Kan BMW bruke Tesla Supercharger?

I likhet med Tesla tilbyr BMW også elbiler. En av de mest populære BMW elbiler er BMW i3. Selv om BMW produserer elbiler, har den ikke et godt spredt superladernettverk som Tesla. Kan BMW imidlertid bruke Tesla-superladeren? 

Nei, BMW kan ikke bruke en Tesla høyhastighets superlader. Dette er fordi superladere bare er for Tesla. Dessuten bruker superladere en annen kontakt og en annen ladespenning. På toppen av det hele kommuniserer Tesla-superladeren med bilen for å sikre at den er autorisert til å lade der. 

Så selv om du har en adapter som passer i Tesla superladernettverket, vil den ikke dispensere noen lading. Tvert imot kan Tesla lade på alle de andre elektriske ladestasjonene med riktig adapter. 

Du kan imidlertid lade BMW-en din på en Tesla-destinasjonsladestasjon hvis du har riktig adapter. I USA trenger du en J1772-adapter, mens du i Europa trenger en CCS-adapter. 

Selv om Tesla ikke tillater andre biler å bruke Tesla Supercharger-nettverket, er dette i ferd med å endre seg. Nylig kunngjorde Tesla at andre biler vil begynne å bruke Tesla Superchargers. For øyeblikket har Tesla startet med et pilotprogram i Nederland. 

Det nye programmet vil bli testet på 10 forskjellige steder i Nederland. Så ikke-Tesla-elbiler vil begynne å lade bilene sine raskt og praktisk ved hjelp av Tesla Supercharger-nettverket i Nederland. Noen av stedene inkluderer Zwolle, Duiven, Naarden, Meerkek, Hengelo og mange andre. 

Hvordan får ikke-Tesla-biler tilgang til en Tesla-superlader? 

Det nye Tesla-superladerprogrammet for ikke-Tesla-biler fungerer ganske enkelt. Interesserte brukere må laste ned Tesla-appen for å bruke superladeren. Likevel, for at denne tjenesten skal fungere for ikke-Tesla-biler, bør elbilen ha kombinert ladesystem (CCS). 

  Krever Teslas mye vedlikehold?

Det kombinerte ladesystemet er den europeiske standarden for lading av elektriske biler, som bruker kombinasjon 1- og kombinasjon 2-kontakter for å levere strøm på opptil 350 kW. Noen av bilene med dette systemet inkluderer BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen (Audi &Porsche) og Ford.  

I motsetning til Tesla destinasjonsladestasjoner krever ikke det nye programmet at ikke-Tesla-biler bruker adaptere med lignende kontakter. Så lenge bilen har et kombinert ladesystem, kan den lades på et Tesla superladernettverk.  

Hvor mye vil ikke-Tesla-elbiler bli belastet for bruk av Tesla Superchargers?

Ikke-Tesla-sjåfører vil bli belastet en ekstra kostnad for bruk av Tesla-superladeren. Likevel vil prisen for å belaste elbilen din bli senket hvis du skaffer deg et lademedlemskap. Normalt belaster Tesla rundt $ 0.25 per kW. Imidlertid kjøpte biler før januar 2017 gratis på Tesla Superchargers gratis. 

Har BMW sitt eget superladernettverk? 

Nei, BMW har ikke sitt eget superladernettverk. Imidlertid har det samarbeidet med flere bilmerker for å bygge superladernettverk rundt om i Europa. BMW er en av initiativtakerne og grunnleggerne av IONITY joint venture, som bygger superladestasjoner rundt om i Europa. 

Vær oppmerksom på at disse superladerstasjonene bygges langs Europas motorveier for å levere høyhastighetslading. Andre bilmerker som er medlemmer av IONITY joint venture inkluderer Mercedes-Benz, Volkswagen AG og Ford. 

Hvor mange superladestasjoner har Tesla? 

Tesla har over 30 000 pluss superladere over hele verden. Dette inkluderer Nord-Amerika, Europa og Asia. Nord-Amerika har flest superladere. Dessuten eier og driver Tesla det største og raske ladenettverket over hele verden. 

FAQ

Kan Tesla-ladere brukes av andre biler?

Det avhenger av laderen. Hvis det er høyhastighets Tesla superladernettverk, kan dette bare lade Tesla-biler. Tvert imot, hvis det er en Tesla destinasjonslader, kan denne laderen lade ikke-Tesla-biler. Likevel må du ha en adapterkontakt som er kompatibel med Tesla-laderen. 

  Aiways vs VW - som er bedre?

Tesla superladestasjoner støtter kanskje ikke andre biler for øyeblikket, men dette vil endre seg snart. Dette er fordi Tesla har startet et program for å teste hvordan andre biler kan bruke Teslas høyhastighets superladestasjoner til en ekstra kostnad. 

Hva er forskjellen mellom CCS- og CHAdeMO-ladesystemer? 

Først og fremst er dette to forskjellige ladesystemer fra forskjellige regioner. CCS er en europeisk standard, mens CHAdeMO er en japansk standard. For det andre tillater CCS AC / DC-lading via samme port, mens CHAdeMO leveres med en egen port for AC-lading. 

Dessuten varierer disse to ladesystemene også i hastighet. Det kombinerte ladesystemet kan lade med hastigheter på opptil 350 kW, mens CHAdeMO bare kan lade opp til hastigheter på opptil 50 kW. Så CCS belaster raskere enn CHAdeMO. 

Er BMW bedre enn Tesla?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du vil ha komfort og bedre håndtering, er BMW bedre enn Tesla. Men hvis du vil ha fart og ytelse, har Tesla en fordel over BMW. Når det gjelder pålitelighet, er Tesla også bedre. 

Når det gjelder pris, er BMW litt dyrere enn Tesla. For eksempel koster BMW i3 rundt $ 45,400, mens Tesla Model 3 koster rundt $ 39,00. På den annen side koster BMW i8 rundt $ 147,500, mens Tesla Model S koster rundt $ 96,500.  

Er BMW elbiler like gode som Teslas?

Nei, BMW elbiler er ikke så gode som Tesla elbiler. Til å begynne med har Tesla elbiler et utmerket utvalg enn BMW-elbiler. I tillegg kommer Tesla-elbiler med mer avansert teknologi enn BMW-elbiler. Dessuten er Teslas batterier mer holdbare enn BMWs batterier. 

  Lager Volvo elbiler?

Hva får Tesla Supercharger til å lade en bil så raskt? 

Dette er på grunn av de kjemiske og fysiske endringene inne i battericellene. Dessuten er Teslas hurtigladingskontrollteknologi opprettet for å holde bilens batteri trygt og for å bevare den maksimale mengden cellekapasitet. 

Sammendrag 

For øyeblikket kan en BMW ikke bruke en Tesla-superlader. Dette vil imidlertid endre seg så snart Tesla har startet et program for å se hvordan ikke-Tesla-biler kan lade fra en høyhastighets Tesla Supercharger. Pilotprogrammet praktiseres i Nederland. 

For at ikke-Tesla EV-biler skal kunne bruke en Tesla-superlader, må sjåføren laste ned Tesla-appen. I tillegg vil bruk av superladeren tiltrekke seg en ekstra kostnad. Men folk som vil ønske å ha lavere kostnader, må bli med i Teslas lademedlemskap. 

Til tross for at Tesla Superchargers ikke tillater ikke-Tesla-biler å lade fra dem, kan ikke-Tesla-sjåfører bruke Tesla destinasjonsladere til å lade bilene sine. Alt de trenger er riktig adapterkontakt. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter