Alt om Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Den nylig avslørte Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION representerer hvordan en ID. Pro-modell ser ut med VWs proprietære AWD-system som gjør bilen mer kapabel under ugunstige værforhold, og det gjør kjøreopplevelsen mer sammenhengende og tryggere. I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt om Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION og hvorfor du bør vurdere en.

For det første kommer VW ID. 4 PRO 4MOTION med VWs 82 kWh batteri som indikerer at dette er den høyere trimmodellen med mer kraft og mer rekkevidde som sporer mellom toppmodellen GTX og den vanlige ID. 4. Som sådan kan ID. 4 PRO 4MOTION betraktes som noe av sweet-spot i hele ID. 4-serien.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Designmessig følger ID. 4 Pro 4MOTION det velkjente designspråket som finnes med den vanlige ID.4 med noen få merker for å indikere at denne drives av alle fire hjulene. Annet enn det ser ID. 4 Pro 4MOTION akkurat ut som den eksisterende ID.4, noe som ikke er en dårlig ting hvis du liker hvordan den vanlige ID.4 ser ut.

Pålitelighetsmessig vil ID. 4 Pro 4MOTION sannsynligvis arve noen av de eksisterende problemene med ID.4, og det kommer til å komme med en liten prisøkning. Det praktiske forblir urørt, noe som betyr at ID.4 PRO 4MOTION er en veldig romslig og praktisk bil.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

VW ID. 4 PRO 4MOTION – Powertrain

Med et 82 kWh batteri kan du forvente å få rundt 250 miles rekkevidde i henhold til VWs påståtte statistikk. AWD kan potensielt senke maksimal rekkevidde litt fordi det vanligvis er tilfelle når du sammenligner 2WD- og AWD-biler. Uansett får ID. 4 PRO 4MOTION et dobbelt elektrisk motoroppsett som gjør det mulig å sende kraft til alle fire hjulene hele tiden.

  Er Volkswagen Beetle en god bil?

Dette er nok til å tilby 261hp og 313lb-ft dreiemoment som driver ID. 4 PRO 4MOTION fra 0-60mph på 7 sekunder og gjør det mulig å nå en maksimal hastighet på 112mph/180kph.  Du kan lade ID.4 PRO 4MOTION fra 20 % til 80 % på rundt 33 minutter, mens langsom AC-lading tar henholdsvis rundt 8–9 timer.

Alt i alt er ID.4 PRO 4MOTION-drivlinjen absolutt i stand, og den tilbyr anstendig kjørelengde totalt sett. Med en 175kW rask DC-ladehastighet, bør ID.4 Pro ikke forårsake for mye rekkeviddeangst, da du kan få 62 miles rekkevidde fra bare 10 minutters hurtiglading.

Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

VW ID.4 PRO 4MOTION – Design og kjøring

Designmessig ser VW ID.4 Pro 4MOTION nøyaktig ut som den vanlige ID.4, noe som ikke er noen dårlig ting i det hele tatt.  Hele VW ID.-serien ser futuristisk og ren ut, noe som betyr at den skal eldes grasiøst. Interiøret i ID.4 er veldig velutstyrt, men noen klager over at ID.4 kunne føles litt mer high-end på innsiden.

Når det gjelder kjøring, føles ID. 4 Pro 4MOTION eksklusiv og er veldig lett å kjøre. Du føler imidlertid vekten og bilens fjæring kan være litt mykere. Kjøredynamikken drar absolutt nytte av et relativt lavt tyngdepunkt, men ID.4 er ikke designet for å gå fort rundt hjørner.

VW ID.4 PRO 4MOTION – Pålitelighet og vanlige problemer

ID.4 har eksistert en stund, noe som betyr at de fleste er helt klar over hvor pålitelig den er. Tidligere ID.4-modeller var mye mer problematiske enn de som går ut av fabrikken nå, noe som kan forventes for en helt ny bil. Vi kan si at ID.4 er anstendig pålitelig, men er ikke den mest pålitelige familie-EV-en der ute.

  Volkswagen Golf år å unngå

De vanligste VW ID. 4 Pro 4MOTION-problemene spenner fra ulike bremsesystemrelaterte problemer, problemer med bilens viktigste elektriske system, problemer med kvalitetskontroll, problemer med lading og potensielle problemer med bilens avanserte førerassistansesystemer.

VW ID.4 PRO 4MOTION – verdi og praktisk

Med en startpris på rundt 50.000 dollar er VW ID.4 PRO 4MOTION nå noen tusen dollar dyrere enn ikke-4MOTION-modellen. Denne prisen er absolutt der oppe med noen av de dyreste elbilene på markedet uten å gå inn i det luksuriøse EV-segmentet.

Det praktiske er det samme som i vanlig ID. 4, noe som betyr mye sitteplass, spesielt bak. Bagasjerommet er også ganske stort takket være sin fine form og brede åpning. AWD gjør det mye enklere å kommandere ID.4 Pro 4MOTION under ugunstige værforhold.

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe VW ID.4 Pro 4MOTION?

Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION er designet for folk som ønsker å maksimere sikkerheten uansett underlag de kjører på. Som sådan er det fornuftig å betale for 4MOTION-systemet hvis du bor i et klima som får mye snø, regn og is.

Men ikke gå og tenk at du kan komme deg unna uten et anstendig par vinterdekk, da disse er viktige uansett om du eier en 2WD eller en AWD-bil.  Hvis du bor i et område som hovedsakelig er tørt, kan du gjøre det bra med den vanlige 2WD ID. 4, da det gir deg litt mer rekkevidde og også er billigere å kjøpe.

  Vanlige problemer med Volkswagen ID.4

Hvilke VW ID.4-modeller leveres med AWD?

For tiden tilbyr VW ID.4 med AWD i to bestemte modeller, den nye Pro 4MOTION-modellen og den toppspesifiserte GTX-modellen.  Grunnentil at VW kom ut med Pro 4MOTION er å senke den opprinnelige prisen på en AWD ID.4 generelt.

Det er verdt å nevne at alle andre modeller av ID. 4 kommer med et bakhjulsdriftsystem som er et avvik fra det vanlige FWD-oppsettet vi er vant til å se fra VW.

Er VW ID.4 en god bil?

Volkswagen ID.4 er designet for folk som ønsker en elektrisk Volkswagen som kan gjøre både langkjøring og bykjøring uten problemer overhodet. ID.4 er også trygg, komfortabel, velutstyrt og en god familiebil som er hovedgrunnen til at de fleste kjøper den. Derfor er VW ID.4 virkelig en veldig god car.

Video: 2023 VW ID.4 Pro 4Motion REVIEW – AWD-versjonen uten GTX

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter