utøvende bilmarkedet.

I denne artikkelen skal vi liste opp de vanlige problemene med Peugeot 407 og fortelle deg hva du skal se etter. Disse inkluderer problemer med servostyringssystemet, elektriske problemer, fjæringsproblemer, motorproblemer og overføringsproblemer .

Vedlikeholdsmessig spurte 407 egentlig aldri for mye, noe som delvis er grunnen til at den var ganske vellykket. En av gripes av å eie en dyr stor luksus sedan er ofte forbundet med driftskostnader som virkelig blir tydelig når bilen er ute av garantien.

Peugeot 407 klarte å unngå noen av disse høye kostnadene på grunn av å stole på deler som brukes i hele merkevarens katalog, men ikke for mye for å gjøre det åpenbart. Alt i alt er Peugeot 407 nå en relativt populær brukt sedan, men alderen begynner sakte å ta sin toll da de første modellene nå er nesten 20 år gamle.

Servostyringsproblemer

Servostyringssystemet på 407 er kjent for å oppleve et bredt spekter av problemer som å låse seg på plass eller helt mislykkes. De vanligste servostyringssystemproblemene inkluderer at rattet er stivt eller at rattet blir altfor varmt til å berøre.  Peugeot kaller dette systemet «EPAS»-systemet.

  Vanlige problemer med Renault Master

Hvis du støter på disse problemene, er det beste du kan gjøre å bytte ut det nevnte EPAS-systemet, og alt skal være bra. Dette er ikke den typen problemer du bør ignorere , og heldigvis skjer de ikke flere ganger i løpet av bilens levetid.

 

Elektriske problemer

Noen vil kanskje si at det å oppleve elektriske problemer med eldre Peugeot-modeller er en del av moroa, men det er rett og slett ikke sant, da noen er det motsatte, utrolig irriterende. For eksempel  er vindusviskerne utsatt for feil på grunn av et elektrisk problem med vindusviskermotorene som er kjent for å nedbrytes raskt.

Den elektriske persiennen på soltaket er tilbøyelig til å mislykkes og nekte å enten åpne eller lukke.  Sideindikatorvarsellampen kan også tennes, og den har en tendens til å peke på visse sensor- eller ledningsproblemer.    Til slutt kan eldre modeller oppleve problemer med sentraldørlåsen, utvendige lys som svikter eller problemer med lydsystemet.

Problemer med suspensjon

Peugeot 407 er heller ikke fri for fjæringsrelaterte systemer. Forhjulslagrene er spesieltbemerkelsesverdige, da de kan mislykkes noen ganger i løpet av bilens levetid.  Disse må byttes ut, og den enkleste måten å fortelle er om duhører mekaniske lyder fra forhjulene mens du kjører.

De øvre fremre fjæringsleddene er utsatt for økte friksjonsnivåer som kan føre til at de knirker. Dette skyldes  mangel på smøring og bør håndteres umiddelbart hvis du ikke vil at noen alvorlige problemer skal finne sted.  Fjæringsstrengene kan forårsake ujevn dekkslitasje på en haug av disse, men det skyldes for det meste feil langsiktig vedlikehold.

  Vanlige problemer med Suzuki Swift

Motorproblemer

1.6L HDi dieselmotoren i 407 er kjent for å oppleve visse turboladerproblemer som har en tendens til å bli ledsaget av merkelige plystrelyder.  Dette peker vanligvis på en lekkasje et sted i systemet, sannsynligvis på grunn av sprekker i inntaksrøret.  Selv om dette kan repareres med industrielt lim, er det best å erstatte det på   lang sikt.

EGR-ventilen kan også svikte, og det har en tendens til å føre til at bilen din blir treg, reduserer drivstoffeffektiviteten  og også økt drivstofflukt i og rundt bilen. For å løse problemet må EGR-ventilen byttes ut.

Problemer med overføring

På toppen av det hele skal vi også liste opp visse utstyrsrelaterte problemer. 407 er tilgjengelig enten med manuell eller automatisk girkasse, som begge noen ganger kan fail.  Håndboken lider av clutchrelaterte problemer på grunn av oose ledninger. Hvis pedalen blir stiv, vil den sannsynligvis mislykkes og må byttes ut.

Den automatiske girkassen kan føre til at bilen bytter til slapp modus. Som det viser seg, fører dette problemet vanligvis til magnetventiler.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Peugeot 407?

Hvis du er interessert i en ganske stor, komfortabel, men ikke altfor dyr familie sedan, er 407 rett opp smuget ditt. Det er en bil som tilbyr mer enn nok plass til en familie, men kan også brukes til  forretningsformål. Det kan være for stort for noen i byen, men det føles hjemme på motorveien, uansett dine preferanser.

  Problemer med girkassen i Fiat 500L

Ulempene er at det ikke er så posh som noen tyske executive sedans er, og at designet ikke skriker autentisitet så mye. Til slutt ble Peugeot-merket aldri assosiert med sedans, til å begynne med.

Er Peugeot 407 en Reliable-bil?

Peugeot 407 er faktisk en veldig pålitelig bil, det er mange mennesker der ute som klarte å eie disse i flere tiår uten å oppleve store problemer. HDi diesel-modellene kan vare hundretusener av miles uten problemer hvis de holdes i riktig form.

Alt i alt er verden fylt med misbrukte Peugeot-modeller som ikke har blitt passet ordentlig på. Dette gir ofte Peugeot et dårlig rykte i pålitelighetssegmentet, men det er ikke akkurat  tilfelle da Peugeot lager pålitelige biler (sett med de nyeste Peugeot models).

Hvorfor avviklet  Peugeot Peugeot 407?

Peugeot har egentlig aldri avviklet sin store sedan, men heller omdøpt den til Peugeot 507 som ble succeeded av Peugeot 508 som fortsatt er tilgjengelig for kjøp.  Peugeots navnestruktur er litt annerledes sammenlignet med de fleste andre merker, da Peugeot liker å introdusere nye modeller med helt nye navn.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter