BMW E60 overføring problemer

BMW e60 problemer & feil

BMW E60 er en del av BMW 5-serien. Denne bilen ble produsert mellom 2004 og 2010. E60 er romslig, elegant, avansert, kraftig, trygg og praktisk. Videre har det også flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Uansett, hva er BMW E60 overføringsproblemer?

Vanlige BMW E60 overføring problemer er glidende gir, sviktende mekatronikk montering, sliping i gir, brennende lukt, lav overføring væske nivå, sutring eller klumpete støy, og feil MAF Air Flow sensor. Til tross for alle disse overføringsproblemene, kan E60 vare lenger hvis den er godt vedlikeholdt.

Hva er de vanlige BMW E60 overføringsproblemer?

Sviktende mekatronikk montering

Mekatronikkenheten er kontrollsenteret til girkassen. Det bidrar til å administrere dreiemomentkonvertereren og koblingsputen til girkassen gjennom overføringsvæsken under et visst trykk. På toppen av det kan den utføre skiftoperasjoner på et sekund.

BMW E60 brukere har rapportert å ha sviktende mekatronikk som er forårsaket av sviktende ventilhylser som lekker væske. Siden transmisjonspannen er laget av plast, forverres denne delen raskere, og den kan sprekke over langvarig bruk. Hvis mekatronikkenheten er skadet, dårlig eller utslitt, bør du bytte ut hele enheten.

Glidende gir

Datamaskinen til BMW E60 er laget for å styre overføringen når den skal skiftes fra ett gir til et annet. Imidlertid, hvis overføringsvæskenivået er lavt eller det er overføringsvæskelekkasje, kan giret gli eller girskiftet kan være vanskelig og inkonsekvent.

Hvis girene på DIN BMW E60 skifter, bør du sjekke pakningene og få dem erstattet hvis de er skadet eller i dårlig form. Hvis dette ikke gjenoppretter problemet, må overføringsvæsken skylles ut og riktig mengde væske fylles ut. 

  Problemer med automatisk girkasse i Peugeot 2008

Sliping i gir

Et annet vanlig overføringsproblem som BMW E60-brukere opplever er sliping i gir. Mens overføringen er bygget for å skifte fra ett gir til et annet jevnt, kan det utvikle et problem der brukerne føler sliping eller risting i gir. Dette er en indikasjon på at overføringen mislykkes.

Sliping og risting i gir er et resultat av manglende hastighet. Det er også en indikasjon på at clutchen ikke helt løsner fra motoren mens girene fortsatt er i rotasjon. For å løse dette problemet, vil du ta bilen din til en profesjonell mekaniker for å skille ut de dårlige delene, for eksempel clutch og lav overføringsvæske.

Lav overføringsvæske

Som nevnt ovenfor kan lav overføringsvæske forårsake sliping i gir, men det kan også forårsake mye mer. I motsetning til de fleste væsker i bilen, bør overføringsvæsken ikke gå tom. Av denne grunn er inspeksjon av transmisjonsvæsken avgjørende for den effektive ytelsen til overføringssystemet.

Lavt transmisjonsvæskenivå eller gammelt eller forurenset transmisjonsvæske kan også påvirke hvordan bilen din fungerer. Så, har det endret seg og riktig væskenivå fylt i bilen din.

Brennende lukt

Et vanlig overføringsproblem som BMW E60-eiere støter på er den brennende lukten fra overføringen. Den brennende lukten er et resultat av overopphetet overføringsvæske. Siden væsken bidrar til å holde bevegelige deler godt smurt og kjølig, kan det ende opp med rusk og slam. Til slutt vil dette ikke bare forårsake en brennende lukt, men samt en sammenbrudd av deler.

  Hvorfor BMW rattet er stivt

Skift væsken som anbefalt av produsenten. I tillegg er det nødvendig med riktig vedlikeholdstjeneste for å holde de fleste av bilens deler i sjakk og fungere optimalt.

Sutring eller klam støy fra overføringen

Fjæringsfuger er en del av transmisjonssystemet, og de bidrar til å gi dreiende bevegelse mellom styreknokene og kontrollarmene for å gi en jevn og sikker tur som gjør at du kan kontrollere bilen nøyaktig. Så når suspensjonsleddene er dårlige, vil overføringen produsere en sutrende, klumpete eller bankende lyd.

Bortsett fra å lage en klumpete eller sutrende støy, kan dårlige fjæringsfuger også føre til at bilen driver til den ene siden, for tidlig eller ujevn dekkslitasje og skjelvende ratt. For å løse dette problemet, vil du starte med å rengjøre leddene og smøre dem. Men for best resultat, erstatt suspensjonsleddene. 

Feil MAF-sensor

En MAF luftstrømssensor er kanskje ikke en del av transmisjonssystemet, men hvis det går dårlig, påvirker det overføringssystemet. Hvis MAF-luftstrømsensoren svikter, fører den til overføringsproblemer som tidlige myke skift, sene harde skift og mye mer. Så hvis MAF-sensoren er defekt, bør den byttes ut så snart som mulig for å unngå ytterligere problemer. 

Vanlige spørsmål

Hvordan vet jeg om BMW-sendingen min er dårlig?

Hvis BMW-overføringen din er dårlig, vil du legge merke til ting som hyppig girskift, harde overføringsskift, støyende når i nøytral, overføring blir sittende fast på gir, girendringer er uberegnelige, hyppig girglidning og overføringsfeilmelding. Vær oppmerksom på at forskjellige tegn kan bety at forskjellige overføringsdeler har et problem. Så besøk mekanikeren for å finne og løse problemet.

  Hva er billigere å vedlikeholde, BMW eller Mercedes?

Hvor lenge varer BMW-sendingen?

Det avhenger av hvor godt du opprettholder overføringen. Hvis overføringen er godt vedlikeholdt, kan den vare over 300 000 miles. Men hvis overføringen ikke er godt vedlikeholdt, vil det være en stor utfordring å klokke over 100 000 miles. Dessuten er det noe kostbart å fikse en overføring eller gjenoppbygge den.

Er overføringsproblem vanlig på BMWs?

Ja, mange BMW-modeller står overfor overføringsproblemer. Andre vanlige problemer med BMWs er oljelekkasjer, overoppheting av motoren og problemer med drivstoffpumpen. Selv om alle disse problemene er vanlige, er overføringsproblemer de dyreste å løse.

Konklusjon

BMW E60-modellen var en av de kraftigste BMW 5-serie modellene. På toppen av det var det romslig, trygt, avansert og praktisk. Men som de fleste BMW-modeller, kommer denne bilen også med forskjellige overføringsproblemer som diskutert ovenfor. Likevel kan de fleste av disse problemene unngås med riktig omsorg og vedlikehold.

Totalt sett er BMW E60 en fin executive kompakt bil med en høy startpris og vedlikeholdskostnader. Det er også en drivstoff guzzler, men tilbyr god komfort og fremragende ytelse.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter