Vanlige problemer med Volkswagen Atlas

Volkswagen Atlas problemer & feil

Volkswagen Atlas/Teramont er den største VW SUV built på VAG proprietære MQB-plattformen. Atlas er noe av en erstatning for VW Touareg fordi 2016 Atlas er den nå eneste store VW SUV som tilbys i Nord-Amerika.

Atlas er satt til å konkurrere med slike som Mercedes GLE, BMW X5, Audi Q7, og alle de andre mellomstore til store luksus-SUVene. Atlas bruker den klassiske boxy store SUV-formen og er tilgjengelig i mange forskjellige trims. VW oppdaterte også Atlas for modellåret 2021, noe som betyr at det er ferskt medproduksjonslinjen.

VW Atlas ser ut til å være over alt når det gjelder pålitelighet, men dette er ofte tilfelle med store komplekse luksus-SUVer.  De vanligste VW Atlas-problemene er defekte drivstoffinjektorer,  motoravstengningsproblemer, kjølevæskelekkasjer, drivstoffpumpeproblemer og defekte klokker.

Noen VW Atlas-problemer kan koste noen tusen dollar å fikse, mens andre ikke er så exaggevurdert.  Alt i alt, vær forsiktig hvis du er i markedet for en av disse fordi mangelfullt vedlikehold er kjent for å gjøre disse ekstremt dyre å eie i det lange løp.

VW Atlas – problemer med drivstoffinjektor

Ettersom Atlas bruker en mengde direkte injektormotorer, trenger det riktig fungerende drivstoffinjektorer. Injektorene som finnes på Atlas er imidlertid tilbøyelige til å sprekke eller til og med lekke.  Når dette skjer, ødelegger det helt oksygen-til-drivstoff-forholdet som kan forårsake enten mindre eller ekstremt alvorlig motorskade.

Sørg for å inspisere injektorene både visuelt og med et diagnostisk verktøy av høy kvalitet, da det ofte er vanskelig hvilken injektor som er den som forårsaker alle problemene. Uansett må du handle raskt, da langvarige problemer med injektorene potensielt kan ødelegge motoren helt.

  Suzuki 1.4 BoosterJet-motorproblemer

VW Atlas – Problemer med motoravstengning

Mange VW Atlas-eiere har rapportert at bilene deres lider av slipelyder når du slår av motoren, noe som virkelig gjelder gitt det faktum at Atlas er en relativt ny bil.  Mange eiere nådde ut til VW, men VW svarte med å si at det er normalt å høre disse lydene som definitivt ikke er sant.

Det viser seg at problemet har blitt sporet til særegne problemer med fjæren som ligger i dreiemomentkonvertereren.  Noen VW-spesialister oppgir at dette egentlig ikke er et problem som kan forårsake noen form for skade, men det er ikke noe noen ønsker å oppleve fra en stor, dyr og relativt ny bil.

VW Atlas – Kjølevæskelekkasjer

Mange VW Atlas-eiere har også rapportert at Atlas-modellene deres lider av kjølevæskelekkasjer. Kjølevæske er en viktig væske som har til oppgave å sørge for at motoren alltid fungerer ved riktig temperatur.  Det smører også motoren og renser den.  Hvis kjølevæsken lekker, går alle disse beskyttende egenskapene tapt, noe som setter motoren i stor fare.

Noen VW-mekanikere vil fortelle deg at dette er normalt, men realiteten er at det ikke er det. VW er kjent for å fikse dette hvis Atlas-en din er dekket av en garanti. Som sådan, sørg for å sjekke om kjølevæskenivåene er konstante. Hvis ikke, ta bilen til en workbutikk asap.

VW Atlas – Problemer med drivstoffpumpe

Drivstoffpumpen har til oppgave å hele tiden gi motoren det nødvendige drivstoffet for at bilen skal kunne bevege seg. Hvis drivstoffpumpen begynner å forårsake problemer, vil du ikke kunne starte bilen, eller bilen vil sannsynligvis stoppe.  Uansett gjør en defekt drivstoffpumpe bilen ugjennomtrengelig.

  BMW 650i overføring problemer

Drivstoffpumpen er ikke nødvendigvis en unnværlig del i de fleste biler der ute, noe som betyr at man ikke skal mislykkes på en bil som bare er noen få år gammel.

VW Atlas – Problemer med klokkespring

Klokkespring problemet er et relativt vanlig problem på mange VAG produkter der styringssystemet begynner å lide av knirkende ingenises når du engasjerer full ratt lås.  Problemet her er at hvis klokker faktisk mislykkes, vil det sannsynligvis ødelegge alle dine styrerelaterte systemer som cruisekontroll, kollisjonsputer og mange flere komponenter.

Det virker som en erstatningsklokke koster rundt $ 600, noe som ikke er noe noen vil bruke på en relativt ny bil. Som sådan, hvis bilen din er under garanti, må du huske å spørre om å bytte ut klokker under garanti. Hvis de ikke er villige til å gjøre det, bør du presse dem litt før de gjør det, da dette ikke er en normal forekomst.

Delen Vanlige spørsmål

Er VW Atlas en god bil?

Det kommer an på hvem du spør. Noen mener at VW Atlas er en flott bil og at den tilbyr stor verdi, spesielt sammenlignet med noen av de dyrere tyske rivalene. På den annen side sier noen at Atlas ikke er verdt pengene fordi det koster mindre enn noen av sine tyske rivaler, men det koster mer å opprettholde.

  Vanlige problemer med Ford KA Plus

Uansett er det umulig å si at Atlas er en dårlig bil fordi det er VW flaggskip SUV. Problemer med store SUV-er er en vanlig forekomst, noe som betyr at Atlas ikke er forskjellig fra biler som X5, GLE eller Q7.

Er VW Atlas høyt vedlikehold?

VW Atlas er faktisk høyt vedlikehold, men det er også mange biler fra dette segmentet. For at en stor luksus SUV skal være fullt funksjonell selv etter flere tiårs bruk, trenger den konstant og grundig vedlikehold. Det er ikke lett å si hvor dyrt Atlas kan være, men det er sikkert der oppe.

Likevel bør du opprettholde Atlas tidlig for ikke å bruke store mengder penger nedover linjen. Biler som disse er høyt vedlikehold fordi de tilbyr mer enn de fleste biler.

Er VW Atlas trygt?

VW Atlas er en 5-stjerners vurdert bil når det gjelder sikkerhet. Nesten alle moderne programvaresikkerhetssystemer finnes i Atlas, men mange av dem er en del av dyre pakker. Atlaset er mer eller mindre på nivå med alle de andre luksuriøse SUV-ene, noe som betyr at sikkerhet ikke er et problem i det hele tatt.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter