Er Polestar-biler gode i snøen?

For en bil for å være god i snødekte og isete forhold, bør den komme med et firehjulsdriftssystem, et sett med kvalitets vinterdekk og et avansert trekkraftkontrollsystem. Heldigvis kommer Polestar 2 som standard med AWD, og det kommer også som standard med en sofistikert og snøplog klar trekkraft kontroll.

Alt du trenger å gjøre er å investere i et sett med vinterdekk av høy kvalitet, og du ser på en ganske dyktig vinterslag som skal kunne takle snø uten store problemer. Du bør imidlertid også redusere nivåene av regenbremsing hvis du kjører i snødekte forhold fordi dette systemet potensielt kan hindre optimal sklibeskyttelse.

Uansett er Polestar 2 en veldig god bil å kjøre i snøen av utallige tilleggsårsaker, for eksempel en ganske høy bakkeklaring med tanke på segmentet, god synlighet og dreiemomentet og glattheten du får fra en elektrisk motor.

Du må imidlertid inspisere batteriet og ladenivået før du legger ut i snødekt vær fordi lave temperaturer belaster batteriet mer.  Sørg for å respektere alle trafikkskilt, vær lett på bremsene, og hold  trygg avstand fra bilen foran til enhver tid.

## Polestar 2 – En oversikt

Polestar 2 er den aller første «masse» produksjonen Polestar elbil på dagens marked, men den bør følges snart av minst 3 ekstra modeller.  Polestar har som mål å snappe noen flere komfort- og luksusorienterte kunder bort fra Tesla og alle de japanske produsentene med Polestar 2.

Polestar 2 starter på rundt $ 45,900 for inngangsnivået 64 kWh batterialternativ, mens 78 kWh langdistansemodellen koster litt under $ 50k.  Den minst kraftige modellen pakker en sunn 170 kW mens den range-topping langtrekkende modellen topper seg på en virkelig sunn 300 kW.

  Er en Polestar en god første bil?

Polestar 2 er en luksuriøs mellomstor elbil sedan med et klart fokus på komfort og brukervennlighet. Utvendig design er litt usikkert, men interiørdesignet er mye mer intuitivt og enklere å bruke enn de fleste elbiler der ute takket være gode gamle fysiske knapper som er mye enklere og tryggere å bruke mens du kjører.

Polestar 2 tilbyr 2 bagasjerom både foran og bak, noe som gjør det bare gjennomsnittlig for klassen når det gjelder praktisk. Langtrekkende modell skal kunne gjøre 270 WLTP miles på en enkelt lading mens du lader den fra 10% til 80% gjennom en 140 kW hurtiglader bør ta rundt en halv time eller 12 timer gjennom en stikkontakt.

## Polestar 2 – Snø- og iskjøring

Som tidligere nevnt er Polestar 2 en flott vinter beater fordi den kommer med AWD som standard og 300 kW strøm bør også være mer enn nok til å få deg ut av en vanskelig situasjon. Gitt det faktum at alle fremtidige Polestar-modeller sannsynligvis vil bruke dette drivverket, er det rimelig å tro at alle kommende Polestar-modeller også skal være gode i snøen hvis ikke enda bedre.

Bilen leveres også med et avansert trekkraftkontrollsystem som kan imøtekomme  spesifikke kjøreforhold  som snø eller is. Bilen er godt balansert og den pakker all vekten ned lavt som skal minimere kroppsrull og maksimere hjørnekontrollen.

Polestar 2 er en ganske tung bil, da alle elbiler er, noe som betyr at det kan være litt vanskelig å kontrollere hvis du ikke er avhengig av trekkraftkontrollsystemet.  Som sådan er det bedre å alltid holde det på uansett ytre forhold.

  Polestar vs Tesla pålitelighet - som er bedre?

## Snøkjøringsskole – Hvordan du bør nærme deg vinterkjøring generelt

Å vite hvordan du kjører om vinteren er viktig uansett hvor avansert eller vintervennlig bilen din er. Sørg for å alltid velge et sett med vinterdekk av høy kvalitet fordi AWD med dårlige dekk er en veldig dårlig kombinasjon, enda mer hvis bilen er RWD.

Mens du kjører på snø, må du forutse mye mer enn du ellers gjør, noe som betyr at du må bremse før. Sørg alltid for å holde trygg avstand til bilen foran og prøv å ta hensyn til alle rundt deg fordi ikke alle er så dyktige som du er.

Du bør være spesielt forsiktig når du nærmer deg nedoverbakke eller oppoverbakke hjørner, så sørg for å bruke frontlyktene til å signalisere trafikken hvis det er behov for å gjøre det. Prøv å oppbevare bilen i en garasje og vask alltid bilen minst en gang i måneden hvis området ditt er fylt med salt som en isavskrekkende.

## Faq-delen

### Er elbiler gode i snøen?

elbiler er gode i snøen fordi de gir et høyere kontrollnivå over dekks glidning og hvordan dreiemomentet blir distribuert over hjulene. De er jevnere og i stand til å gi strøm mer konsekvent, noe som bør være til nytte for kjøring under glatte forhold.

Sørg imidlertid for å skreddersy kjøremåtene dine deretter, ellers er  en elbil akkurat som om ikke enda verre enn ICE i snø. Fordi elbiler til enhver tid kan tilby 100% strøm, er det bedre å trå varsomt og sakte.

  Hva er forskjellen mellom Polestar 1 og 2

Hvilke typer biler er best i snøen?

De beste snøbilene kommer med AWD, terrengdekk og høyere bakkeklaring, noe som betyr at SUV-er og visse pick-ups bør være de som får. Det er trygt å si at et sofistikert trekkraftkontrollsystem og AWD er avgjørende når det gjelder vinterkjøring, bar dekkene selvfølgelig.

Sportsbiler og superbiler er notorisk ubrukelige om vinteren fordi de er altfor lave til bakken og lett kan brukes som snøploger.

Hva skal jeg ikke gjøre mens du kjører i snøen?

Det første du alltid trenger å sørge for er at bilen din har et anstendig sett med vinterdekk på fordi et sett med sommerdekk og snø ikke går sammen i det hele tatt. For det andre, ikke haste det mens du kjører på snø fordi du vil ha vanskelig for å bremse raskt hvis det er nødvendig.

For det tredje, ikke varm opp bilen din i et lukket miljø som en garasje fordi det kan drepe deg. Til slutt, ikke kjør med lite eller ingen drivstoff inne i tanken, ikke bruk cruise control, og aldri slå off trekkraft kontrollen hvis du ikke er 100% klar over hva du gjør.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter