BMW ix3 VS Volvo XC40 – Hvilken er bedre?

Volvo er populær for å lage trygge biler, mens BMW er kjent for å bygge høyytelsesbiler. Disse merkene har blitt med i det hele elektriske billøpet og har flere biler å tilby. Etter at BMW introduserte ix3, konkurrerer den nå med slike som Volvo xc40 og mange andre elektriske SUV-er. Men hvilken bil er bedre mellom Volvo XC40 og BMW ix3? 

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du vil ha attraktiv styling, utmerket akselerasjon og en gjennomtenkt designet hytte, er Volvo XC40 bilen for deg. Men hvis du vil ha et fantastisk utvalg, rolig tur og en mer praktisk bil, er BMW ix3 SUV for deg. 

Uansett hvilken bil du velger, vil du nyte en fin og stille helelektrisk tur. Alt avhenger imidlertid av hva du leter etter i en kompakt SUV. Det er også viktig å merke seg at begge disse bilene har varianter som fungerer bedre enn basismodellene. 

Hvilken bil er bedre – Volvo XC40 eller BMW ix3?

Utvendig og innvendig utseende

BMW ix3 og Volvo XC40 ser ut som deres bensindrevne søsken. De er begge vakkert designet med tiltalende frontlykter og baklykter. Likevel har Volvo XC40 en mer tiltalende foran og side, mens BMW ix3 ser mer spektakulær ut på baksiden. 

I motsetning til den opprinnelige BMW X3, BMW ix3 kommer med en litt forstørret nyre grille, mens Volvo XC40 kommer med en lukket grille. Totalt sett ser begge bilene slanke ut, og det avhenger av kjøperens smak og preferanse. 

Når det gjelder interiøret, bmw ix3 er mer luksuriøs og komfortabel enn Volvo XC40. I motsetning til BMW ix3 som leveres med Vernasca skinn sportsseter, har Volvo XC40 et skinnfritt interiør. Dessuten er ix3is mer praktisk, noe som gjør den ideell for en familie. 

  Polestar vs BMW pålitelighet - som er bedre?

Dette betyr imidlertid ikke at Volvo XC40 ikke er praktisk, da den også kan romme opptil fem personer, og den har anstendig benplass. Når det gjelder lasterom, slår BMW ix3 fortsatt Volvo XC40, da den har flere kubikkfot når baksetet er brettet.  

Prestasjon 

Volvo XC40 kan være mindre enn BMW ix3, men den yter bedre enn sistnevnte. Ja, Volvo XC40 opererer ved hjelp av en 78 kWh batteripakke og har en enkelthastighets automatgirkasse, men den leverer opptil 402 hestekrefter og 486 lb-ft dreiemoment, som er fascinerende. 

På den annen side kjører BMW ix3 ved hjelp av en 80 kWh batteripakke, men den leverer bare opptil 282 hestekrefter og 295 lb-ft dreiemoment. I tillegg har Volvo XC40 en toppfart på 112 mph, som er det samme som BMW ix3 toppfart. Dessuten tar ix3 6,8 sekunder å akselerere fra 0 til 60, mens Volvo bare tar 4,9 sekunder. 

Rekkevidde 

Når det gjelder rekkevidde, BMW ix3 fortsatt bærer dagen som den har en enestående rekkevidde på 450 miles. Tvert imot har Volvo XC40 en rekkevidde på opptil 259 miles, noe som er bra, men ikke bedre enn BMW ix3. 

Batterikapasitet

Som nevnt tidligere kommer BMW ix3 med en batteripakke på 80 kWh, mens Volvo XC40 leveres med en batteripakke på 78 kWh. Så, BMW ix3 batteripakken er kraftigere enn Volvos batteripakke. Tvert imot tar det bare 34 minutter å lade BMW ix3 batteri fra 0 %til 80%, mens det tar opptil 40 minutter å lade Volvos batteri. 

  Best brukt BMW SUV

FAQ 

Hvilken bil er raskere – BMW ix3 eller Volvo XC40

Hvis du elsker drag racing og ønsker raskere bil mellom Volvo XC40 og BMW ix3, Volvo tar dagen. Dette er fordi Volvo XC40 kan akselerere fra 0 til 60 på bare 4,9 sekunder, noe som er en av de beste blant helelektriske SUV-er. 

På den annen side tar BMW 6,8 sekunder å akselerere fra 0 til 60, noe som er en av de tregeste blant helelektriske SUV-er. Når det gjelder hastighet, har begge disse SUVene maksimalt 112 mph, noe som er godt nok.

Er BMW ix3 mer pålitelig enn Volvo XC40?

Nei, Volvo XC40 er mer pålitelig enn BMW ix3. Bortsett fra å være tryggere enn BMW ix3, Volvo XC40 er også mer pålitelig enn BMW ix3. Dette er fordi det registrerer færre problemer per 100 biler enn BMW. Så hvis pålitelighet er det du leter etter, er Volvo bilen du bør vurdere. 

Hvilken bil er billigere å vedlikeholde – Volvo XC40 eller BMW ix3?

Selvfølgelig er Volvo XC40 billigere å vedlikeholde enn BMW ix3. Siden begge disse kompakte SUV-ene er luksusbiler, er de ganske dyrere å vedlikeholde, men billigere enn deres ICE-motpart. På samme notat er BMWs dyrere å vedlikeholde på grunn av deres kostbare reservedeler. 

Dessuten er Volvos mer pålitelige enn BMWs, da de ikke bryter ned ofte. Dette betyr at den totale kostnaden for reparasjon og vedlikehold er mye lavere enn for BMWs. 

Er Volvo XC40 verdt pengene? 

Ja, Volvo XC40 er hver dollar brukt på den. Denne helelektriske subcompact SUV kommer med en kjekk eksteriør og et raffinert interiør. Den har også mange høyteknologiske og sikkerhetsfunksjoner. Dessuten kan den romme opptil 5 passasjerer, noe som er greit, men infotainmentsystemet mangler noe. 

  Er BMW M1 en superbil?

Hvilken bil er tryggere – Volvo XC40 eller BMW ix3? 

Begge disse bilene er trygge, da de har avanserte sikkerhetsfunksjoner som kjørefeltsassistent, elektronisk stabilitetskontroll og aktiv cruisekontroll. Likevel er Volvo XC40 den tryggere bilen, da den til og med har vunnet en Top Safety Pick + -pris, mens BMW ix3 ennå ikke er sikkerhetstestet. 

Avsluttende tanker 

Volvo XC40 er best egnet for folk som leter etter en stilig, raskere og tryggere helelektrisk SUV, mens BMW ix3 er ideell for personer som ønsker en helelektrisk SUV med bedre rekkevidde, en rolig tur og en mer praktisk bil. 

I tillegg er BMW ix3 dyrere enn Volvo XC40, mens Volvo XC40 er kompakt med mindre bagasjerom. Før du velger noen av disse to elektriske SUVene, er det viktig å kjenne sine fordeler og ulemper og om de oppfyller dine behov eller ikke. 

Alt i alt er begge utmerkede biler selv om Volvo XC40 kommer med et firehjulsdriftssystem, mens BMW ix3 er utstyrt med et bakhjulsdriftssystem. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter