Er 2022 Mercedes AMG EQS verdt det

Mercedes EQS er en av de mest spennende ELBIL-ene som kommer ut det siste året eller to fordi den tilbyr det høyeste nivået av luksus som for tiden er tilgjengelig i en EV. EQS er så overdådig og rolig at den lett konkurrerer med den legendariske S-klassen for både komfort og luksus.

Takket være en nydelig MBUX Hyperscreen føles EQS som den mest teknologisk avanserte bilen på markedet. Gitt det faktum at Mercedes MBUX Hyperscreen infotainment system er en av de enkleste å bruke i tillegg til også å tilby massevis av funksjonalitet, er det ganske logisk å vurdere EQS selv over S-klasse.

 EQS ble mildt kritisert for å koste mye mer enn Tesla Model S uten å tilby noen overlegen ytelseslegitimasjon.  Dette ser imidlertid ut til å ha endret seg fordi Mercedes nettopp har gitt ut den splitter nye EQS 53 AMG + som er satt til å være både luksuriøs og spennende å kjøre.

EQS 53 AMG+ tilbyr opptil 750hp gjennom boost-funksjonen i bare en kort periode for å bevare ladningen og holde temperaturen nede. På en daglig basis vil du alltid kunne utnytte 650hp, noe som betyr at EQS AMG absolutt er verdt det som den mest luksuriøse EV på planeten.

Mercedes Benz EQS 53 AMG+ – Oversikt

Den nylig utgitte EQS 53 AMG er den raskeste Mercedes EV du kan kjøpe akkurat nå fordi den tilbyr en dobbel motor oppsett med 650-750hp avhengig av kjøremiljøet.  Dette gjør at 53 AMG kan nå 60 mph fra en stillstand i en hevdet 3.4 sekunder.

EQS er en mer spruced opp versjon av den vanlige EQS som betyr at det gjør EQS-plattformen så luksuriøs som EQS580 og så rask som en ekte AMG burde være. Mercedes har ennå ikke bekreftet at de planlegger å lage en toppmoderne 63 AMG-versjon, men det virker som om de kan i fremtiden fordi denne modellen ikke kalles 63.

  Er Mercedes komfortabel?

Mercedes har ennå ikke gitt ut prisdetaljene for 53 AMG, men modellen skal lett koste mer enn $ 180,000 XNUMX uten alternativer.  AMG-versjonen kommer også med en mengde AMG-funksjoner som AMG hjul, sportier eksteriør, sportsseter, AMG sports ratt, AMG kjøremoduser, og dedikert AMG ytelse programvare.

Mercedes EQS 53 AMG+ – Hvorfor kjøpe EQS 53 AMG er en god idé

Som tidligere nevnt var et av de største grepene med EQS det faktum at det aldri var så spennende med tanke på prisen. Den utvendige utformingen av modellene 450+ og 580 var en blandet pose fordi den ser litt ut av sted, ikke passer for en luksusbil eller en ytelsesbil.

Imidlertid ser AMG-versjonen absolutt mye bedre ut enn basismodellen, og fordi AMG gjør noen av de mest underholdende bilene å kjøre, bør EQS også sikkerhetskopiere stylingen med mange AMG-godbiter som bør gjøre EQS mer konkurransedyktig når det gjelder ytelses-ELBILER.

EQS AMG 53 tilbyr en mer bakre-partisk kjøreopplevelse, et mer dynamisk chassis og finjusterte lager- og bakakselkomponenter som skal gjøre bilen morsommere å kjøre.  Bilen kommer også med mye AMG-programvare som «Race Start» og alle slags ytelsesdata og analysis-verktøy.

Uansett er EQS AMG 53 en klar oppgradering over de vanlige EQS-modellene både inne og ute og bør vurderes hvis du vil ha en relativt rask og mest komfortabel EV på markedet.

  Hva er de dårlige tingene med Tesla?

Mercedes EQS 53 AMG+ – Hvorfor hoppe over EQS 53 AMG er en god idé

For øyeblikket er EQS AMG 53 den mest dynamiske Mercedes EV på markedet, men Mercedes kan ganske potensielt komme ut med en enda kraftigere og raskere AMG 63-modell. Dette er ganske uklart for øyeblikket, men hvis de gjør det, vil de sannsynligvis målrette Porsche Taycan Turbo S, e-Tron GT RS og Tesla Model S Plaid-kunder.

Er det imidlertid fornuftig å kjøpe en ytelses-EV uansett fordi de stort sett er morsomme å kjøre i en stående linje?  Dette blir til slutt ikke så spennende, og du sitter igjen med en prisoppgradering på $ 50 000 + for en lignende bil.

Kaller noen EV en ytelse EV er heller strekke det for langt fordi EQS 53 AMG veier nesten 6000 pounds som er det samme som en Ford F-150.  Videre er det en vanskelig oppgave å kunne svelge en prislapp på $ 180k – $ 220k for en bil som knapt kan konkurrere med flertallet av premium-elbiler på markedet.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor skal jeg kjøpe EQS AMG over den vanlige EQS?

Du bør kjøpe AMG-versjonen hvis du er en av dem som tynner ut at den vanlige EQS-modellen er litt for treg og for kjedelig.  Det er ingen vei rundt det faktum at AMG-versjonen både ser ut og yter bedre enn både EQS 450+ og 580.

AMG-modellen gjør ikke så mange ofre over de vanlige modellene, selv om den tilbyr en betydelig ytelse og styling boost.

Hvorfor skal jeg kjøpe den vanlige EQS over AMG EQS?

Du bør kjøpe den vanlige EQS-modellen hvis du først og fremst er interessert i luksus og rekkevidde. AMG EQS-modellen kan reise 90 km mindre på full lading når den kompenseres til EQS 580, noe som er nok til å gjøre en forskjell.

  Bør jeg lade elbilen min hver kveld?

Videre koster den vanlige EQS mye mindre penger mens du tilbyr 90% av det AMG-versjonen tilbyr. Det kan være en bedre ide å velge en fullt utstyrt EQS 580 enn det er å velge AMG-versjonen fordi du vil bruke mye mindre penger på en ganske lik bil.

Hva er den beste ytelsen EV på markedet?

Selv om Tesla Model S Plaid er den raskeste EV-ytelsessedanen på markedet, er det fortsatt ikke så morsomt å kjøre som både e-Tron RS GT og Taycan Turbo S. Rimac Nevera er den raskeste bilen som eksisterer, men den nest raskeste 0-60 mph EV er for tiden Plaid.

Likevel tilbyr Plaid ikke en konkurransedyktig dynamisk opplevelse gjennom hjørnene, og det er derfor du bør fokusere oppmerksomheten mest på Taycan og e-Tron GT hvis du ikke kan svelge prislappen på flere millioner dollar til Rimac Nevera.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter