Polestar vs BMW pålitelighet – som er bedre?

Både Polestar og BMW regnes som luksusbilmerker, noe som betyr at de fokuserer på innovasjon og en overflod av teknologi- og komfortfunksjoner. Biler som disse er iboende komplekse i konstruksjonen, noe som betyr at flere ting potensielt kan gå galt på et tidspunkt.

BMW har imidlertid en tendens til å okkupere en gjennomsnittlig posisjon i de fleste pålitelighetsdiagrammer, noe som betyr at det ikke er et av de mest pålitelige merkene der ute. Likevel, hvis du tar godt vare på BMW-en din og du opprettholder den riktig og i tide, bør du ikke bekymre deg for at BMW-en din  forlater  deg på siden av veien.

Polestar derimot er et nykommermerke med bare en enkelt bil til salgs for tiden, og det er Polestar 1 som ikke akkurat er vanlig eller vanlig. Polestar støttes imidlertid av Volvo som ser ut til å klare seg bedre enn BMW i de fleste pålitelighetskart.

Som sådan er den anslåtte påliteligheten til Polestar-modeller litt bedre sammenlignet med de fleste BMWs. Med tanke på det faktum at Polestar fokuserer på å perfeksjonere en enkelt modell før de slipper den ut for publikum, er sjansen stor for at pålitelighet ikke kommer til å være et problem.

BMW-pålitelighet – Middelmådig

BMW er fast kantet inn i historien til luksusbiler med en sporty kant som betyr at merkevaren appell BMW bærer er absolutt over gjennomsnittet, selv sammenlignet med sin fearsome tyske rivaler. Men for at en bil skal være så fullpakket med en overflod av funksjoner, må den være betydelig mer pålitelig sammenlignet med en økonomibil.

Dette betyr at BMW må gjøre mer for at bilene deres skal være relativt pålitelige fordi de er så komplekse og fylt med alle slags dingser som potensielt kan forårsake problemer nedover linjen. Men i det siste ser det ut til at BMW klarer å fortsette å forbedre påliteligheten ,men bare hvis du opprettholder bilene riktig.

  Porsche vs. Ferrari Pålitelighet - Hvilken er bedre?

BMW 3-serien ser ut til å være den mest pålitelige BMW der ute, mens eldre X5-modeller ser ut til å være de mest problematiske. Uansett kommer nyere BMWs med 4 år lange garantier fra fabrikken som dekker alle reparasjonskostnadene dine til du krysser 50k miles-merket.

Hvis dette ikke er nok for deg å kjøpe en BMW komfortabelt, kan du forlenge denne fabrikkgarantien i opptil 7 år eller 100 000 miles som skal holde deg trøbbel-gratis i lang tid.

Polestar-pålitelighet – Sannsynligvis bedre enn BMWs

Polestar er fortsatt et nykommermerke med bare to biler for øyeblikket, Polestar 1 og den kommende Polestar 2. Polestar 1 er den eneste bilen på markedet, mendeter ikke akkurat en vanlig bil med tanke på at den koster $ 150k og er begrenset til bare 750 modeller.

Dette betyr at vi fortsatt ikkekanmåle hvor pålitelige eller upålitelige Polestar-modeller er fordier ikke nok modeller derute. Vi vet imidlertid at Polestar støttes tungt av Volvo, noe som er ganske tydelig i det øyeblikket du ser på noen Polestar-modell.

Det er sant at Polestar og Volvo deler mange deler mellom hverandre, noe som betyr at de sannsynligvis kommer til å være like når det gjelder pålitelighet. Volvo-biler er mer pålitelige enn BMWs selv om de uten tvil er  enda  mer komplekse, så det er trygt å antyde at Polestar også er et mer pålitelig merke.

  BMW M8 Gran Coupe Pålitelighet

Uansett tilbyr Polestars også en 4 år lang 50k mile garanti som også kan utvides  i en lignende periode.

 

Vedlikehold – Et viktig pålitelighetsaspekt

Alle de predikerte pålitelighetskartene på nettet gir bare mening hvis du opprettholder bilen din riktig, noe som betyr at selv de mest pålitelige bilene på markedet neppe vil kunne matche de mest upålitelige hvis de ikke opprettholdes og sistnevnte er det.

Det er her pålitelighetsdiagrammer slutter å gi så mye mening fordi riktig vedlikehold er en forutsetning for de fleste pålitelighetsdiagrammer. Videre viser disse diagrammene bare det større bildet uten å ta hensyn til  enkelttilfeller der noen angivelig pålitelige biler hadde flere problemer enn noen upålitelige.

Dette betyr at du aldri bør betrakte disse diagrammene som 100% pålitelige, da de bare er der for å bli brukt som et referansepunkt når det gjelder bilsammenligninger. Utallige individuelle aspekter  påvirker hvor godt en bil gjør det, og de kan rett og slett ikke vurderes i disse diagrammene.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor dyre er BMWs å vedlikeholde?

BMWs er kjent for å koste mer per år når det gjelder vedlikehold, men det er å forvente fordi BMWs er mer komplekse enn de fleste biler der ute. Dette betyr ikke nødvendigvis at BMWs trenger mer arbeid gjort til dem fordi komponentene er av mindre kvalitet,  men fordi det er flere komponenter  generelt.

Likevel kan du forvente å betale  $ 150 til $ 400 på service hver 10k miles eller så. Store tjenester  kan lett koste mer enn $ 2,000 som gir oss i gjennomsnitt    $ 1,000 – $ 1,700 per år for vedlikeholdskostnader.

  Er en brukt Porsche Cayenne pålitelig?

Hvor dyre er Polestar sine biler å vedlikeholde?

Polestar 1 er den eneste nåværende Polestar tilgjengelig for øyeblikket, og det ser ut til at det koster mye penger å vedlikeholde, noe som ikke er en overraskelse fordi det er en begrenset utgave high-end GT kupé som er både turboladet og superladet og forsterket av to elektriske motorer.

Slik kompleksitet trenger grundig vedlikehold, og det er også en realitet i segmentet. Polestar 2 er ikke ute ennå, men det er lett å antyde atdetkommer til å være  sammenlignbart med de fleste Volvo-modeller der ute.

Er elbiler mer pålitelige enn ICE-biler?

Det er ikke mange elbiler på markedet akkurat nå, noe som betyr at vi ikke kan gjøre en presis vurdering fordi mønstrene vi studerer er uforholdsmessige. Elbiler har imidlertid færre bevegelige deler, noe som bør bety at det  er  færre ting som kan gå galt.

Imidlertid er elbiler plagsomme på grunn av batteriene deres som fortsatt koster uanstendige mengder penger å  erstatte. Endelig drar elbiler også nytte av regenerativ bremsing, noe som betyr at bremseslitasje ikke er så stort problem som det er med ICE-biler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter