Beste olje for BMW X3 og BMW X5

I motsetning til de fleste biler krever BMW-kjøretøy syntetiske motoroljer. BMW X3 fungerer best på Pennzoil Ultra Platinum 5W-30 motorolje. Avhengig av om du kjører en bensin eller en dieselmotor kjøretøy, sørg for å sjekke i brukerhåndboken for den anbefalte typen olje av BMW. Flott olje for BMW X5 er Mobil 1 SAE 0W-40.

Den beste oljen for BMW X3

Å kjøpe og bytte olje på din BMW X3 er ingen enkel oppgave. Mens BMWs kan kjøre på naturlige motoroljer, anbefales det på det sterkeste å bruke syntetisk motorolje, med mindre du vil forkorte levetiden til kjøretøyets motor med halvparten.

BMW har svært spesifikke oljeanbefalinger for hver modell, så du bør først sjekke med brukerhåndboken før du foretar oljekjøp.

Både Mobil 1-oljer og Castrol-oljer er godkjent av BMW når det gjelder merkevarer, men ikke haste ut for å kjøpe en olje ennå. Det er mange aspekter du må vurdere før du tar valget.

Det er noen oljer som passer for både bensin- og dieselmotorer, men hvis du har tenkt å gjøre arbeidet på kjøretøyet selv, må du sørge for å bruke riktig produkt.

Før du kjøper, sørg for at du er sikker på tettheten av oljen du velger og hold deg alltid til BMWs anbefalte oljemerker. Sørg også for å kjøpe en olje som tilsvarer hvilken type motor du har – diesel eller bensin. Viskositeten til BMW X3 olje er 5W-30.

5W-30 Pennzoil 550038320 Ultra Platinum full syntetisk motorolje

Dette er et av de beste valgene for en BMW X3, spesielt hvis du bor i et område med et kaldere klima, da det også er frysebestandig. Pennzoil Ultra Platinum hjelper bilen din med å starte raskere, selv i de tøffeste vintrene og bevarer motoren din i lange perioder. Det reduserer også det totale drivstofforbruket til kjøretøyet ditt litt.

  BMW 328i vs 428i: Hvilken er bedre?

Beste BMW X3 Diesel motorolje – Castrol Magnatec SUV 5W-30

Hvis din BMW X3 har en dieselmotor, frykt ikke, Castrols Magnatec olje er her for å redde. Denne oljen ble spesielt designet for BMW SUVer og enda viktigere, for BMW X3. Det er en allsidig syntetisk olje som klamrer seg til motoren, og beskytter den som ingenting annet. Det beskytter motoren mot overoppheting og mot ekstreme værforhold, enten det er frost eller varme.

I tillegg spiller det også en stor rolle i å øke drivstofføkonomien til ditt elskede kjøretøy og reduserer slitasjen på motoren din sterkt. Kontroller alltid brukerhåndboken for kjøretøyet før du kjøper motorolje.

Den beste oljen for BMW X5

Viskositeten til oljen som BMW X5 bruker er 0W-30, 0W-40, 5W-40 og 5W-30. Pass på at du aldri kombinerer en 0W med en 5W. Hvis du lurer på hva forskjellen mellom 0W-30 og 0W-40 er, er hovedforskjellen at 30 er bedre i kaldere temperaturer, mens 40 er bedre i varme områder.

BMW anbefaler å bytte olje på din BMW X5 hver 7500 miles på veien. Du kan finne BMW X5 brukerhåndboken på nettet hvis du ikke vet hvor du finner den hjemme.

0W-40 5 Quart Mobil 1 120760 Syntetisk motorolje

Denne Mobil 1 Syntetisk motorolje passer godt for de fleste BMW-modeller siden den tåler ekstremt høye temperaturer, og vi vet alle hvor beryktet BMWs kjølevæskesystem er. Det reduserer stress på BMW-motoren og er også godkjent for Mercedes-Benz, VW, Audi og Porsche.

  Hvilken BMW har en V12-motor?

Castrol SLX 0W-30 full syntetisk

Castrols SLX er en lav viskositet olje som samsvarer med kravene til BMW X5 bensinmotor. BMW har anbefalt dette merket med en legitim BMW LL-12 FE godkjenning. Dette spesielle motoroljeproduktet er ekstremt kompatibelt med BMWs eksos etterbehandlingssystemer og smører motoren perfekt. Du vil også mest sannsynlig oppleve en økning i miles per gallon.

Beste BMW X5 Diesel motorolje – BMW TwinPowerTurbo Longlife-12 FE 0W-30

TwinPowerTurbo Longlife har veldig gode økonomiske egenskaper. Det forbedrer i stor grad dieselmotorens evner på veien, og låser opp sitt fulle potensial, selv under de tøffeste forholdene om vinteren eller sommeren. Den har et lavere nivå av friksjon og fordampning enn de fleste syntetiske oljer.

Vanlige spørsmål om å bytte bilolje

Kan du bytte motorolje på din BMW på egen hånd?

Teknisk sett, hvis du har verktøyene til jobben, kan du bytte din egen olje. Men BMW anbefaler ikke at du skifter olje på egen hånd. Snarere kan du få din BMW olje endret på hvilken som helst olje smørebutikk. Lønnskostnader for en oljeskift er ikke så kostbar, og det er bedre å være sikker på hvilken type olje som brukes i kjøretøyet ditt, og at det samsvarer med brukerhåndbokens anbefalinger.

Hvor mye koster en BMW oljeskift i gjennomsnitt?

En BMW motor olje endring pris kan variere avhengig av bilens modell, din plassering, og hvilken type olje som trengs. På generelt grunnlag varierer oljeskiftkostnadene for BMWs mellom $ 150 og $ 400, avhengig av modellen. BMW dekker alle oljeskift uten kostnad under sin fireårs- eller 50 000 kilometer lange garanti for kjøretøyet ditt.

  Dyreste BMW-modeller

Hvordan kan du vite oljeviskositeten til kjøretøyet ditt?

Vanligvis vurderer oljeviskositeten hvor tykk oljen er på null grader Fahrenheit. Du kan sjekke hvilken olje bilens motor anbefaler ved å lese brukerhåndboken. Oftere enn ikke anbefaler brukerhåndbøker forskjellige oljer avhengig av klimaet der du bor og kjører. For eksempel har tykkere oljer høyere første sifre – 10w30 er tykkere enn 5w30.

Hva vil skje hvis du legger en ikke-anbefalt olje i bilen din?

Viktigst av alt, bør du sørge for å sette den samme viskositetsoljen i bilen din som er anbefalt av bilprodusenten i brukerhåndboken. Hvis du tilfeldigvis blander to typer olje, besøk en mekaniker så snart som mulig. Blanding av to typer oljeviskositet vil føre til en gradvis reduksjon i motorens ytelse og permanent skade.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter