Hvilken er bedre, Mercedes eller Jaguar?

Etterspørselen etter luksusbiler har økt de siste årene på grunn av de stadig økende inntektene til potensielle kunder, mer håndgripelige luksustilbud og den store fremgangen i bilindustrien som helhet. Luksusbiler har en tendens til å gi høyere nivåer av komfort, bedre sikkerhetsfunksjoner og en futuristisk kjøreopplevelse, men de kan skryte av en heftig prislapp.

Og ikke mange andre merker har eksistert så lenge som Mercedes eller Jaguar. Du foretrekker kanskje de slanke og lavt slung britiske GT-ene, eller »best or nothing» Mercedes-cruisere, som alene har dominert luksusbilsegmentet de siste årene. Spørsmålet står fortsatt, som er bedre, en Benz eller en Jag?

Styling

En produsents evne til å vise konvolusjonene i designspråket deres har blitt muliggjort av nye fremskritt innen metallbearbeiding kjent som hydroforming. En teknologi drevet av vanntrykk sikrer presise og detaljerte lister av metallplatene som skaper de uttalt kroppskroppene forbundet med luksusbiler som en Jaguar eller en Mercedes.

Selv om hovedformålet med bildesign generelt er å sørge for at formen følger funksjon, må skjemaet også samsvare med et bestemt merkebilde. Og det er et område der Mercedes og Jaguar er ganske forskjellige.

Mercedes designfilosofi blir ofte referert til som »Sensual Purity» av sine designere. Tanken er å lage rene design uten behov for over-styling. Noen vil hevde at spesielle Mercedes-design oser av mer feminine påvirkede linjer, og er litt »for blingy», men ingen kan argumentere for raffinementet til sluttproduktet.

På den annen side deler Jaguars en mer brutal tilnærming til bildesign. Sterkt påvirket av den britiske ideen om klasse og stil, er mange Jaguarer utstyrt med fine trekanter og høykvalitets skinn. Jaguar opererer med et lavere produksjonsvolum sammenlignet med Mercedes, noe som resulterer i at Jaguars design blir litt mer eksklusiv som et resultat.

Teknologi

Bilkjøpsbeslutninger avgjøres ofte basert på de tekniske funksjonene en bil har. Infotainment og sikkerhetsfunksjoner er allment ansett som viktige komponenter i å kjøpe en ny bil. Mens Jaguar og Mercedes begge regnes som høyteknologiske merker, er det ganske stor forskjell mellom de to.

Moderne Mercedes-Benz infotainment systemer er kjent som MBUX. Systemet kan skryte av kunstig intelligensarkitektur som er i stand til å skreddersy nesten alle alternativer for behovene til en bestemt bruker. Dens banebrytende design, høyoppløselige skjermer er utrolig futuristiske og ganske intuitive.

  Vil Audi Hjul passe Mercedes?

Sikkerhetsteknologi, fjæringskomfort, lydsystemer og frontlyktteknologi som tilbys i Mercedes-modeller, regnes ofte som de beste i sin klasse. Mercedes opererer med høyere volum og har en tendens til å investere mer penger i FoU, og når det gjelder teknologi, er overlegenheten som Mercedes har over Jaguar betydelig.

Selv om Mercedes regnes som overlegen når det gjelder teknologi, betyr ikke det at Jaguar er langt bak.

Moderne Jaguars er utstyrt med moderne teknologi og tilbyr et bredt spekter av forskjellige sikkerhets-, komfort- og teknologifunksjoner. Mens nivået av raffinement er på et svært høyt nivå, er utførelsen det som skiller Jaguar fra hverandre.

Komfort

Det som skiller disse merkene fra mer oppnåelige bilmerker er luksusbilbetegnelsen.  Et luksuskjøretøy må kunne transportere deg i hule mengder luksus, tilby enestående fasiliteter, fantastisk kvalitet og status, sammenlignet med en mer gjennomsnittlig bil. Mens alle de nevnte egenskapene betyr noe, er komfort den som gjør den største forskjellen.

Tenk deg å ta en lang tur i din valgte cruiser. Når du ankommer destinasjonen din, føler du deg ikke sliten, du føler deg frisk og avslappet. Og det er nivået av komfortmerker som disse pleier å tilby. Det er historien om at pakken er mer imponerende enn noen av delene alene, noe som tjener disse merkene premium merkevarebetegnelse.

Ride kvalitet mer lik et magisk teppe, støyisolasjon utført så perfekt at det helt vasker bort irriterende lyder av daglig pendling. Utrolige flere måter justerbare sitteplasser, stille luftventiler, hi-fi lydsystemer, og mange flere særegenheter og funksjoner er feststykkene til disse vognene.

Både Mercedes og Jaguar utmerker seg under disse forholdene, noe som er en fremtredende grunn til at du bør bruke det lille ekstra for å kjøpe en Jag eller en Benz.

Spørsmål og svar om Mercedes and Jaguar

Er Mercedes mer pålitelig enn Jaguar?

Fra sent har Jaguar-modeller beundringsverdige pålitelighetsvurderinger. Forbedringskurven i pålitelighetssektoren har økt kontinuerlig. Dette får deg til å lure på alle disse kommentarene om Jaguars pålitelighet som ikke er opp til riper. De utfører eksepsjonelt, tilbyr vakre håndteringsegenskaper og drivstofføkonomi, og er forbundet med en kultfølger blant entusiastene.

  Hvorfor er Mercedes så tung?

Jaguarer var en gang veldig upålitelige, men er tilstrekkelig pålitelige for øyeblikket. Borte er dagene til Jaguars som kommer i bunnen av pålitelighetskartene. Nylig kryper mange Jaguar-modeller jevnt og trutt opp i pålitelighetssegmentet. Noen pålitelighetsdiagramresultater sier imidlertid fortsatt at Jaguars pålitelighet er tvilsom.

Når det gjelder Mercedes, er pålitelighetsresultatene heller ikke premium. Et stort grep av moderne kjøretøy er den rene kompleksiteten de opererer i. Og det gjelder spesielt for funksjonsrike luksusbiler laget av Mercedes. Dette betyr at det er mye som kan gå galt hvis det ikke opprettholdes riktig.

Mercedes produserer flotte langvarige motorer, men det er teknologien og den rene byggekompleksiteten som tjener Mercedes bare en middelmådig pålitelighetspoengsum. Mercedes merkenavn har alltid vært assosiert med kvalitet, ikke nødvendigvis pålitelighet. Dette kan sies for Jaguar og Mercedes, men hvis de er riktig vedlikeholdt og godt ivaretatt, bør de gi premiumopplevelsen som forventet.

Produserer Mercedes bedre elbiler enn Jaguar?

Per nå produserer både Mercedes og Jaguar bare noen få forskjellige elektriske modeller, men med tanke på den siste trenden mot elbiler, jobber begge merkene raskt for å utvide elbiltilbudene sine.

Fordelene med elbiler er mange. De er mer miljøvennlige, billigere å eie og til og med frita deg fra skatter i noen land.

Den mest fremtredende elektriske Jaguar per nå er I-Pace. Basert på et chassis utviklet spesielt for I-Pace. Og det er et sjeldent syn i dag fordi bilmerker har en tendens til å bruke modulært chassis for flere modeller som et kostnadskuttende tiltak. Alt dette betyr at biler laget på samme chassis ikke kan avvike vesentlig fra den andre.

Det er delvis grunnen til at I-Pace formidler et nytt design, som er tydelig annerledes enn resten av oppstillingen, men som fortsatt holder med merkevarens identitet. Dette resulterte igjen i at Jaguar tok hjem 62 internasjonale bilpriser, mest beundringsverdig av dem som årets europeiske bilpris, den første Jaguar som noen gang har utført en slik oppgave.

Over i Mercedes hjørnet står EQC, en kompakt luksus SUV basert på GLC. Under all fancy belysning er en elektrisk drevet GLC, som ikke er så spennende som originalen. Men vær trygg på at flere modeller kommer når Mercedes planlegger å utvide tilbudene sine til å inkludere 10 nye elbiler innen 2022.

  Lager Mercedes en stasjonsvogn?

Selv om det er for tidlig å si hvilket merke som produserer bedre EV-er, utvider både Jaguar og Mercedes raskt sine EV-tilbud. Per nå virker Jaguar I-Pace imidlertid mye mer spennende enn Mercedes EQC.

Hva er eierkostnadene for en Mercedes eller en Jaguar?

Hvis du er interessert i det beste eller ingenting Mercedes, eller eksotiske Jaguar tilbud, betyr det at du vil ha de beste funksjonene markedet har å tilby. Hvis du vil at det nye kjøpet skal kjøre med topp ytelse, må alle disse attributtene opprettholdes som anbefalt av produsenten.

Du bør vurdere månedlige eller kilometer vedlikehold planer for å sikre at den nye bilen forblir i optimal stand.

Når det gjelder leasing/finansiering eller kjøp, avhenger det av hva du vil. Fordelene ved å bare kjøpe en ny Benz eller en Jag direkte er fristende, men den høye prislappen er avskrekkende.

Nye luksusbiler har en tendens til å bli leid oftere enn kjøpt direkte. Det skyldes for det meste det faktum at det å bruke en enorm sum på en avskrivende eiendel virker litt uansvarlig, men det er også fornuftig hvis du er en av de menneskene som kjøper og selger biler regelmessig.

Hvis du endelig bestemmer deg for å kjøpe en skinnende ny bil fra disse merkene, må du også tenke på forsikring. Både Mercedes og Jaguar er luksusbiler, og kostnadene ved forsikring for disse merkene er ublu dyre. Par det med tvilsom pålitelighet, det er trygt å si at driftskostnadene for begge er litt mye.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter