Er Aiways like god som Tesla?

Aiways er et kinesisk oppstartsmerke for elbiler, mens Tesla er det mest populære elbilmerket på planeten.  Aiways er verdt 5,7 milliarder dollar, mens Tesla er verdt 1. 2 billioner dollar og sammenligning av them er ganske vanskelig, da både merkevareappellen og den generelle ønskeligheten mellom disse to er verdener fra hverandre.

Tesla er det banebrytende merket som praktisk talt startet hele  elbil-galskapen med Tesla Model S. I dag er Tesla det mest verdifulle bilselskapet på planeten fordi alle er positive til at fremtiden er 100% elektrisk.

Aiways derimot er et nykommermerke som nesten ingen vet om.  I dag kan du få fire forskjellige Tesla-modeller mens Aiways for øyeblikket bare tilbyr U5.  Tesla er fokusert på å lage luksuriøse, raskeste og mest teknologisk avanserte elbiler på planeten mens Aiways fokuserer på markedets nedre echelon.

Som sådan er nivåene av luksus, merkevareappell, teknologi, ønskelighet  og sikkerhet alle til fordel for Tesla, mens Aiways bare best tesla i verdiavdelingen.  Dette vil sannsynligvis ikke endre seg i de kommende årene, etter tilgjengelige data om selskapets  produktstrategier.

Aiways – Oversikt over merkevarer

Aiways har klart å designe og utvikle U5 på litt over 3 år,  noe som absolutt er imponerende. Aiways U5 klarer å selge godt, spesielt i Europa fordi det gir god valuta for pengene.  Aiways kommer snart til å tilby U6 også, noe som også bør øke den offentlige interessen mot Aiways.

Aiways prøver å omfatte det lavere elbilmarkedet fordi alle er klar over at de fleste konkurransedyktige elbiler har en tendens til å koste mye mer enn en sammenlignbar ICE-bil. Som sådan er en konkurransedyktig priset elbil som U5 virkelig et flott tillegg til markedet.

  Aiways vs Porsche - som er bedre?

U5 tilbyr et 63 kWh batteri som kan levere opptil 250 WLTP miles. Alle U5-modeller bruker en enkelt elektrisk motorkonfigurasjon som skyver ut 150 kWh (201hp). Du kan lade U5 fra 20% til 80% på litt over 30 minutter hvis du kommer over en rask DC-lader mens langsom AC-lading tar 8-10 timer.

U5 er klasseledende når det gjelder plass og ergonomi fordi det er en ganske stor bil som koster mindre enn noen kompakte elbiler.

Tesla – Oversikt over merkevarer

Som nevnt i begynnelsen, er Tesla det mest populære og mest verdifulle bilselskapet på markedet fordi Tesla lager benchmark-elbiler.  Den største fordelen Tesla tilbyr er muligheten til å bruke Tesla Supercharger Network samtidig som den tilbyr klasseledende autonome kjøreteknologier.

Tesla er et luksusbilmerke, mens Aiways er et økonomielektrisk bilmerke på det aller beste. Nesten alle vet at Tesla lager de mest ønskelige elbilene på markedet som er klasseledende i mange segmenter, spesielt ytelse og teknologi.

Tesla er også kjent som et merke som ikke er redd for å prøve ut nye ting, de er det minst konservative bilselskapet der ute fordi de er modige nok til å tenke nytt om de svært essensielle aspektene ved motoring. Et godt eksempel på dette er det nye eggeplommerattet i Tesla Model S eller mangelen på instrumentklyngen i Model 3.

Tesla kommer sannsynligvis til å holde seg på toppen av elbilspillet i  lang tid, noe som betyr at Tesla og Aiways er diametriske motsetninger på så mange måter.

  Hvor lenge varer Polestar-batteriet?

Kinesiske oppstartsmerker for elbiler vs Luksus elbilmerker

Aiways er for tiden et av de mest populære kinesiske  elbilmerkene, mens Tesla er det mest populære luksuselektriske bilmerket.  Som sådan er det fornuftig å sammenligne hele markedsplasseringsstrategien disse to selskapene tilbyr.

Tesla har som mål å tilfredsstille det velstående, teknisk kunnskapsrike og overveiende yngre publikum med kjøretøyene sine fordi de prioriterer teknologi, luksus, ytelse og bekvemmelighet.  Aiways har som mål å tilfredsstille den verdiorienterte kjøperen som bare vil ha en elbil, det er derfor Aiways-modeller ikke utmerker seg i noe annet enn prisen.

  Teslas blir ofte kjøpt av   elbilentusiaster som ønsker å behandle seg selv med et stykke 21.    Videre er det avanserte luksuselektriske bilmarkedet allerede full av mange flotte elbilalternativer.

På den annen side er den billige enden av  elbilmarkedet ikke så godt representert, og det er derfor disse kinesiske  elbilmerkene eksisterer i utgangspunktet.

Delen Vanlige spørsmål

Er Tesla det beste elbilmerket på planeten?

Tesla virker absolutt som det beste og mest lovende elbilmerket på markedet, men dette er ganske vanskelig å si fordi merker som Mercedes, Porsche og Audi alle tilbyr elbilprodukter av høyere kvalitet  . Den største eiendelen Tesla har fremfor alle disse merkene er Superchargers, uten dem ville  Tesla-biler ikke være så populære som de er.

Uansett kan Tesla betraktes som det beste elbilmerket på markedet fordi de virkelig tilbyr mange fordeler i tillegg til ladere. De fleste Tesla-modeller tilbyr et klasseledende utvalg i virkeligheten, klasseledende ytelse og klasseledende teknologi.

  Fungerer Tesla Smart Summon?

Kommer Aiways til å bli mer populært i fremtiden?

Aiways kommer mest sannsynlig til å bli mer populært i fremtiden hvis de fortsetter å tilby anstendig laget og verdiorienterte elbiler som U5.   Elbilmarkedet trenger desperat billigere elbiler til masseovergangsformål, og hvis Aiways fortsetter å levere, kan de til og med være i stand til å lede ladningen mot masseelektrisk bilovergang.

Billige elbiler er sjeldne i disse dager, spesielt de med en rekkevidde på 250 kilometer. Som sådan  er Aiways på rett vei mot å bli et mer relevant elbilmerke i fremtiden.

Er Aiways U5 en trygg bil?

Aiways U5 er en semi-sikker bil fordi den bare klarte å få en 3-stjerners sikkerhetsvurdering fra Europas ledende krasjtestingsorganisasjon Euro NCAP.  U5 klarte ikke å levere når det gjelder sidekollisjonssikkerhet, mens noen aktive sikkerhetsfunksjoner også etterlot mye å være ønsket.

Aiways er imidlertid klar over dette, og de jobber med å løse disse problemene. Sjansen er stor for at nyere Aiways-modeller vil være betydelig tryggere.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter