Bruker Polestar spesielle dekk?

De fleste tror at alt du trenger å gjøre når det er på tide å bytte dekk er å bare matche alle dekk- og hjuldimensjonene og gå videre med livet ditt. Det er imidlertid ikke alltid tilfelle fordi mange bilprodusenter bruker dekk som er spesielt designet med en enkelt bilmodell i tankene.

Polestar er ikke annerledes fordi Polestar selger sine biler med Polestar-merkede dekk som er spesielt bestilt av Polestar. De gjør dette for å imøtekomme dekkene mot en bestemt kjøreopplevelse for å gjøre bilen mer effektiv, roligere og for å maksimere levetiden til dekkene.

Du kan velge dekk som ikke er Polestar-merket med samme dimensjoner, men dette vil sannsynligvis ikke være så sofistikert. Hvis du gjør dette, vil du ikke kunne nå de maksimale rekkeviddeestimatene, og kjøreopplevelsen din vil heller ikke være så stille som den kan være.

Polestar anbefaler at du kun bruker Polestar-spesifikke dekk. Hvis du går for Performance Pack, må du velge spesifikke 20″ dekk og hjul på grunn av bremsene. Uansett må du kontakte din Polestar-forhandler for eventuell informasjon som måtte trenges angående hjulene og dekkene.

Fordeler med å bruke merkede dekk

Bilprodusenter bruker mye tid og penger på å teste biler for å nå et tilfredsstillende nivå av komfort, stillhet og over all raffinement på veien. Dette består også av å prøve forskjellige hjul- og dekkkombinasjoner avhengig av hvordan ytelsen eller komfortorienterte bilen er.

Dette er en mer vanlig forekomst med høyere ytelse biler som superbiler der nesten alle modeller har et sett med spesifikke merkede dekk. Disse dekkene er utviklet med en bestemt bil i tankene, noe som betyr at du bør nyte bilen som man ser for deg av bilprodusenten.

  Er Polestar et luksusmerke?

Disse dekkene har også en tendens til å avgi mindre vei- og dekkstøy, samtidig som de er spesielt designet for å vare så lenge som mulig. Alt dette betyr at et spesifikt Polestar-merkedekksett skal maksimere bilens rekkevidde og gjøre det så raffinert som mulig.

Polestar er også opptatt av å adressere at disse hjulene og dekkene må installeres riktig hvis du vil opprettholde garantien.

Ulemper ved å bruke merkede dekk

Selv om mange produsenter markedsfører bilene sine med spesifikke dekk i tankene, har mange kunder en tendens til å ignorere det og velge en mer tilgjengelig dekkmodell med samme dimensjoner. Dette bør ikke forårsake alvorlige problemer hvis dimensjonene samsvarer og hvis dekkene ikke er skadet eller av virkelig dårlig kvalitet.

Sjansen er stor for at du ikke en gang vil kunne se forskjellen mellom et sett med merkede dekk og et mer vanlig sett. Å velge standard dekk betyr også at du betaler mye mindre penger, og at de alltid kommer til å bli lettere å få.

Noen ganger må du bestille settet med merkede dekk direkte fra forhandleren som kan koste mye mer penger, og det kan noen ganger ta måneder. Disse dekkene markedsføres vanligvis som «all-season» dekk, noe som betyr at de ikke kommer til å være like dyktige i isete og snødekte forhold som et dedikert vintersett med dekk.

Til slutt, noen ganger er disse spesifikke merkedekkene ikke engang den beste typen dekk å få for en bestemt anledning. Det er mange tilfeller der ytelsesbiler klarer seg mye bedre med et annet, mer fokusert sett med ytelsesdekk.

  Polestar vs BMW pålitelighet - som er bedre?

Polestar dekk dimensjoner

Polestar 2 er for tiden den eneste ekte serieproduksjonsmodellen Polestar, noe som betyr at det er ganske enkelt å finne de riktige dimensjonene for Din Polestar 2.  Polestar annonserer en 245/45 R19-dimensjon for frontdekkene, mens bakdekkene også måler 245/45 R19.

Hvis du velger ytelsespakken, må hjulene og dekkene dine være større for å huse de større bremsene. Som sådan, sørg for å se etter 245/40 R20 dekk for både bak- og forakselen. Ikke prøv å montere hjulene og dekkene fra pakkemodellen uten ytelse til den med ytelsespakken.

Som tidligere nevnt anbefaler Polestar at du bruker et sett med Polestar-merkede dekk, og det bør du absolutt gjøre hvis du vil opprettholde de riktige kjøreegenskapene. Imidlertid, hvis du er villig til å slå den opp, må du kontakte forhandleren din for mer informasjon.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor ofte må jeg bytte ut dekkene?

Du må bytte ut et sett med dekk når dekkene ikke er i stand til å gi tilstrekkelig grep under ugunstige værforhold. Selv om dekkene fungerer bra, bør du erstatte dem hvert 4-7 år bare for å være trygg fordi eldre dekk er mer utsatt for damage eller til og med eksploderer mens du er på veien.

Alt avhenger av hvor du kjører, hvor ofte du kjører, og hvordan du pleier å kjøre bilen. Vekten av bilen spiller også en massiv rolle når det gjelder dekklevelevelighet. Til slutt varer et ytelsessett med dekk vanligvis mye mindre, så sørg for å inspisere slitebanen ofte.

  Polestar vs Porsche - som er bedre?

Er dekk hele sesongen verdt det?

Hvis du bor i moderate klimaregioner, kan du kanskje dra mest nytte av dekk hele sesongen fordi du ikke vil komme over mye snø og is. Som sådan tilbyr sesongdekk en spesifikk blanding av egenskaper, noe som betyr at disse dekkene ikke utmerker seg på noe, men de gjør alt bra.

Når det er sagt, hvis du eier en ytelsesbil som du liker å ta på banen, eller du eier en terrengkjører du pleier å ta off-roading, er disse dekkene ikke noe for deg. Til slutt er ikke sesongdekk på langt nær så dyktige som et sett med dedikerte vinterdekk i snø og is.

Er gode dekk viktigere enn AWD om vinteren?

Et anstendig sett med vinterdekk er viktig for vinterkjøring uansett om bilen din kommer med AWD eller ikke. Alle fordelene AWD vanligvis tilbyr kan bare oppleves hvis bilen din har et anstendig sett med vinterdekk. Som sådan er det alltid bedre å velge vinterdekk enn det er å velge AWD og et sett med sommer- eller til og med sesongdekk i  snøen.

Hvis AWD-bilen din har vinterdekk, bør du være godt egnet for alle slags værforhold, spesielt snø og is.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter