BMW ix3 VS Mercedes EQC – hvilken er bedre?

BMW ix3 og Mercedes EQC er noen av de beste helelektriske crossovers på markedet. Disse to bilene har et utmerket utvalg, er luksuriøse, kraftige og komfortable. Men hvilken bil er bedre – Mercedes EQC eller BMW ix3?

Hvis du leter etter en mer økonomisk bil med et utmerket utvalg, tar BMW ix3 dagen. Men hvis du vil ha en raskere bil med mer kraft og plass, er Mercedes EQC den bedre avtalen. Dessuten er Mercedes EQC mer luksuriøs, mens BMW ix3 er mye enklere å håndtere. 

Likevel er begge disse bilene gode og tilbyr valuta for pengene. Dessuten har de forskjellige varianter å velge mellom, slik at kjøpere kan ha en rekke å velge mellom. BMW ix3 har tre varianter: xDrive 40, xDrive 40 sport og xDrive 50 sport.

Tvert imot har Mercedes EQC også tre varianter: EQC 400 4Matic, EQC 400 4Matic sport og EQC 400 AMG Line. Alle disse modellene er eksepsjonelle og yter på et høyt nivå. Jo mer avansert varianten er, jo dyrere blir bilen.  

Hvilken er bedre BMW ix3 eller Mercedes EQC?

Utvendig og innvendig utseende  

Mercedes EQC ser spektakulær ut både inne og ute. Mercedes EQC ble opprettet basert på Mercedes-Benz GLC, mens BMW ix3 ble opprettet basert på BMW X3. Så begge ser eksepsjonelle ut, men EQC har det generelle beste interiør- og eksteriørutseendet.

Dessuten er Mercedes EQC mer luksuriøs og romslig enn BMW ix3. Tvert imot har ix3 et større bagasjerom og lasteområde enn EQC. 

Prestasjon 

Mercedes EQC leveres med to motorer, mens BMW ix3 leveres med en motor. Som et resultat leverer Mercedes EQC flere hestekrefter (408) enn BMW ix3 (286 hestekrefter). Dessuten leverer BMW ix3 bare maksimalt 295 lb-ft dreiemoment, mens EQC leverer opptil 560 lb-ft dreiemoment. 

  Hvilken er bedre, Mercedes eller Jaguar?

Mercedes EQC akselererer også raskere, og den er raskere enn BMW ix3. Overraskende nok har begge disse bilene en toppfart på 112 mph, men Mercedes EQC akselererer fra 0 til 60 på 4,8 sekunder, mens BMW ix3 tar 6,8 sekunder.

Rekkevidde 

Når det gjelder rekkevidde, bmw ix3 har et bedre utvalg selv om det kommer med en motor. Denne bilen har en maksimal rekkevidde på 450 km, mens EQC dekker opptil 220 miles. Vær oppmerksom på at batteriet må være fullt ut for at disse bilene skal oppnå dette området. 

Batterikapasitet 

Mercedes EQC leveres med det sterkere batteriet, da det er et 80 kWh batteri, mens ox3 leveres med et 74 kWh batteri. Vær oppmerksom på at batteriet på 80 kWh vil ta opptil 40 minutter å lade helt opp fra en DC-lader, mens batteriet på 74 kWh vil ta 30 minutter å lade fra samme lader. 

FAQ

Hvilken bil er raskere – Mercedes EQC eller BMW ix3?

Når det gjelder hastighet, Mercedes EQC er litt raskere enn BMW ix3. Dette er fordi enkeltmotoren på BMW bare leverer en maksimal effekt på 286 hk, mens Mercedes EQC leverer opptil 408 hk. Merk at Mercedes EQC leveres med to motorer. Dessuten produserer BMW ix3 295 lb-ft dreiemoment, mens EQC produserer 560 lb-ft av dreiemoment. 

Totalt sett er Mercedes EQC raskere og raskere enn BMW ix3. Så hvis du vil ha en raskere bil, er EQC det bedre valget. 

Når det gjelder rask akselerasjon, mercedes EQC er fortsatt raskere som det akselererer fra 0 til 60 på bare 5.1 sekunder, mens BMW ix3 akselererer fra 0 til 60 i 4.8 sekunder.  

  Hvor lenge varer Mercedes-motorer?

Er Mercedes EQC pålitelig?

Ja, Mercedes EQC er veldig pålitelig. Og siden den har færre bevegelige deler, er denne bilen enda mer pålitelig enn gassdrevne Mercedes SUVer. Derfor vil du registrere færre problemer, og kostnadene ved å betjene bilen vil også være lavere enn gjennomsnittlige Mercedes-Benz SUVer. 

Hvilken bil er mer romslig – Mercedes EQC eller BMW ix3?

Begge disse bilene er romslige med nesten identiske dimensjoner. Mercedes EQC er imidlertid noe større enn BMW ix3. Men når det gjelder bagasjerommet, er BMW ix3 litt større, da den har totalt 510 liter med den andre raden hevet og 1560 liter når den er brettet. 

På den annen side har Mercedes EQC totalt 500 liter og 1460 liter når den er brettet. De overordnede dimensjonene til Mercedes EQC er en akselavstand på 2873 mm, en lengde på 4762 mm, en bredde på 1884 mm og en høyde på 1624 mm. BMW ix3 har en wheelbase på 2864mm, en lengde på 4746mm, en bredde på 1891mm, og en høyde på 1683mm. 

Hvilken crossover bør jeg velge – Mercedes EQC, Audi e-Tron eller BMW ix3?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du vil ha hastighet og ytelse, er Mercedes EQC det beste alternativet. Og hvis du vil ha effektivitet og lang rekkevidde, er BMW ix3 den ideelle crossover. Men hvis du vil ha stil og romslighet, er Audi e-Tron det beste valget. 

Generelt er alle disse bilene utmerkede og tilbyr luksuriøse funksjoner. De presterer også enestående og er noen av de beste crossovers på markedet. 

  Er BMW iX3 helelektrisk? 

Hvilken bil er billigere å vedlikeholde – BMW ix3 eller Mercedes EQC?

Begge disse bilene er dyre å vedlikeholde. Til tross for at de er helelektriske biler, er de fortsatt luksusbiler, noe som betyr at delene deres er dyre å skaffe seg hvis bilen bryter sammen. Kostnaden for reparasjon og vedlikehold er også høy. 

Mercedes er imidlertid vanligvis billigere å vedlikeholde enn BMW. Dette er fordi BMW-deler er mye dyrere enn Mercedes-deler. Likevel er forskjellen ikke så stor, og siden disse bilene er helelektriske, er vedlikeholdskostnadene litt billigere enn deres ICE-motpart. 

Konklusjon 

BMW ix3 og Mercedes EQC er to eksepsjonelle helelektriske luksus kompakt SUVer. BMW ix3 har en lengre rekkevidde enn Mercedes EQC, og det er også mer økonomisk som det kommer med en motor. På den annen side yter Mercedes EQC bedre, den er også raskere, raskere og kraftigere enn BMW ix3.

Alt i alt er begge disse SUVene godt bygget, og det avhenger av hva du leter etter. Imidlertid er det også viktig å merke seg at BMW ix3 er mye dyrere enn Mercedes EQC, selv om sistnevnte har mer avanserte funksjoner enn førstnevnte. BMW ix3 koster rundt $ 68,900, mens Mercedes EQC koster rundt $ 68,600.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter