Den 2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

I en verden av elbiler er du begrenset til bare en håndfull high-end luksus sedans som Tesla Model S, Audi e-Tron GT, Porsche Macan, og de to nyeste tilleggene til luksus EV segmentet, Lucid Air og Mercedes-Benz EQS.

Mellom de tre Tesla, Audi, og Mercedes synes å skille seg ut fordi Taycan er mer skreddersydd mot sporty kjøring mens Lucid Air har nettopp blitt utgitt for publikum. Å velge mellom Model S, e-Tron GT og EQS er for det meste ned til det du verdsetter mest.

Tesla Model S er den eldste bilen mellom de to, men den tilbyr mer bekvemmelighet. Audi e-Tron GT er uten tvil den flotteste bilen av de tre, selv om den ikke er på langt nær så populær.  Mercedes EQS er absolutt de mest luksuriøse EV-pengene kan kjøpe i disse dager, men det kan ikke matche de to andre i ytelse.

E-Tron GT og EQS er bedre biler enn Model S, selv om Model S er den enkleste å leve med.  You bør gå for EQS hvis du ønsker den mest komfortable og tech-savvy opplevelse, men gå for Audi hvis du ønsker å nyte en mer dynamisk orientert kjøreopplevelse med overlegen utvendig design.

Tesla Model S – Pioneren i dette segmentet – $ 90,000 MSRP

Borte er dagene da Model S var den mest avanserte bilen på markedet fordi det ser ut til å komme til kort sammenlignet med de nyeste EV-sedanene der ute.  Selv om Tesla prøver sitt beste for å oppdatere Model S og gjøre den mer luksuriøs og futuristisk, begynner både interiør- og eksteriørdesignet  sakte å føles litt datert.

Uansett er Tesla Model S bedre enn de to andre hvis du vil ha rettlinjet rakettmissillignende ytelse fordi 1000hp Tesla Model S Plaid-utgaven er den nest raskeste serielle produksjonsbilen i bilens historie.

  Hvorfor slites Tesla-dekkene ut så fort?

Tesla får også noen fordeler ved å kunne utnytte Teslas velutviklede ladeinfrastruktur. Utvalget Model S tilbyr ligger mellom e-Tron GT og EQS.  Byggekvaliteten og nivåene av raffinement er ikke i nærheten av e-Tron og EQS.

Alt i alt er Model S fortsatt en konkurransedyktig sedan, men den kan rett og slett ikke matche de nyeste ELBIL-ene på market.

Mercedes Benz EQS – Den mest luksuriøse EV på markedet – $ 103,000 MSRP

Mercedes tok litt tid før de slapp EQS fordi de ønsket å pakke den med alt de fikk, og det virker som om de gjorde det. EQS kommer med et utall futuristiske teknologiløsninger som den omfattende omdiskuterte «Hyperscreen» og en rekke smarte programvareløsninger.

EQS er stor fra nesten alle vinkler, noe som betyr at det ikke er en sportsbil, og Mercedes hadde aldri tenkt at den skulle være det. Det er en av de mest luksuriøse og komfortable bilene generelt, ikke bare med hensyn til EV-segmentet.

Byggekvaliteten er på et annet nivå sammenlignet med Model S, og det samme er hytteisolasjonen og kjørekvaliteten.  Bilen kommer også med et smart firehjulsstyringssystem som praktisk talt forkorter bilens wheelbase for å gjøre den så maneuverable som mulig.

EQS har også den nåværende rekorden for det høyeste EV-området på en enkelt lading ved å klare å gjøre 441miles uten å stoppe. Alt i alt er EQS de beste EV-pengene kan kjøpe hvis du vil ha komfort og luksus.

Audi e-Tron GT – En flott all-arounder – $ 102,400

Audi er et merke kjent for å lage flotte allround luksusbiler som både kan gjøre luksus og ytelse, og e-Tron GT er nettopp det.  E-Tron GT ser ut til å ha hatt den beste innledende mottakelsen når det gjelder direkte design, mens EQS er den mest omdiskuterte av de tre.

  Hva er den beste Mercedes SUV å kjøpe?

Interiøret i e-Tron GT ser ut som et interiør du finner i de fleste Audi-modeller, noe som både er en god ting og en dårlig ting. Det gode er at det ikke er over toppen, og det oser av kvalitet. Du kommer til å finne hardt trykkknapper i e-Trons hytte, og det er ikke noe du kan si om de to andre.

Noen kan imidlertid synes interiøret er litt kjedelig, spesielt når du vurderer at de fleste EV-er i disse dager prøver å gjenoppfinne interiøret. Når det gjelder rekkevidde, kommer e-Tron GT til kort når den er comparert til de to andre.

Hvis du planlegger å bruke bilen din som en daglig pendler og lade den gjennom en vegglader over natten, bør dette ikke være noe problem.

Delen Vanlige spørsmål

Er det fornuftig å kjøpe en elbil i 2022?

Elbiler blir sakte men sikkert den neste store tingen i bilindustrien. Imidlertid  er elbiler fortsatt too dyre for massebruk, og vi er ikke forberedt på alle energibehovene for å drive opp tusenvis eller til og med millioner av elbiler på daglig basis.

Likevel er det fornuftig å kjøpe en ELBIL i 2021 hvis du er i stand til å utnytte plattformen helt, noe som betyr å kunne lade bilen hver dag. Hvis du ikke kan gjøre det, eller du har en tendens til å reise hundrevis av kilometer regelmessig, er det bedre å hoppe over en EV for nå.

  Er Tesla bedre enn BMW?

Er Porsche Taycan bedre enn EQS, e-Tron GT og Model S?

Porsche Taycan er ekstremt lik e-Tron GT, noe som betyr at disse to er ganske like. Taycan tilbyr imidlertid mer når det gjelder både teknologi og hastighet. Porsche lager noen av de beste sportsbilene på planeten, og Taycan er en av dem.

Det er trygt å si at Taycan er en sportier opplevelse, men det kan ikke matche Tesla for enkelhets skyld for EQS for luksus.

Er elektriske SUV-er bedre enn elektriske sedaner?

Det avhenger av perspektivet ditt, da det sannsynligvis vil være den avgjørende faktoren når det gjelder å velge hvilken EV du liker mest. Mens SUVer faktisk er mer praktiske og bedre å se ut av, er de tyngre enn sedans er, og det er et stort problem med tanke på at elbiler er tunge selv som små hatchbacks.

Som sådan har sedans en tendens til å tilby mer rekkevidde og en mer rolig hytte med bedre byggematerialer og en mye mer dynamisk opplevelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter