Alt om 2023 Volvo EX90

2023 Volvo EX90

Volvo har nylig lansert den splitter nye 2023 Volvo EX90, en helelektrisk mellomstor SUV basert på XC90. Det er den største, mest luksuriøse og kraftigste SUV-en Volvo noensinne har laget, noe som betyr at Volvo tar sikte på å bli en av de mest avanserte og luksuriøse elektriske SUV-ene på markedet. I denne artikkelen forteller vi deg alt om 2023 Volvo EX90 og hvorfor du bør skaffe deg en.

EX90 er også den mest avanserte elbilen Volvo noensinne har laget, noe som er tydelig med en gang du ser den nye EX90. Drivlinjen har to kraftige elmotorer, alle modellene leveres med firehjulsdrift, og du bør ha mer enn nok rekkevidde til alle dine daglige pendlerreiser uten rekkeviddeangst.

Den utvendige designen er iøynefallende, men likevel minimalistisk, akkurat som du forventer av en Volvo. Interiøret er helt nytt og ser ut som en blanding av det nye Range Rover-interiøret og det nye Ford Mustang Mach-E-interiøret, som begge er utmerkede.

Påliteligheten er et mysterium med denne bilen, siden den ble avslørt for bare noen få dager siden. Prisene kommer til å ligge i luksus-SUV-klassen, mens de praktiske egenskapene er utmerkede med opptil syv seter og et stort bagasjerom med mange praktiske løsninger.

2023 Volvo EX90 – Drivlinjen

EX90 leveres som standard med to elektromotorer, noe som betyr at alle EX90-modeller har firehjulsdrift, der den ene motoren driver bakhjulene mens den andre driver forhjulene. Disse to motorene yter 408 hk og et dreiemoment på 567 lb-pied, noe som er mye mer dreiemoment enn noen XC90-modell noensinne har hatt. Toppmodellen Twin Motor Performance yter 496 hk og har et dreiemoment på 671 Nm.

  Hvorfor avskrives Volvos så raskt?

Dette er nok til at EX90 når 100 km/t fra stillestående på bare 4,7 sekunder for den kraftigste modellen og 5,7 sekunder for den mindre kraftige. Volvo sier at EX90 vil kunne levere en rekkevidde på 50 mil på en full lading takket være batteriet på 111 kWh, som er et av de største batteriene i dagens elbiler.

Volvo sier også at dette batteriet kan lades fra 0 til 80 % på bare 30 minutter, noe som mildt sagt er imponerende. Det vil sannsynligvis ta mer enn 8 timer å lade hjemme, men det er fornuftig for de som skal la EX90 stå til lading over natten.

2023 Volvo EX90 – Design og kjøreegenskaper

Når det gjelder design, er EX90 klar for fremtiden, siden den er firkantet, men likevel moderne, noe som virker å være en god kombinasjon for en mellomstor SUV i disse dager. Volvo er kjent for å få bilene sine til å se minimalistiske ut, og det er akkurat det de har gjort med nye EX90. Front- og baklyktene er helt i LED og ser virkelig kule og autentiske ut.

Interiøret er en helt annen historie, for Volvo prøver å skape avslappende, lounge-lignende Ikea-inspirerte interiører, noe de også har gjort med nye EX90. En stor, stående skjerm dominerer midtkonsollen og rommer de fleste av bilens funksjoner. Føreren får også en liten førerdisplay med all nødvendig informasjon om kjøringen.

Kjøreopplevelsen er ikke så forskjellig fra XC90, for EX90 føles også lang, bred og veldig tung. Det er ikke en dynamisk SUV, da den er designet for cruising snarere enn noe annet. Alt i alt er det en avslappende og komfortabel SUV som du forventer av en Volvo.

  Varer Volvo-biler lenger?

2023 Volvo EX90 – Teknologi

Midtskjermen måler opptil 14,5 tommer i diameter, noe som gjør den til den største skjermen som noensinne er montert i en Volvo. Denne skjermen huser en ny Google-støttet infotainmentskjerm som er mye bedre enn det forrige systemet. Førerdisplayet har blant annet Google Maps i dashbordet, Google Play Store, Wireless CarPlay og en 5G-internettforbindelse.

Som ekstrautstyr fås et Bowers and Wilkins-lydanlegg med 25 høyttalere med Dolby Atmos, hvorav noen til og med er plassert i nakkestøttene. EX90 leveres også som standard med nødbremsing og deteksjon av syklister og fotgjengere, filholderassistent med filskiftevarsler og adaptiv cruisekontroll med fil-sentrering.

2023 Volvo EX90 – verdi og praktiske egenskaper

Startprisen for en Volvo EX90 2023 er estimert til 80 000 dollar for innstegsmodellen Core. Plus-modellen er estimert til å starte på 90 000 dollar, mens toppmodellen Ultimate er estimert til å starte på 100 000 dollar. Du kan også forvente å betale litt mer for Twin Performance-modellen med nesten 500 hk.

EX90 er svært praktisk, med store oppbevaringsrom, god plass i kupeen for opptil sju personer, mange USB-porter, mange innvendige oppbevaringsrom, god sikt, lett tilgjengelige IsoFix-festepunkter for barn og store, stående vinduer med relativt tynne A- og B-stolper.

FAQ-seksjonen

Bør jeg kjøpe en Volvo EX90 2023?

Volvo EX90 2023 er i ferd med å bli en virkelig god SUV takket være det store batteriet, flott design, mye plass og Volvos velkjente sikkerhet. Dette segmentet er fullt av fantastiske alternativer, men EX90 føles på en eller annen måte som en vanlig SUV der den skal være det, og en ny og spennende SUV der det gir mening.

  Har Volvoer gode motorer?

Volvo har ikke forsøkt å finne opp hjulet på nytt med EX90, men heller laget en elektrisk SUV som bør appellere til både elbilister og vanlige forbrenningsmotorsjåfører. Hvis det er noe du liker, bør du derfor vurdere EX90.

Hvilke biler konkurrerer med Volvo EX90?

EX90 er ikke den eneste SUV-en i dette segmentet, noe som betyr at den konkurrerer med biler som BMW iX, Mercedes EQS SUV, Tesla Model X og den nylig lanserte Audi e-Tron SUV. Dette er noen av de beste, dyreste og mest avanserte elbilene på markedet.

BMW er den kraftigste, Model X er den mest populære, EQS er den mest luksuriøse, mens Audi ser ut til å være litt av alt. Volvoen ser etter min mening desidert best ut og føles mer autentisk for sitt merke enn alle de andre.

Hvordan er garantien på Volvo EX90?

Med et 111 kWh-batteri vil du ha god garantidekning, ettersom et nytt 111 kWh-batteri koster en formue. Volvo tilbyr derfor en begrenset garantidekning på 4 år eller 50 000 miles, avhengig av hva som kommer først. Drivlinjen dekkes på samme måte, mens batterikomponentene dekkes i opptil 8 år eller 100 000 miles.

Du kan også inkludere en gratis plan for planlagt vedlikehold i 3 år etter kjøpet eller 36 000 miles, avhengig av hva som inntreffer først.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter