Vanlige problemer med Audi SQ7

Vanlige problemer med Audi SQ7

Den Audi SQ7 er toppen-of-the-line Audi familien 7-seters SUV laget for de som ikke er willing å gå på akkord med komfort, luksus, praktisk, og til og med ytelse. Det er ikke en vanlig forekomst for en nesten 5000lbs syv-s eater familie SUV å gjøre 0-60mph i så lite som fire sekunder, men SQ7 kan gjøre det om og om igjen.

Slike nivåer av ytelse, luksus og stil krever ekstremt holdbare komponenter, store motorer og et fjæringssystem som er i stand til å ta et slag. Heldigvis har SQ7 alle disse og er en anstendig pålitelig bil generelt. Imidlertid er det noen problemer som er verdt å snakke om fordi SQ7 ikke er perfekt.

De vanligste Problemene med Audi SQ7 er forbundet med banksensoren, sprukne CV-støvler og ledd, utslitte foringer, tennspoleproblemer og N80-ventilrelaterte problemer.  De fleste av disse finnes ofte på både SQ7 og Q7, noe som betyr at motorene er relativt pålitelige.

Uansett, hvis du er ute etter en SQ7, må du være klar over at en bil som denne kommer til å bryte banken på et tidspunkt. Det beste ville være å sette av litt penger til eventuelle reparasjoner som kan oppstå fordi noen av dem kan skade lommeboken din mye.

Audi SQ7 – Banke sensor problemet

Banksensoren er et smart stykke teknologi designet for å overvåke detonasjoner i motoren. Hensikten er å la PCM (Power control module) kjøre aggressiv tennpluggtid for at motoren skal produsere mye strøm.  Disse sensorene er vanligvis plassert rundt inntaksmanifolden eller er skrudd på motorblokken.

De vanligste problemene med banksensoren er knyttet til kontrollmotorlyset, dårlig drivstoffeffektivitet, alvorlig mangel på strøm og økte utslipp. Sørg for å inspisere banksensoren når du merker at noen av disse finner sted, da disse må fikses så tidlig som mulig for ikke å crespiste noen mer alvorlige problemer nedover linjen.

  Vanlige problemer med Ford Maverick

Audi SQ7 – Sprukket CV støvler og ledd problemet

En CV (Konstant hastighet) støvel huser fettet som trengs for  akselleddet.  Formålet med dette fettet er å smøre skjøten riktig for at drivverket alltid skal fungere optimalt. Hvis dette fettet av en eller annen grunn ikke leveres til leddet, kan det føre til en katastrofe for drivverket og bryte mange ting i prosessen.

Disse kan sprekke for tidlig og føre til at mye rusk kommer inn i akselleddet.  Disse kan vanligvis bli lagt merke til ved å knekke lyder som kommer fra akkene mens du svinger. Du kan imidlertid også sjekke om det er synlige tegn på fettlekkasje, noe som er et åpenbart tegn på at noe har gått galt.

Audi SQ7 – Utslitte foringer problemet

Vi har allerede nevnt at SQ7 er en veldig tung bil, noe som betyr at SQ7-fjæringssystemet må tåle mye stress under hard bremsing og akselerasjon. Realiteten er at foringene er komponentene som lider av de høyeste stressnivåene under disse raping vektoverføringene som får dem til å slites ut for tidlig.

Hvis du merker vibrasjoner og shakiness, må du visuelt inspisere foringene for å se om de er slitt ut. Hvis de er det, må du erstatte dem helt.

Audi SQ7 – Tenning spole problemer

Audi- og Volkswagen-motorer er kjent for å oppleve problemer med både tennspoler og tennplugger, spesielt avanserte motorer med mye dreiemoment.  Tenningsspolene har til oppgave å lage bringing spenning fra batteriet for å for at tennpluggene skal gjøre jobben sin.  Dette starter motorforbrenningsprosessen og gjør det mulig for motoren å kjøre bilen.

  BMW 325xi overføring problemer

Hvis disse mislykkes, vil du komme over motorfeil, grov tomgang, redusert ytelse, motorbølger og problemer med å starte motoren.  Alt i alt er dette en vanlig forekomst på mange Audi SUVer, og det beste å gjøre er å erstatte alle fire avm.

Audi SQ7 – N80 renseventil problemer

N80-ventilen (rensespolen)  har til oppgave å overvåke drivstoffdamp og damper og omdirigere dem til inntaksmanifolden som skal brukes enekstra fuel.  Hvis N80-ventilen svikter,  vil kontrollmotorlampen slå på og be om en haug med koder, og motorens ytelse vil derfor lide.  Disse bryter vanligvis ikke på de fleste biler, men VAG-biler er bygget annerledes.

De vanligste symptomene på renseventilsvikt er grov tomgang, redusert drivstoffeffektivitet, kontroll av motorlysbelysning og en haug med koder.  Det beste ville være å erstatte ventilen helt. Heldigvis er dette ikke så dyrt å erstatte, spesielt på en bil som SQ7.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken Audi SQ7 er best?

Den beste Audi SQ7-modellen er utvilsomt den nyeste fordi den får en 4.0L V8 med oppover 500hp og en 0-60mph tid på rundt 4 sekunder som er gal for en så stor SUV. Den nyeste SQ7 ser også ut til å være en av de mer pålitelige der ute som ytterligere gjør det  til et bedre valg enn de fleste andre SQ7s.

Du bør imidlertid unngå de første andre generasjons SQ7-modellene fordi de er kjent for å være notorisk upålitelige og tikker tidsbomber som venter på å skje. Hvis du bestemmer deg for å gå den ruten, må du huske å finne et eksempel med all tjenestehistorikken lett tilgjengelig.

  Vanlige problemer med Volkswagen ID.4

Lager Audi fortsatt diesel SQ7-modeller?

For en kort stund bestemte Audi seg for at det var best å stikke en stor dieselmotor inn i SQ7 som ikke gikk så bra med de fleste bilentusiaster, da dieselmotorer ikke er på langt nær så spennende som bensinmotorer er. Audi droppet imidlertid dieselmotoren til fordel for den strålende 4.0 twin-turbocharged V8 med mer enn 500hp.

SQ7 er nå en av de kraftigste S-modellene fra Audi, bare faller under flaggskipet Audi S8. Alt i alt gir diesel SQ7s mye mening fra et effektivitetssynspunkt, men ikke så mye fra et ytelsessynspunkt.

Hva er den beste Audi Q7-modellen?

Den beste Audi Q7-modellen gjennom tidene er 2009 Audi Q7 6.0 V12 TDI. Ja, du leste riktig, en 6.0L turbo-diesel V12-motor var en gang en del av en Audi Q7 og Audi gjorde den tilgjengelig for publikum å kjøpe. Denne Q7 fikk sin motor fra en Audi Le Man racerbil.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter