Mercedes 190E (W201) – Alt du trenger å vite

Mercedes W201 var i produksjon mellom 1982 og 1993, og på  den tiden kom den i alle slags variasjoner og motorkonfigurasjoner, men den mest populære er 190E.  190E kom med enten en 2,0 L in-line 4-sylindret motor, en 2,2 L in-line 4-sylindret motor, en 2,6 L innebygd 6-sylindret motor, eller de to Cosworth laget DTM-motorer.                     

Alle disse motorene er faktisk laget for å vare, men de beste er reservert for Evolution- og Cosworth-modellene som nå er utrolig ettertraktede og dyre.  Den 3.2L 6-sylindrede AMG-motoren og de 6-sylindrede Cosworth-motorene er de kraftigste med rundt 235hp.

190E ser ut og føles 1980-tallet, og mange tror at 190E ser ut som en ekte Mercedes burde. Det er en veldig pålitelig bil som kan vare hundretusenvis av kilometer hvis den holdes i anstendig stand. Nesten 2 millioner 190E-eksempler ble solgt i løpet av sine 11 år i produksjon, noe som betyr at det er ganske enkelt å finne en.

190E er tilgjengelig med enten en 5-trinns manuell eller en 4-trinns auto, og begge disse er anstendige. Sørg imidlertid for å erstatte girkasseoljen hvert fjerde år helt maks hvis du vil oppleve alle slags girkasserelaterte problemer.

Mercedes 190E – Kraftverket

190E kom med alle slags motoralternativer som spenner fra 122hp og går helt opp til 235hp for de range-topping Cosworth- og AMG-modellene.  Før 1988 biler er kjent for å oppleve alle slags motorrelaterte problemer fordi de kommer med en enkelt rad timing kjede som bare er i stand til å vare rundt 100k miles eller så.

Etter 1988 brukte alle modeller en torads tidsradkjede som er mye mer pålitelig og i stand til å vare mer enn dobbelt så mye. 190E er en ganske lett bil som betyr at 235hp er mer enn nok.  5-trinns manualen ser ut til å være mer robust, og du får ett ekstra utstyr som skal øke effektiviteten.

  Hva er den beste Mercedesen for off-road?

Den beste 190E engine er 2.6L fordi den tilbyr en fin balanse mellom størrelse og kraft samtidig som den er overlegen pålitelig.  Cosworth-laget 190E-modeller er de mest populære i gjengen og uten tvil de beste å kjøre, etterfulgt tett av EVO- og 3.2L AMG-modellene.

Alle 190E-modellene kom med et bakhjulsdriftsystem, og det var ikke noe alternativ å gå for et firehjulsdriftsystem. Alt i alt tilbyr 190E en fargerik kraftverkpalett, og nesten alle av dem er fantastiske til denne dagen.

Mercedes 190E – Designet og chassiset

Mercedes 190E tilbyr en klassisk Mercedes 1980-tallet staselig design som sannsynligvis kommer til å se fin ut selv om 20 år.  1980-tallet var en tid da Mercedes presset en mer kantet design med boxy hjørner som gjør at bilene deres ser mer betydelige ut og kommanderer på veien. I dag bruker Mercedes et mer feminint designspråk for å få bilene sine til å se mer strømlinjeformede ut.

190E veier ca 2500-2900lbs , noe som betyr at det er en ganske lett bil. Som sådan er en 235hp-motor mer enn nok til at du kan utforske dynamikken og chassiset til bilen. AMG- og EVO-modellene er de morsomste å kjøre fordi de er innstilt for slike formål.

Mercedes 190E – Pålitelighet og vanlige problemer

190E er en ganske pålitelig bil som skal kunne vare veldig lenge hvis den opprettholdes riktig. De vanligste problemene er ned til enrads timingkjededesignfeil, hodepakningslekkasjer, korrosjon, generell slitasje og potensielle knirker og rattles som kommer fra fjæringssystemet.

  2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

Men så langt som 30 + år gamle biler går, er 190E en av de beste der ute fordi den kan vare en million miles uten store overhalinger.  Det er verdt å nevne at biler etter 1988 er mye mer pålitelige enn de tidligere modellene.

Mercedes 190E – Verdi og praktisk

190E kan nå kjøpes utrolig jukse, men hvis du vil ha en i en mer anstendig tilstand, må du sannsynligvis betale noen tusen dollar.  Imidlertid er den mest verdifulle 190E-modellen EVO II som selger for mer enn $ 300,000 XNUMX, og de aller beste eksemplene kan gå for mer enn $ 400,000 XNUMX.

Praktiskmessig er 190E ingenting å skryte av, noe som betyr at det kan ta deg og 3 forskjellige passasjerer i relativ komfort, men det kan ikke engang sammenlignes med den nåværende C-klassen når det gjelder plass.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes 190E en trygg bil?

Mercedes 190E er en relativt trygg bil, men bare for andre 1980-tallet biler er bekymret. 190E er rett og slett altfor gammel til å være like trygg som de fleste moderne biler er. Mercedes har alltid forsøkt å tilby de sikreste bilene på markedet, og 190E er ikke langt fra det.

NHTSA mottok rundt 16 forskjellige sikkerhetsklager om 190E, noe som faktisk ikke er så ille. Imidlertid er 190E en så gammel bil at de fleste ikke engang ser på slike problemer eller rapporterer dem hvis de kommer over dem.

  Det beste stedet å kjøpe en brukt Mercedes

Er Mercedes 190E en Mercedes-klassiker?

Rundt 2 millioner modeller av 190E ble laget i alle slags iterasjoner, noe som betyr at det er for mange av dem. De avanserte AMG-, Cosworth- og EVO-modellene er faktisk klassiske biler, og de har en heftig verdi på det klassiske bilmarkedet.

Uansett er de mer vanlige modellene ikke ansett som klassiske biler og bør ikke samle verdi over tid. Noen uberørte tilstandsmodeller vil imidlertid sannsynligvis øke i verdi, men bare tiden vil fortelle sikkert.

Hva er Mercedes Cosworth 190E?

På slutten av 1970-tallet ønsket Mercedes å konkurrere i rallying, men de trengte en racerbilmotor. Mercedes kontaktet Cosworth for at de skulle designe og utvikle en racermotor for 190E. Audi dominerte imidlertid rallyverdenen med sitt banebrytende AWD-system, og Mercedes bestemte seg for å bli med i det tyske Touring Car Championship (DTM) med denne motoren.

For å delta i DTM-mesterskapet måtte imidlertid en produsent basere en racerbil på en eksisterende bil, og på grunn av dette  ble 190E 2.3-16V født og ble senere erstattet med den kraftigste 2.6L-modellen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter