Hva er forskjellen mellom e-tron og Q4 e-tron?

Hva er forskjellen mellom e-tron og Q4 e-tron?

Audi e-tron var den aller første Audi elektriske SUV utgitt tilbake i 2018 mens Audi Q4 e-tron er den nyeste Audi elektriske SUV. Dette betyr at  e-tron var den som brøt isen når det gjelder vanlige Audi-elbiler, og mange av læringene som fulgte med e-tron er ikke til stede i fjerde kvartal.

Dette er en interessant matchup fordi standard e-tron er større i alle dimensjoner, den er kraftigere, har høyere interiørmaterialer, er mer luksuriøs og er også mye mer romslig. Q4 får nyere teknologi, en mer moderne design inne og ute, og en mer oppnåelig prislapp.

E-tron føles rett og slett som et produkt av høyere kvalitet selv om det er en eldre bil. Selv lavspesifikasjonsversjoner av e-tron føles mer eksklusive enn en Q4.  Når den nye nydesignede e-tron kommer ut om en måned eller to, vil Q4 miste alle fordelene over e-tron bortsett fra prisen.

Alt i alt er det ganske mange forskjeller mellom de to, og vi skal sammenligne disse i en rekke faktorer. Uansett er de begge imponerende elbiler, og de fortjener sin plass på markedet, men den største forskjellen mellom de to er kvalitet.

Audi e-tron VS Audi Q4 e-tron – Drivlinje

Den store e-tron tilbyr to forskjellige batterialternativer, et mindre 71.2kWh batteri eller et større 95kWh batteri med varierende effekt mellom 313hp og 503hp. Den store e-tron kan gjøre mellom 186 miles og 255 miles på en full lading som ikke nødvendigvis er et godt tall for en bil med et 95kWh batteri. Uansett sier Audi at den kommende e-tron kommer til å tilby oppover 550 miles.

  Bør jeg lade elbilen min hver kveld?

Den mindre Q4 e-tron kommer også med to batteristørrelser, et 55 kWh batteri eller enn 82kWh med effekt som varierer mellom 170hp og 300hp.  Inngangsnivået 55kWh e-tron kan gjøre 212 miles mens 82kWh-batteriet Q4 kan gjøre omtrent 323 miles, noe som er mye mer enn den store e-tron selv om batteriet er mye mindre.

e-tron kan lades helt opp i ca 30-4 5 minutes through a 150kW ladingr avhengig av batteristørrelsen du går for mens den mindre Q4 kan lades opp gjennom en 100kW lader på ca 30-40 minutter, noe som betyr at disse to er like, men Q4 lader litt raskere med en 150kW lader.

Audi e-tron VS Audi Q4 e-tron – Design og chassis

Vi har allerede nevnt at standard e-tron er større i alle dimensjoner, og det ser definitivt ut og føles som en mer betydelig bil bak rattet. Det ser litt mindre futuristisk ut, men det ser kult ut, spesielt i Sportback-form. Interiøret i den store e-tron er bedre enn i Q4, både når det gjelder kvalitet og byggekvalitet.

Den mindre Q4 ser mer futuristisk ut, og det er åpenbart at det er en nyere bil. Den kommer også i enten SUV- eller Sportback-form, men interiøret er ikke i nærheten så godt bygget eller luksuriøst som i den store e-tron.  Den store e-tron kommer også med luftfjæring som gjør det mer behagelig mens Q4 føles litt mer vanlig.

Audi e-tron VS Audi Q4 e-tron – Pålitelighet

Når det gjelder pålitelighet, må vi understreke at tidlige e-tron-modeller er noen av de mest problematiske ELBIL-ene på markedet, men at de nyere er relativt bedre. Den kommende e-tron-oppdateringen vil sannsynligvis stryke ut enda flere problemer når den endelig kommer.

  Hva er så spesielt med Tesla?

Det erfortsatt tidligå si om Q4 er en pålitelig bil eller ikke, da den bare kom ut for et år siden. Det lider ikke av noen alvorlige problemer før dette punktet, men du kan definitivt føle mangelen på kvalitet Q4 representerer i motsetning til den store e-tron som føles mer betydelig og bedre bygget på alle måter.

Audi e-tron VS Audi Q4 e-tron – Verdi og praktisk

Startprisen på e-tron er omtrent $ 20,000 høyere enn Q4 e-tron som koster rundt $ 45,000. Imidlertid er en Q4 med en større batteripakke, og et fullt utstyrt interiør nesten identisk med den vanlige e-tron. Q4 er den mer brukbare bilen, og du får mer verdi hvis du er kjørelengde engstelig, men hvis du vil ha en bedre opplevelse generelt, tilbyr e-tron bedre verdi.

Praktisk-klok, e-tron tar det uten en skygge av tvil fordi det gir mer plass i alle henseender. Det er lengre, bredere, høyere, og det tilbyr en større trunk plass.  Q4 er anstendig, men ikke på nivået til den store e-tron.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor bør jeg kjøpe Audi Q4 e-tron over Audi e-tron SUV?

Du bør vurdere å kjøpe Q4 e-tron over den store e-tron SUV fordi det er omtrent $ 20,000 billigere til å begynne med som kan gi deg nok penger til å kjøpe en Q4 med en større batteripakke som absolutt ødelegger den store e-tron når det gjelder kjørelengde. Q4 tilbyr mye mer verdi hvis du er noen som gjør store miles.

  Er Audi e-tron en god bil?

Du bør også vurdere Q4 hvis du vil ha den aller nyeste Audi-teknologien og en bil som nettopp har kommet ut. Q4 er sannsynligvis den mer fremtidssikrede bilen ut av de to fordi den oppdaterte e-tron fortsatt ikke er ute ennå.

Hvorfor skal jeg kjøpe den store Audi e-tron SUV over Audi Q4 e-tron?

Du bør vurdere å kjøpe den store e-tron SUV over Q4 e-tron hvis du vil ha en bil som er mer luksuriøs, mer romslig, fullpakket med materialer av høy kvalitet og en som føles mer spesiell på alle måter.  Den store e-tron er kanskje ikke så effektiv som Q4, men det føles faktisk som en ekte luksus SUV bør etter tre år på markedet mens den splitter nye Q4 ikke gjør det.

E-tron er raskere, kraftigere og mer ønskelig, og når den oppdaterte e-tron kommer ut, vil ikke Q4 kunne konkurrere med den store e-tron når det gjelder teknologi, effektivitet eller fremtidssikring.

Er Audi elektriske SUV-er noe bra?

Audi er et velkjent luksusmerke som kontinuerlig tilbyr high-end luksus SUVer, men Audi har ennå ikke laget en elektrisk SUV som virkelig kan konkurrere med BMW IX. Som sådan gjør Audi ikke de beste elektriske SUVene på markedet, men SUVene de tilbyr er absolutt gode biler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter