BMW ix3 VS Tesla Model Y – Hvilken er bedre?

Hvis du søker etter en helelektrisk SUV, er det stor sjanse for at du vil komme over Tesla Model Y eller BMW ix3. Begge disse bilene presterer enestående, er luksuriøse og er effektive i ytelse. Men hvilken bil er bedre enn den andre? 

Tesla Model Y er litt bedre enn BMW ix3. Dette er fordi det yter bedre, er mer praktisk, raskere, mer pålitelig, og har et bedre utvalg enn BMW ix3. Likevel er BMW ix3 mer effektiv og kjekk enn Tesla Model Y. 

Så det endelige valget vil avhenge av hva du leter etter i en helelektrisk SUV. Til tross for at BMW ix3 er dyrere enn Tesla Model Y, er sistnevnte en syv-seters med et mer avansert og kraftig batteri. 

Hvilken bil er bedre – BMW ix3 VS Tesla Model Y? 

Utvendig og innvendig utseende 

Hvis skjønnhet er det du leter etter i en helelektrisk SUV, tar BMW ix3 dagen. Denne tyske maskinen ser mer smidig ut enn Tesla Model Y. Noen av funksjonene som får det til å se spektakulært ut er nyregitteret, tredimensjonale baklykter, en skarp skulderlinje og doble sirkellykter. 

På den annen side mangler Tesla Model Y ganske med sitt munnløse senter og ok design. Det eneste tiltalende med Tesla Model Y er baksiden, noe som gir den et sporty utseende. Totalt sett ser BMW ix3 vakker og smidig ut. 

Interiøret i Tesla Model Y er imidlertid romslig med mer benplass enn BMW ix3. Selv om begge disse bilene er 5-seters, kan Tesla Model Y sitte opptil 7 passasjerer, noe som er eksepsjonelt. BMW ix3 har bare plass til opptil 5 passasjerer.

  BMW M6 Gran Coupe pålitelighet

Når det gjelder generell komfort, bmw ix3 er mer behagelig enn Tesla Model Y. BMW ix3 er utstyrt med Vernasca skinn sportsseter, mens Tesla Model Y kommer med syntetiske skinn seter. Dessuten er BMWs eksteriør mer avansert enn Teslas, selv om begge har høyteknologiske funksjoner.  

Prestasjon 

Når det gjelder ytelse, er Tesla Model Y en av de best presterende SUVene på markedet. Utstyrt med en batteripakke på 75 kWh, leverer bilen opptil 351 hestekrefter og 389 lb-ft dreiemoment. Tvert imot, den 80 kWh batteripakken som BMW ix3 leveres med leverer maksimalt 282 hestekrefter og 295 lb-ft av dreiemoment. 

I tillegg har BMW ix3 en toppfart på 112 mph, mens Tesla Model Y har en toppfart på 155 mph. Dessuten akselererer Tesla Model Y Long Range også raskere enn ix3, da det tar 4,8 sekunder å akselerere fra 0 til 60 mph. I motsetning tar BMW 6,8 sekunder, noe som er en av de tregeste blant helelektriske SUV-er. 

Rekkevidde 

Tesla kan skryte av en av de beste batteriteknologiene på markedet. Som et resultat varer batteriene lenger. Tesla Model Y har en utmerket rekkevidde på 530 miles, mens BMW ix3 bare klarer opptil 450 kilometer. Selv den kraftigere Tesla Model Y Performance-varianten har en rekkevidde på 503 miles. 

Batterikapasitet 

BMW ix3 batteripakken har større kapasitet enn Tesla Model Y batteripakken. BMW ix3 er utstyrt med en batteripakke på 80 kWh, mens Tesla Model Y leveres med en batteripakke på 75 kWh. Likevel kommer Tesla-batteriet med bedre teknologi enn BMW ix3s batteri. 

FAQ

Er Tesla Model Y verdt å kjøpe?

Ja, Tesla Model Y er verdt å anskaffe. Denne crossover SUV er vakkert designet og veldig behagelig. Dessuten presterer den enestående og har et utmerket utvalg sammenlignet med konkurrentene. Imidlertid er turen og håndteringen ikke veldig tiltalende, men den generelle kjøredynamikken er eksepsjonell. 

  BMW 7-serien Pålitelighet

Så hvis du ønsker å investere i en pålitelig og svært avansert helelektrisk SUV, er Tesla Model Y et godt alternativ. 

Hvilken helelektrisk SUV er raskere – BMW ix3 eller Tesla Model Y?

Tesla Model Y er raskere enn BMW ix3. Dette er fordi den akselererer fra 0 til 60 på bare 4,8 sekunder. Dessuten er Tesla Model Y Performance-versjonen enda raskere, da det bare tar 3,5 sekunder å komme fra 0 til 60 mph. Tvert imot tar BMW ix3 6,8 sekunder å få fra 0 til 60.

Derfor er Tesla Model Y mye raskere enn BMW ix3. Dessuten, mens BMW ix3 har en toppfart på 112 mph, har Tesla Model Y-basemodellen en topphastighet på 155 mph.  

Hvilken bil er mer effektiv – Tesla Model Y eller BMW ix3?

Av alle dagens helelektriske SUV-er på markedet, BMW ix3 er den mest effektive og økonomiske SUV. Denne crossover SUV er enda mer effektiv enn Tesla Model Y Long Range varianten. Så hvis du ønsker å spare på driftskostnader, BMW ix3 kan være den beste helelektriske SUV å anskaffe. 

Hvilken bil er lettere å vedlikeholde – BMW ix3 eller Tesla Model Y? 

BMW ix3 og Tesla Model Y er kostbare å vedlikeholde siden begge er luksusbiler. Selv om Tesla Model Y har kroppsproblemer, er det mye billigere å vedlikeholde denne bilen i det lange løp enn BMW ix3. Dette er fordi BMW ix3 deler er dyrere enn Tesla Model Y deler. 

  BMW 328i vs 528i - hva er bedre?

Det er imidlertid en stor hodepine å ta teslaen din til Teslas servicesenter for reparasjon og vedlikehold. Dette er fordi det er færre Tesla-servicesentre, og du må kanskje vente i flere måneder for å få bilen reparert. 

Hvilken bil varer lenger – Tesla Model Y eller BMW ix3? 

I gjennomsnitt bør Tesla Model Y vare i minst 120 000 miles. På den annen side, BMW ix3 bør vare i minst 100,000 miles. Derfor, med disse tallene, er Tesla Model Y den mer holdbare bilen og kommer med en bedre garanti. Takket være den enestående Tesla-batteriteknologien. 

Sammendrag 

I denne sammenligningen er Tesla Model Y den klare vinneren, da Tesla har mye å tilby sammenlignet med BMW ix3. Først og fremst er Tesla Model Y raskere enn BMW ix3. Videre er den kraftigere med et bedre utvalg. På den annen side ser BMW ix3 mer tiltalende ut, og den er også mer effektiv. 

Så hvis du ønsker å spare på driftskostnader og har en fin bil, er BMW ix3 den bedre bilen. Men hvis du vil ha fremragende ytelse, utmerket rekkevidde og hastighet, er Tesla Model Y det beste valget. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter