Vil Mercedes hjul passe Audi?

Mercedes lager noen av de mest fascinerende hjulene på markedet. Men kan jeg passe Mercedes hjul på Audi?

Ja, noen Mercedes hjul passer på noen Audi modeller. Men før du tar noen Mercedes hjul og prøver å passe den på en Audi, må du vite målingene av begge hjulene. De fleste Mercedes-hjul leveres med en 12mm lug bolt, mens Audi hjul normalt har en 14mm lug bolt.

Hvis Mercedes-hjulet du ønsker ikke passer på din Audi, kan du bore ut hull. Dessuten kan du også bruke en hub-sentrisk ring for å fylle det tomme rommet mellom hjulnavet og midtboringen på felgen. I noen tilfeller kan det hende du må bruke hjulavstandsstykker hvis du vil matche hjulforskyvningen.

Likevel bruker de fleste Mercedeser laget etter 2006 14mm bolter, slik at du ikke trenger å bore ut hull for å passe til hjulet. Men siden Mercedes felger har et tykkere ansikt, kan det hende du trenger lengre bolter eller pigger for å passe hjulene på din Audi. Dessuten kan du samt bruke hjulpinnekonverteringssett.

Hvorfor bruke navsentrisk ring for å passe til dekket?

Dette er fordi Mercedes felger normalt har større senterboring enn Audis. De fleste Mercedes-Benz hjul har målinger på ca 66.56 mm, mens Audi har 57.1 mm. Så det er enkelt å montere en Mercedes-felg på en Audi, da du bare trenger å  installere navsentrisk ring inne i hjulboret.

Du må imidlertid sørge for at begge hjulene har samme boltmønster. De fleste Mercedes-Benz- og Audi-modeller har et 5X112 boltmønster. Men en ting som vanligvis er forskjellig er forskyvningen. Derfor må du bruke hjulavstandsstykker for å samsvare med forskyvningsstørrelsen.

  Hvilken modell er den minste Mercedes SUV?

Hvordan vet jeg om et Mercedes-hjul passer til min Audi?

Det er mange måter du kan se om Mercedes-hjulet du vil sette på Audi vil passe. Først og fremst kan du besøke en mekaniker og få dem til å sjekke størrelsene for deg. For det andre kan du gå gjennom klistremerkeplaten i bilen din, som normalt er plassert inne i førerens sidedør.

Hvis du ikke finner hjulstørrelsen, kan du måle hjulene på egen hånd. Begynn med å måle hjulets diameter. Deretter måler du bredden og finishen ved å måle forskyvningen. Vær oppmerksom på at forskyvningen av hjulet oppnås ved å måle mellom midtlinjen på hjulet og hjulmonteringsputen.

Dessuten må du finne ut boltmønsteret til Mercedes-hjulet. Hvis mønsteret ikke samsvarer, vil dette være et problem. Du kan måle boltmønsteret ved å finne diameteren mellom motsatte hull. Dessuten må du vite hvor mange knasthull som er der på hjulet.

I tillegg må du vite størrelsen på dekket. Før du bytter kant av bilen din, må du se på størrelsen på dekket. Vanligvis bør dekkenheten og dekkdiameteren samsvare med det virkelige oppsettet. Dette er viktig for at kilometertelleren og speedometeret skal fungere på riktig måte.

Til slutt, kontroller størrelsen på hjulet og dets lug mønster. Ulike hjul har forskjellige knastmønstre. Noen har fire, andre fem, seks og til og med åtte. Så hvis Mercedes-hjulet du vil fikse på Audi har samme mønster, vil det være lettere å feste hjulene. Men hvis ikke, kan det hende du må borehull for å installere hjulet.

  Porsche vs. Audi pålitelighet - Hvilken er bedre?

FAQ

Hva er de forskjellige typene hjulforskyvning?

En hjulforskyvning refererer til posisjonen der et hjul sitter i forhold til huben. Det finnes tre forskjellige typer forskyvninger. positive forskyvninger, negative forskyvninger og nullforskyvninger. Forskyvningen av et hjul beregnes i meter, og det er veldig viktig når du monterer tilpassede hjul.

Positiv offset har en navmonteringsoverflate som vender mot forhjulet. Det er den siste forskyvningen, og den finnes vanligvis i de nyeste bilmodellene. Negativ forskyvning består av navmonteringsoverflaten som vender mot baksiden av hjulsenteret, mens Nullforskyvning består av navmonteringsoverflaten som forblir på samme nivå som midtlinjen.

Hvilke bilmodeller har samme boltmønster som Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz har et boltmønster på 5X112. Imidlertid er det flere bilmerker med dette boltmønsteret, og de inkluderer Audi, Volkswagen, Maybach og Chrysler. Dette betyr at du enkelt kan montere Mercedes hjul på disse bilene så lenge de også deler samme diameter, bredde, offset, hjul og dekkstørrelse.

Hvorfor har Mercedes dekk av forskjellig størrelse til de fleste luksusbiler?

Mercedes har forskjellige størrelse dekk til de fleste luksusbiler for å øke trekkraften. Dessuten får de større dekkene Mercedes-biler til å se elegante ut og har et sporty utseende. I det siste har de fleste luksusbiler begynt å følge Mercedes’ fotspor og produsere biler med store dekk.

Hva er noen av tilbakeslagene ved å bruke feil hjul på bilen min?

Å installere feil hjul på kjøretøyet ditt har mange ulemper. Først og fremst vil det få bilen din til å se vanskelig ut. For det andre gjør det å kjøre bilen til et mareritt, for eksempel å snu. På toppen av det kan de få bilen din til å konsumere mer drivstoff, noe som vil være en ekstra kostnad.

  Bør jeg kjøpe en brukt Mercedes A-klasse?

Dessuten, hvis du har overflødig offset, vil det gjøre kjøring risikabelt og kan til og med føre til en ulykke. En overflødig positiv forskyvning vil for eksempel påvirke hvordan du kjører. Den kan slite ut bremser og noen deler av den indre fjæringen. Tvert imot kan den overskytende negative forskyvningen legge trykk på kjøretøyets suspensjon.

Konklusjon

De fleste Mercedes hjul vil passe på de fleste Audi modeller. Dette er fordi de fleste Mercedes-modeller kommer med et stort senterbor enn Audis. Som et resultat trenger du bare å  bruke en hub-sentrisk ring for å få Mercedes-hjulet til å passe på Audi.

Du må imidlertid sørge for at dekkene har samme diameter og bredde. På toppen av det bør de ha samme lug mønster. Og hvis forskyvningen ikke er på nivå, må du kanskje bruke hjulavstandsstykker. Dessuten bør felgstørrelsen være den samme for jevn kjøring.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter