Er BMW M1 en superbil?

BMW M1 var absolutt en superbil, med sin toppfart på 165 mph.

BMW M1 var en ekte superbil laget i 1978. Bilen hadde en 3.5L straight-six motor, som ble laget av BMW og kjent som BMW M88/1. BMW laget bare 453 enheter av M1-bilen og solgte 399 enheter til publikum. Bilen var med i mange motorløp som Le Mans, German Automobile Racing Championship og American IMSA GTO Championship.

BMW M1

BMW M1 er en mid-engine superbil introdusert i 1978. Dette var den raskeste bilen i sin tid, og den banet vei for mange andre raskeste biler. Dette var også den første M-serien av BMW, som fortsatt er en av de raskeste BMW-seriene, og disse er også en av de raskeste bilene i verden.

M1 hadde en 3,5 L inline rett 6-sylindret motor, som produserte 277 hestekrefter, og 165 mph som toppfart. Bilen var teknisk fremragende på den tiden, og dette er fortsatt en av legendene i denne ligaen. Dette ble introdusert på 70-tallet, men selv fortsatt er denne bilen ansett som et forbilde.

Utvikling

Bilen ble designet av Giorgio Giugiaro, og det var et samarbeid mellom BMW, Lamborghini og Italengineering. M1s prosjekt ble først overlevert til Lamborghini av BMW. BMW ønsket å konkurrere i motorsport, og derfor overleverte de det til det italienske selskapet.

På grunn av økonomiske problemer trakk Lamborghini seg imidlertid ut av avtalen, og BMW fortsatte sitt arbeid med bilen. På dette tidspunktet søkte de hjelp fra en tidligere Lamborghini ingeniørfirma, Italengineering. De fullførte produksjonen av denne bilen, og det var den første midtmotorbilen noensinne av BMW.

  Hva er Tryggere – BMW eller Mercedes?

Glassfiber kroppen av bilen ble laget av Italina Resina, et italiensk selskap. Hele denne kroppen av bilen med interiøret ble ferdig av Italdesign. BMW hadde produsert sine egne håndlagde motorer, og disse ble montert i bilen i München. Derfor ble bare 453 enheter bygget av denne bilen.

Prestasjon

M1 hadde BMWs håndbygde 3453 cc 6-sylindrede inline-motor, som var kjent som M88/1, og den ble utviklet av Paul Rosche. Denne høyytelsesmotoren ga den topphastigheten på 165 mph, dreiemomentet på 330 N⋅m, og produserte 273 hk ved 6,500 RPM. Den hadde et 5-trinns manuell girkassesystem, som ble laget av ZF Friedrichshafen.

Bilen hadde ytterligere spesifikasjoner:

 • Dobbelt ønskebein suspensjonssystem
 • Ventilerte bremser
 • Justerbare spolefjærer
 • 7×16-tommer foran og 8×16-tommer bak tillater felger
 • Uassistert rack- og pinionstyring

Interiør

Interiøret i bilen var like luksuriøst som det var ytelsen. BMW produserte bare venstrebiler på den tiden. Det generelle interiøret hadde en balanse mellom lær og klutinteriør, som brukes på forskjellige steder som i seter eller dashbord. Bilen hadde også AC, stereo og strømvinduer.

Motorsport karriere

BMW skapte sin egen racing konkurranse, som var kjent som BMW M1 Procar Championship. Formatet på denne turneringen var at hver sjåfør brukte samme M1-bil, men med forskjellige modifikasjoner. Den første versjonen av denne konkurransen ble vunnet av Niki Lauda, og den siste turneringen ble avholdt i 1981.

Fra 1981 til 1986 ble M1 også omtalt i Le Mans’ 24 timer lange tid. Det ble også vist i mange andre løp på Rallye de La Baule, Rallye de Lorraine og Rally d’Antibes. Det var mest vellykket i år 1984 å vinne to løp på rad i Rallye de La Baule, og Rallye de Lorraine.

  Hva er forskjellen mellom BMW 750i og 750Li?

Seponering

Etter å ha produsert 453 enheter ble bilen avviklet i 1981. Bilen var plaget med så mange problemer selv fra starten av produksjonen. Racingserien, Procar, ble også avviklet etter en tid fordi syklistene rapporterte problemer med motoren.

Dette var en så fantastisk laget superrask bil, og den var til og med nyttig for daglig bruk. Bilen ble avviklet av mange årsaker. Bilen ble ikke solgt så mye som BMW forventet. De opprinnelige produsentene av denne bilen, Lamborghini, ble konkurs, og dens egen racingserie, Procar, ble kansellert. Dette var en så trist slutt på en så innovativ superbil på den tiden.

Konklusjon

BMW M1 var virkelig en superbil. Bilen vant flere løp. M1 hadde også sitt eget løp. Det ble ansett som en av de raskeste bilene i sin tid, og det er fortsatt veldig raskt. Den italienske designen og den tyske motoren gjorde en flott kombinasjon som superbil.

FAQ

Hva er superbiler?

Superbiler er de bilene som er raskere og enda mer luksuriøse enn sportsbiler. De er i utgangspunktet høy ytelse, luksusutgave av sportsbiler. Det er enda raskere biler enn superbiler, og det er hyperbiler. Mange betegner også superbiler som biler som har mellommotorarrangementer.

Disse bilene er superraske, og noen superbiler er ikke engang gate lovlige. Disse bilene er også ekstremt dyre, og ikke alle kan håndtere disse raske bilene. Superbiler er enda vanskeligere å kjøpe, da de produseres i et svært lite antall.

  Er en BMW SUV en god bil?

Hvilke superbiler er tilgjengelige i 2020?

Superbiler er beist av en bil, som er enda raskere enn andre sportsbiler. Disse bilene er usedvanlig dyre å kjøpe og enda vanskeligere å kontrollere kjøretøyet. Det er noen superbiler, som du kan kjøpe som:

 • McLaren 720s
 • Ferrari F8-hyllest
 • Lamborghini Aventador SVJ
 • Audi R8
 • Korvette C8
 • Aston Martin DBS Superleggera
 • Porsche 911 Turbo

Er sportsbiler lik superbiler?

Sportsbiler er bare høytytende versjoner av vanlige luksusbiler. Disse bilene kan kjøre raskere enn vanlige varianter, og de har også bedre veigrep, og trekkraft, etc. Sportsbilene er i utgangspunktet bygget for å nyte turen og ha litt ekstra moro.

Superbiler er imidlertid ingen spøk. De er produsert for å konkurrere i løp, og de kan til og med produsere mer enn 500 hestekrefter. De er også ekstremt dyre sammenlignet med sportsbiler, og motorene deres er for det meste i midten. Videre kan de også så raskt som 0 til 60 på bare mindre enn 4 sekunder. Superbilene er mer av enda høyere ytelse utgaver av sportsbiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter