Hyundai Ioniq 5 vs Audi Q4 E Tron – Hva er bedre?

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Med epoken med elbiler  som sakte finner sted, er de mest fremtredende bilprodusentene opptatt av å komme ut med sine egne elbilerog gjøre dem så konkurransedyktige som de kan. High-end premium merker som Mercedes, Audi, BMW, Jaguar og mange andre håper å oversvømme premium elbilsegmentet mens merker som Hyundai, Kia, Mazda og Honda prøver å gå for det rimelige bilsegmentet.

Imidlertid er   disse siste elbilene kjent for å viske ut linjene mellom premium og «rimelig» fordi elbilteknologien bare er altfor fersk, og mange  premiumbilprodusenter har rett og slett ikke den nødvendige erfaringen og pengene til å lage premiumprodukter som virkelig føles mer premium enn mange modeller fra billigere merker.

Dette er stort sett historien her med Hyundai Ioniq 5 og Audi Q4 E Tron som den billigere elbilen prøver å konkurrere med den dyrere elbilen. Så, Hyundai Ioniq 5 vs Audi Q4 E Tron – Hvilken er bedre? Vi vil si at denne sammenligningen ikke er så logisk som du forventer at den skal være. Begge kommer med to batteristørrelser med tilsvarende effekt.

Design er opp til personlig smak, og Audi følger sitt velkjente teknologidrevne designspråk, mens Hyundai Ioniq 5 tar et helt eget skritt fra resten av Hyundai-familien.  Praktisk er en ensidig historie, mens påliteligheten også er ensidig.

Hyundai Ioniq 5

Startprisen på Hyundai Ioniq 5 er rundt $ 42.000, som er under det du betaler for en premium elbil.  Du kan velge mellom et mindre 58 kWh batteri som tilbyr enten 170 hk eller 235 hk, avhengig av om du vil ha bakhjulsdrift eller AWD.  Det andre valget er det større 78kWh batteriet visne enten 217hp eller 306hp avhengig av om du vil ha RWD eller AWD.

  Vanlige problemer med Audi RS6 Avant

Den maksimale rekkevidden du kan få fra Ioniq 5 er rundt  303 miles mens rask DC-lading er begrenset til 350kW, men mange eiere oppgir at den «virkelige» ladehastigheten er rundt 230kW.  Dette skal i teorien være nok til å lade Ioniq 5 fra 0% til 80% på bare 18 minutter.

Designmessig ser Ioniq 5  helt annerledes ut enn alle andre Hyundai-modeller der ute, og de fleste er enige om at Ioniq 5 ser veldig bra ut.   Interiøret er også velutstyrt, da Ioniq 5 får alt du ønsker.  Pålitelighet er 72/100 fra JD Power som gjør det bra, men ikke det beste.

Praktisk er excellent for segmentet, da Ioniq 5 tilbyr en lang akselavstand som igjen gir mye sitteplass. Sikten er veldig bra og bagasjerommet er veldig stort.

Audi Q4 E Tron

Audi Q4 E Tron starter på 54.000 dollar, noe som er litt av en prisøkning sammenlignet med Ioniq 5.  Denne prisen gir deg 55kW-modellen med 170 hk.  Hvis du vil ha noe mer, må du oppgradere til 82kWh-batteriet som tilbyr enten 204hp, 265hp eller 299hp max.  Q4 E Tron skal kunne gjøre rundt 320 miles på full ladning som er litt bedre enn Ioniq 5.

Når det gjelder ladehastigheter, tåler Q4 E Tron ladehastigheter på opptil 125 kW, mens de fleste modeller bare kan gjøre 100 kW.  Dette betyr at 0-80% tar nesten 40 minutter, noe som er mye verre sammenlignet med Ioniq 5.  Q4 ser futuristisk og veldig attraktiv ut som tilfellet er med alle Audi-modeller.

  Beste år for Audi A7

Du kan se at Q4 deler grunnlaget med sin billigere bror, VW . ID4. Interiøret er pent lagt ut og futuristisk, men litt for plasticky for en Audi.  JD Power har ikke vurdert Q4 E Tron for pålitelighet ennå, men det virker som Q4 E Tron er en ganske problematisk bil til de fleste tider.  Praktisk er greit, men Q4 E Tron er ikke best i noe.

Bedømmelse – Hyundai Ioniq 5 er bedre

La oss innse det, Audi Q4 E Tron er bare en re-faced versjon av $ 15,000 billigere VW . ID4, og . ID4 kan uansett ikke matche Ioniq 5. Q4 E Tron  er mye verre når det gjelder maksimal ladehastighets, det er mye verre når det gjelder priser, og det er mye verre når det gjelder praktisk og innvendig plass.

Audi må revurdere sine mindre  elbiltilbud fordi de ikke er konkurransedyktige i det hele tatt. En maksimal ladehastighet på 100 kW for en bil til 50,000 XNUMX+ er latterlig. Det er ganske åpenbart at Audi prøver å være konkurransedyktig i den høyere enden av markedet med E Tron GT, men modeller som disse kan bare ødelegge Audis rykte som et teknologidrevet selskap.

FAQ-seksjon

Er Hyundai Ioniq 5 tryggere enn Audi Q4 E Tron?

Når det gjelder sikkerhet, kan vi lett si at begge disse er mer enn gode nok. Audi er et merke kjent for å lage ekstremt trygge biler, og Hyundai er ikke annerledes. Som sådan kan du forvente en ekte 5-stjerners vurdert ytelse i tilfelle en krasj.

  Hyundai Tucson vs Mazda CX 5 - Hva er bedre?

Når det gjelder avanserte aktive sikkerhetssystemer, vil Audi at du skal betale mye penger for noen funksjoner som burde være standard, mens Ioniq 5 kan ha problemer med visse sikkerhetssystemer, spesielt når det gjelder hvor aggressiv og selvsikker filholderassistenten kan bli.

Er Hyundai Ioniq 5 et bedre kjøp enn Audi Q4 E Tron?

Ja, det er det. For en pris av en inngangsnivå Q4 E Tron, kan du få en gjennomvalgt Ioniq 5 som alltid vil føles som en overlegen bil. Dette gjenspeiles også i bruktbilverdier fordi Ioniq 5 svekker seg mye langsommere sammenlignet med Q4 E Tron.

Er Hyundai Ioniq 5 mer effektiv enn Audi Q4 E Tron?

Hyundai sier at Ioniq 5 vil returnere 127MPGe i byen og 94MPGe på motorveien. Audi sier at Q4 E TRON er bra for 78MPGe i byen og 77MPGe på motorveien som er mye verre enn Ioniq 5. Dette gjentar bare ytterligere at Ioniq 5 totalt sett er en mye bedre pakke.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter