BMW ix3 VS Audi e-Tron – som er bedre?

Helelektriske biler blir så populære at nesten alle bilprodusenter har sluttet seg til løpet for å skape de beste elbilene. BMW og Audi har ikke blitt etterlatt da de har en håndfull helelektriske biler på markedet. Noen av de konkurrerende modellene er Audi e-Tron og BMW ix3. Men hvilken bil er bedre? 

Hvis du elsker hastighet, ytelse og komfort, er Audi e-Tron den bilen som passer best for deg. Men hvis du vil ha en økonomisk SUV med et utmerket utvalg, er BMW ix3 veien å gå. Totalt sett er begge disse bilene utstyrt med førsteklasses funksjoner for å holde sjåføren komfortabel, trygg og underholdt. 

Hvilken bil er bedre – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Utvendig og innvendig utseende

Audi e-Tron og BMW ix3 er både pene og spektakulære. Derfor kan det være en skremmende oppgave å velge den ene over den andre på grunn av utseende. Likevel kommer Audi e-Tron med en mer kjekk design enn BMW ix3. Ja, BMW ix3s nyregitter ser spektakulær ut, men den generelle utformingen av Aud er utenomjordisk. 

Dessuten har begge bilene skarpe frontlykter og vakkert skulpturerte frontlykter. Tvert imot har AUDI E-Tron en nydelig sideprofil, en lav slung taklinje og et muskuløst utseende som gir den et sporty utseende. 

Når det gjelder interiøret, ser begge disse tyske SUVene stilige og luksuriøse ut. BMW ix3 ser mer førerorientert og ergonomisk ut, mens Audi e-Tron er mer avansert med mer plass. Bortsett fra å ha skinnseter, kommer Audi e-Tron med en virtuell cockpit digital måler klynge, som er mer avansert enn BMWs. 

Totalt sett har Aud e-Tron et pent utseende eksteriør og et avansert og luksuriøst interiør sammenlignet med BMW ix3. 

  BMW VS Cadillac pålitelighet – hva er bedre?

Prestasjon 

Audi e-Tron fortsatt yter bedre enn BMW ix3. Dette er fordi Audi e-Tron leverer maksimalt 402 hestekrefter og 414 lb-ft av dreiemoment, mens BMW ix3 bare leverer opptil 282 hestekrefter og 295 lb-ft av dreiemoment. Imidlertid leverer basen Audi e-Tron, som er e-Tron 50-modellen bare opptil 308 hestekrefter. 

Når det gjelder hastighet, slår Audi e-Tron fortsatt BMW ix3 da den treffer 5,5 sekunder fra 0 til 60 mph. På den annen side klarer BMW ix3 bare å treffe 6,8 sekunder fra 0 til 60. Dessuten er Audi E-Trons 55 modell topphastighet 124 mph, mens BMW ix3 toppfart er 112 mph.

Imidlertid har Audi E-Trons 50-modell en toppfart på 118.1 mph, som fortsatt er bedre enn BMW ix3 toppfart. Men når det gjelder akselerasjon fra 0 til 60, tar Audi e-Tron 50-modellen 6,8 sekunder, som er den samme som BMW ix3. 

Så hvis du vil ha fart, er Audi e-Tron den bedre bilen. Det akselererer raskere og det er raskere enn BMW ix3. 

Rekkevidde 

BMW kommer med et bedre utvalg. Det spiller ingen rolle om du sammenligner rekkevidden med Audi e-Tron 50 eller 55 modeller, den har fortsatt bedre rekkevidde. Basen BMW ix3 dekker opp til 455 miles, mens basen Audi e-Tron 50 modellen dekker opp til 248 miles. På den annen side dekker high-end Audi e-Tron 55 opptil 255 miles, noe som er litt bra, men ikke bedre enn ix3. 

Batterikapasitet

Audi e-Tron kommer også med et kraftigere batteri enn BMW ix3. Den er utstyrt med en batteripakke på 95 kWh, mens sistnevnte er fullpakket med en batteripakke på 80 kWh. BMW ix3 batteripakke leverer maksimalt 282hp, mens Audi E-Tron batteripakke leverer opptil 402hp. 

  Er Tesla bedre enn BMW?

Dessuten tar 95 kWh-batteriet i Audi e-Tron maksimalt 30 minutter å lade fra 0% til 80% når du bruker en 150 kWh hurtiglader. På den annen side tar det 34 minutter for 80-kWh-batteriet i BMW ix3 å lade fra 0% til 80%. 

Pris 

BMW ix3 og Audi e-Tron selges til nesten samme pris. Noen BMW ix3 modeller er billigere enn Audi e-Tron og vice versa. For eksempel er basen BMW ix3 mye billigere enn basen Audi e-Tron, mens high-end BMW ix3 variant er dyrere enn high-end Audi e-Tron variant. 

I gjennomsnitt koster BMW ix3 rundt $ 68,900, mens Audi e-Tron koster rundt $ 69,100. 

FAQ

Er Audi e-Tron en pålitelig bil?

Luksusbiler er vanligvis mindre pålitelige enn vanlige biler. Audi rangerer imidlertid litt høyere enn de fleste luksusbiler. Audi e-Tron har imidlertid ikke prestert så bra når det gjelder pålitelighet. For eksempel rangerer J.D. Power Audi e-Tron litt over gjennomsnittet, noe som er rettferdig, men ikke godt nok. 

Hvilken bil er raskere – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Audi e-Tron er raskere enn BMW ix3. Audi e-Tron 55-modellene kan akselerere fra 0 til 60 på 4,5 sekunder og har en toppfart på 124 mph. Tvert imot, BMW ix3 kan akselerere fra 0 til 60 i 6.8 sekunder, og den har en topphastighet på 112 mph. 

Hvorfor er Audi e-Tron så ineffektiv?

Hovedårsaken til at Audi e-Tron er så ineffektiv sammenlignet med BMW ix3 er at det er mye tyngre. På grunn av sin tyngde bruker e-Tron mer energi til å kjøre enn BMW ix3. Dette kan også tilskrives strukturen og batteriet. Audi e-Tron er utstyrt med mindre strømtett batterier, noe som betyr en større batteripakke for å lagre mer strøm. 

  Audi S8 Pålitelighet

Hvilken bil er billigere å vedlikeholde – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Noe av det mest utfordrende med å eie en luksusbil er å vedlikeholde dem. Vedlikehold av Audi e-Tron og BMW ix3 er ikke en enkel ting. Begge disse bilene er dyre å vedlikeholde, men fortsatt billigere enn deres bensindrevne motpart. Imidlertid er Audi e-Tron mye billigere å vedlikeholde enn BMW ix3. 

Hvilken bil er tryggere – Audi e-Tron eller BMW ix3?

Begge disse bilene er utstyrt med førsteklasses sikkerhetsfunksjoner som vil holde fotgjengere og beboere i bilen trygge. Audi har imidlertid flere sikkerhetsfunksjoner enn BMW. Noen av sikkerhetsfunksjonene du finner på disse bilene inkluderer automatisk nødbremsing, elektronisk stabilitetskontroll og kjørefeltsassistanse. 

Sammendrag 

Hvis du leter etter en høy ytelse fullt elektrisk crossover, BMW ix og Audi e-Tron er begge gode kandidater. Disse to avanserte luksus-SUVene kommer med avansert teknologi, utmerket rekkevidde, mange sikkerhetsfunksjoner og yter på et høyt nivå. 

Likevel, BMW ix3 er best egnet for folk som ønsker effektivitet og enestående rekkevidde. På den annen side er Audi e-Tron best egnet for personer som ønsker komfort og fart. Alt i alt er de begge fantastiske helelektriske SUV-er. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter