Vanlige problemer med Volkswagen Golf

Volkswagen Golf problemer & feil

Tilbake på midten av 1970-tallet kom Volkswagen opp med en liten og rimelig 4-dørs hatchback kalt VW Golf. Helt siden den gang har Golf klart å være en av de best solgte premiumbilene på startnivå i verden. De aller første VW Golf-modellene var grunnleggende, nakne  og minimale, mens de nyeste Mk7- og Mk8 Golf-modellene er premiumbiler.

VW Golf har alltid vært kjent som en bil som er billig å vedlikeholde og en som ikke trenger å bli babied som noen av sine dyrere tyske rivaler gjør. Men gjennom årene golf har kontinuerlig blitt oppgradert og det nå rivaler slike som Audi A3, Mercedes Benz A-klasse,  og BMW 1-serien.

Som helhet har Golf vist seg å være pålitelig, men noen generasjoner er faktisk bedre enn andre. De vanligste VW Golf-problemene er motorfeil og rattling, suspensjonsproblemer, overføringsproblemer, problemer med turboladerenog ulike problemer knyttet til oljelekkasjer.

Ingen av disse bør fraråde deg å vurdere Golf som ditt neste kjøp, da det er en virkelig flott pakke. VW Golf tilbyr mange forskjellige generasjoner, motorer, trims og til og med kroppsstilvariasjoner , noe som ikke er noe du kan si for de fleste hatchbacks.

VW Golf – Motorfeil og rattling problemer

Nesten alle VW Golf-modeller er kjent for å oppleve forskjellige motorrelaterte problemer som vanligvis manifesteres gjennom motor rattling og misfiring. Motorens tennspoler har en tendens til å bryte ofte og må byttes ut hvis du vil opprettholde motorens generelle helse.  Heldigvis er disse enkle å komme med, noe som betyr at de ikke er så dyre.

Den kamakseldrevne høytrykksdrivstoffpumpen er også et veldokumentert VW Golf-problem som vanligvis manifesterer seg gjennom høy- og situasjonsmotor rattling. Disse kan noen ganger mislykkes hver 20.000 miles som  ikke er noe du ønsker, spesielt fordi drivstoffpumpen vanligvis ikke er  en unnværlig del i de fleste biler.

  Vanlige problemer med Renault Fluence

VW Golf – Suspensjon problemer

VW Golf er også kjent for å oppleve problemer med de fremre anti-roll bar buskene som må  byttes ut når du hører knirkende og raslende lyder som kommer fra forsiden.  Eldre VW Golf-modeller er kjent for å lide av problematiske bakakselersom er kjent for å forårsake slipelyder etter en stund.

Eldre VW Golfs er også kjent for økte korrosjonsnivåer som vanligvis angriper alle fjæringskomponentene som fører til at bilen sakte begynner å sagging. Disse må byttes ut så snart de er kjent for å knuse helt hvis de blir for korrodert.

VW Golf – Overføringsproblemer

Tidlige VW Golf-modeller er kjent for langvarig manuell girkasse som ser ut til å kunne vare evig. Nyere håndbøker er imidlertid kjent for å være mer unnværlige, spesielt hvis du ikke er forsiktig med dem. Å kjøre på lav girkasseolje er vanligvis kjent for å forårsake alle slags overføringsrelaterte problemer som ikke å kunne velge et gir.

Nyere automatikk ser ut til å være anstendig som helhet, spesielt DSG-enhetene. Eldre automatikk er kjent for å lide kjedeproblemer som gjør girkassen helt treg og noen ganger til og med helt svarer.

VW Golf – Turbolader problemer

VW Golf har omfavnet tvungen induksjon tidlig, noe som betyr at enda eldre VW Golf-modeller kommer med en turbolader. Den triste delen er at selv noen nyere VW Golf-modeller som Mk7 GTI er kjent for å oppleve alle slags turboladerproblemer som noen ganger kan føre til en fullstendig feil.

  Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

Heldigvis la VW merke til problemet tidlig, og det ble løst, men det er fortsatt ganske mange Mk7 GTI-modeller der ute med turboladerproblemer. Eldre Golf-modeller lider også noen ganger turboladerproblemer, spesielt GTI- og R-modeller.

VW Golf – Oljelekkasjer

Oljelekkasjer er et typisk tysk bilproblem som hovedsakelig har en tendens til å oppstå på biler med høyere kjørelengde, men noen Golf-eksempler er til og med kjent for å lide av oljelekkasjer relativt tidlig. En av grunnene til at det er fordi Golf vanligvis bruker en plastoljepanne som har en tendens til å forringes etter en stund og begynner å forårsake lekkasjer.

Noen Golf-modeller bruker plastslanger og unnværlige tetninger som også forringes og forårsaker oljelekkasjer fra forskjellige steder. Sørg for å sjekke undergulvet til VW Golf du er interessert i, da de er kjent for å forlate oljepytter uansett hvor de går.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken VW Golf-modell er den mest pålitelige?

Den mest pålitelige VW Golf er Mk7.5 eller Mk7 post-facelift-modellen. Disse har startet produksjonen i slutten av 2016 og begynnelsen av 2017, og de ser annerledes ut sammenlignet med pre-facelift-modeller. 7.5 Golf arver mange funksjoner fra sin eldre pre-facelift bror, men det klarte også å løse mange av problemene som plaget pre-facelift-modellen.

Noen sier at Mk2 Golf er uforgjengelig, noe som er mer eller mindre sant, men mest fordi det er en så bar bil at det ikke er mange ting som kan gå galt uansett.

  Vanlige problemer med Kia Sorento

Hvilken VW Golf-modell er minst pålitelig?

Ifølge mange online kilder ser Mk5 Golf- og Mk6 Golf-modellene ut til å være de med høyest antall rapporterte problemer.  Det er imidlertid ikke helt sant at disse er upålitelige fordi de også kan være veldig pålitelige hvis de blir tatt vare på tilstrekkelig.

Den nye Mk8 Golf har bare nylig blitt utgitt, så det er ikke mulig å allerede rangere den for langsiktig pålitelighet, men innledende rapporter ser ut til å plassere den et sted i midten.

Er VW Golf 8 en god bil?

Den splitter nye 8. generasjonen golf kalt Golf 8 har blitt utsatt for mye kritikk fordi mange journalister anser det for å være av mindre kvalitet sammenlignet med Golf 7.5. Dette er 100% sant på visse områder som kvaliteten på materialer, men Golf 8 gjør opp for det med fantastiske motorer og et virkelig teknisk orientert interiør.

Golf 8 er ekstremt avhengig av alternativene du går for, noe som betyr at det både kan føles som en luksusbil og en billig bil. Alt i alt er VW 8 fortsatt en god bil, men under overflaten er det ikke et kvalitetshopp fra 7.5.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter