Hvorfor BMW rattet er stivt

BMW ratt har en tendens til å være mye stivere enn andre biler. BMWs tiltenkte ratt tar sikte på å øke nøyaktigheten av kjøring. Med et lett ratt er det mye vanskeligere å gjette med presisjon hvor fordekkene peker, mens stivere ratt gir føreren god kontroll.

BMW Ratt har mindre makt assistanse

Selv om lysstyring gjør en bil mye enklere å kjøre, gjør den den mye mindre nøyaktig på humpete veier eller ved høyere hastigheter. Og siden BMWs er designet for å gi ren kjøreglede til eieren, har de også en tendens til å fokusere på høyere hastighetsytelse, komfort og følelse på veien.

Dette er hovedårsaken til at BMW gikk med ratt med mindre kraftassistanse på de fleste bilene sine. Mange funksjoner som might virker kontraintuitive på andre kjøretøy i begynnelsen er genuint designet for ytelse og hastighet på BMWs

Hvordan vite om rattet ditt er stivere enn vanlig?

Til tross for at BMWs generelt har mye stivere ratt enn andre biler, kan de også bli enda stivere hvis noe feiler eller går i stykker. BMWs kjører vanligvis sine ratt støttet opp med et servostyringssystem. Og selv om systemet med vilje blir mye stivere enn andre merker, kan det fortsatt bli enda verre hvis noeething feiler.

Hvis bilen din opplever et av følgende problemer, vil du mest sannsynlig trenge å besøke en mekaniker.

  • Du hører skrikende eller skrikende lyder når du dreier på hjulet uavhengig av hastigheten du kjører.
  • Styringen er mer dynamisk enn vanlig, noen ganger finner du det enkelt å styre, da blir det mye vanskeligere med en gang, uten endring i kjørehastigheten. Uberegnelig oppførsel av kraftassistanse.
  • Hvis du ser pytter, flekker eller drypp på innkjørselen eller garasjegulvet.
  • Hvisstyrevæsken er lav.
  Kraftigste BMW-motor

Hvis du opplever en av disse, men fortsatt ikke er sikker på hva problemet med systemet er, og du er begeistret for å finne ut av det selv, så start med å diagnostisere systemet. For å gjøre det, er det første du mågjøre å:

  1. Kontroller styrevæskenivået. For å gjøre dette, skru av hetten på pumpen og ta en titt på nivået inne, hvis den ikke er full til maks, fyll den på i henhold til instruksjonene i håndboken for væsken.
  2. Kontroller pumpens slanger og linjer. Etnytt tegn på skade, og du bør besøke en mekaniker.
  3. Hvis noe lekker, kan du vurdere å besøke mekanikeren så snart som mulig.
  4. Hvis du hører en høy skrikende lyd, kan et glidende drivrem være problemet som forårsaker det.

Delene i et servostyringssystem

Et servostyringssystem er litt komplekst, men det er kun utviklet av fire deler. Hvis du opplever problemer med styring mer enn vanlig, oppstår sannsynligvis problemene på grunn av at en av disse delene er feil.

Servostyringspumpe

En servostyringspumpe er en enkel maskin, som flyttes av motorens belte ved hjelp av et remskivesystem. Det er også en annen enhet som er en del av pumpen – den roterende ventilen, som oppdager kraften på rattet og lar systemet vite hvor mye hjelp du trenger for å gjøre en sving. Dette er grunnen til at styresystemet ofte kalles dynamisk.

  Hvilken bil avskrives raskere – Mercedes eller BMW?

Jo raskere du kjører, jo mer væske pumper systemet inn i lamellene som trekker seg tilbake og spinner inne i de ovalformede kamrene på servostyringspumpen. Det er også en trykkavlastningsventil, som er ment å sikre at lamellene ikke blir for trykksatte.

Motorbelte

Beltet går til styrepumpen fra veivakselen. Noen kjøretøy har flere, andre har bare påe. Hvis et av beltene bryter eller fra hverandre, vil du mest sannsynlig oppleve styringssvikt.

Væske nivåer

Sørg for å kontrollere styrevæsken og nivået. Hvis det er lavt, vil du mest sannsynlig ikke opprettholde trykket i systemet. Servostyring fluid er hovedressursen til servostyringssystemet. Uten den vil den ikke løpe.

Kontroller slangene

Pass på at du alltid har klare slanger og at linjene er lyd. Hvis du ser noen sprekker eller har en følelse av at slangene er tilstoppet, må du besøke en mechanic så snart som mulig, siden det vil føre til store feil.

Konklusjon

Vanligvis spiller dekk også en stor rolle i hvor enkelt det er å snu hjulene til et kjøretøy. Jo større hjulene for et bestemt kjøretøy, jo vanskeligere ville det være å snu dem around, uavhengig av servostyringssystemet som hjelper deg. BMW har besluttet å ofre komforten av et lett ratt for å oppnå en mye mer stabil bil i høye hastigheter og for å gi sjåførene den tilbakemeldingen de ønsker på veien.

  Mercedes vs BMW pålitelighet, som er mer pålitelig?

Å vitenøyaktig hva forhjulene dine gjør når som helst kan være forskjellen mellom å nyte å kjøre bilen eller ikke. Og BMW handler om nytelse.

FAQ

Hvorfor føles BMW-biler glatte ved høyere hastigheter?

BMW produserer biler som tar sikte på å bringe ren kjøringpleas ure, dermed optimaliserer de sine biler for høyere hastigheter med stivere ratt, chassis dynamikk og en mye bedre forståelse av vektbalansen. Videre spiller fjærings- og hjuldekkpakkene store roller i å sette BMW-biler der de  er på næringskjeden når det gjelder kjørekomfort.

Hva er den vanligste grunnen til at BMWs styring kan bli stivere?

Med BMW-biler er styringen vanligvis mye stivere enn andre biler, hovedsakelig fordi strømassistenten er lavere. Hvis du følerat bilens servostyring har brutt, er den vanligste årsaken til det med BMW-biler en væskelekkasje, som kommer ut av overtrykket slangeområde, noe som fører til en betydelig mangel på servostyringsvæske i bilens system. Hvis du ser noen lekkasjer, kan du gå til en mekaniker.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter