Beste år for Audi Q3

Audi Q3

Audi Q3 er en veldig populær luksus kompakt SUV / crossover laget for de som ønsker en bil med et høyere tyngdepunkt, men er ikke villig til å betale mye penger for Q5, eller til og med Q7. Q3 er en av de minste Audi SUVer og det er laget på chassis deles mellom mange VAG produkter, inkludert Audi A3 hatchback.

Q3 ble først introdusert for modellåret 2011, og den har blitt bedre siden den gang. Det konkurrerer med Mercedes Benz GLA og BMW X1, noe som betyr at disse tre er noen av de mest populære tyske crossovers. Som sådan er det veldig viktig å vite hvilken Q3 du skal kjøpe, da ikke alle Q3-modeller er like.

Den beste Audi Q3 å kjøpe er 2019-modellen fordi det er en oppdatert modell, noe som betyr at du får alt som i den nyeste Q3, bortsett fra prisen.  2016 Q3 er også et veldig godt kjøp fordi det ser ut til å være en veldig pålitelig bil generelt. Endelig er 2012 Audi Q3 også verdt å vurdere som det er verdien plukke av gjengen.

Uansett hvilken Q3-modell du går for, må du huske på at alle må vedlikeholdes, ellers vil de mislykkes til slutt. Disse bilene er komplekse og fullpakket med massevis av forbruksfunksjoner som trenger vedlikehold for å vare en betydelig mengde tid.

2019 Audi Q3

2019 Audi Q3 er sannsynligvis det beste Q3-modellåret å kjøpe av flere grunner. 2019-modellen koster opptil 40% mindre sammenlignet med en 2022-modell, selv om det totalt sett er en veldig lik bil. 2019 og 2020 Q3 er stort sett identiske, men 2019 er fortsatt billigere. Dette betyr at du får  en toppmoderne bil til en betydelig nedsatt pris.

  Audi RS7 Pålitelighet

Visst, en 4 år gammel modell kommer sannsynligvis ikke til å være like  velholdt som en 2021- eller en 2022-modell, men hvis du vet hvordan du kjøper, ser det ut til at en 2019-modell   er det beste alternativet. Når det gjelder pålitelighet, er det egentlig ikke så stor forskjell mellom 2019-modellen og modellene som kom etter den.

Kundetilfredshetslistene sier at Q3 er en bil de fleste er mer enn fornøyd med. Noen klager over at bilen er litt for treg, men det er mer ned til motorvalgene dine enn noe annet.  Alt i alt ser 2019-modellen absolutt ut til å være en bil du bør vurdere hvis du er ute etter den beste Q3.

2016 Audi Q3

Hvis du er interessert i å kjøpe forrige generasjon Q3, er 2016-modellen det beste alternativet.  Det koster mye mindre sammenlignet med ansiktsløftet (2019 og på) modellen. Du får betydelige besparelser samtidig som du nyter det meste av moderne teknologi som finnes på Audis nyeste modeller. 2016 ser også ut til å holde seg veldig bra når det gjelder pålitelighet.

Ifølge en haug med eiere er 2016 Q3 en veldig godt satt sammen bil som oser av kvalitet som tilfellet er med de fleste Audi-modeller. Noen eiere klager over noen interiøraspekter som klimakontrollknappene som er litt for gamle.

  Audi RS6 Avant Pålitelighet

Dessuten er 2016 Q3 en ganske frisk modell innvendig og utvendig. Plassen som tilbys er ikke mye mindre enn med de nyeste Q3-modellene, og hvis du ikke har noe imot designet, vil du være veldig fornøyd med 2016-modellen. 2016 er her fordi det kan være et av de mest pålitelige Q3-modellårene, men det koster mye mindre penger enn den nyeste redesignede Q3-modellen.

2012 Audi Q3

Hvis du vil spare litt penger, men fortsatt vil ha en bil som ser ut og føles premium, er 2012 Q3 den som skal gå. Denne bilen er nå 10 år gammel, men den er mer eller mindre den samme som 2016-modellen. Visst, 2016 er en oppdatert modell, og den har forskjellige biter som er nyere, penere og mer premium.

2012-modellen er imidlertid røverkjøpet i hele Q3-serien, da den undergraver andre Q3-modeller mye.  Påliteligheten er ikke like god som med 2016-modellen, men velholdte eksempler er på nivå med selv de nyeste Q3-modellene.

Som sådan, hvis du er i stand til å finne en velholdt 2012-modell med ikke for mange miles på klokken, bør du definitivt vurdere det, da det gir en ekte Audi-opplevelse med rabatt.   

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe Audi Q3?

Hvis du er interessert i en kompakt crossover / SUV, og du vil at den skal føles premium og komfortabel, bør Audi Q3 definitivt være på radaren din. De aller første Q3-modellene ser litt rare ut, men 2019- og post-facelift-modellene ser mye bedre ut etter min mening.

  Vanlige problemer med Audi SQ7

Uansett er kompakte premium crossovers all hypen akkurat nå, noe som betyr at disse ligger i et av de mest populære markedssegmentene i dag. Som sådan, hvis du liker denne typen biler, bør du definitivt vurdere å kjøpe Q3, da det er en veldig god bil.

Hvilken Audi Q3-modell er best?

Hvis du er ute etter en diesel Q3, er 2.0L TDI med rundt 150hp det beste alternativet fordi det er nok for Q3-størrelsen. Den 1.5L TFSI 4-sylinder med omtrent samme mengde hestekrefter er det mest populære bensinvalget for Q3 fordi den er sofistikert, relativt effektiv og kraftig nok.

Sørg også for å gå for Audis Quattro AWD-system, da det er en nødvendighet for alle Audi-biler med høyere tyngdepunkt. Til slutt, hvis du vil ha mest mulig moro i en Q3, bør du sjekke ut Audi RS Q3 fordi den bilen er veldig morsom å kjøre.

Er Audi Q3 bedre enn Audi Q2?

Audi Q2 er inngangsnivået Audi SUV som ligger under Q3. Q2 er mindre, rimeligere og er ikke like godt utstyrt som Q3. Som sådan er Q3 den bedre bilen generelt fordi den tilbyr mer av alt.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter