2024 Mercedes-Benz EQG – Hva du skal se frem til også

2024 Mercedes-Benz EQG

Mercedes Benz G-Klasse, eller som det er kjent som – G Wagon, kommer snart til å få sin elektriske fetter i form av Mercedes Benz EQG. EQG kommer til å følge opp ganske mange Mercedes elektriske SUV-er som allerede er tilgjengelige. EQG kommer til å bli en ekte Mercedes G Wagon, men med batterier i stedet for bensin.

G-klasse ble først bestilt for å være et militært kjøretøy, men ble senere vedtatt for veien da Mercedes så potensialet i hva G-klasse kan bli. Det samme kan sies om Land Rover Defender som også ble offentliggjort og ble utrolig populær blant bruksbaserte eiere. G-klasse gikk imidlertid et skritt videre og ble kjent som Mercedes-Benz luksusbil for de rike.

Det er dette EQQ er mest interessert i å bli, og det er tydelig i det øyeblikket du legger øynene på det. Mercedes sa imidlertid at EQG også vil være tro mot sine røtter, da det kommer til å være både en offroader og en luksus-SUV.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt om 2023 Mercedes-Benz EQS – Hva du skal se frem til, end hva du kan forvente. Så, hvis du vil vite mer om Mercedes «Electric Intelligence Geländewagen, sørg for å lese denne artikkelen.

2024 Mercedes-Benz EQG – Drivlinjen

Vi har for øyeblikket ingen informasjon om noen drivlinjedata, da de sannsynligvis vil komme i slutten av 2022 eller begynnelsen av 2023. Vi kan imidlertid si at EQG sannsynligvis ikke kommer til å ha det velkjente 108 kWh-batteriet som finnes i EQS, da EQS rett og slett er altfor kort til å imøtekomme det. Mercedes kan endre strukturen på batteriet, men det er ikke sannsynlig at det kommer til å skje.

  Mercedes-Benz GLA - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Sjansen er stor for at EQG kommer til å bruke enten 90kWh mindre batteri eller Mercedes kommer til å komme ut med et nytt batteri for EQG og mange andre fremtidige Mercedes EQ biler. Vi så noen bilder der Mercedes viste frem en EQG med 75% batteri (196 miles igjen) på dashbordet som kan indikere at EQG kommer til å tilby mer enn 260 miles med den aktuelle modellen.

Imidlertid var det noen samtaler om EQG ved hjelp av et helt nytt batteri som er avhengig av silisiumanodekjemi som kan gjøre det mer strømtett uten å gjøre det farlig. Jeg tror vi må vente og se om det er virkelig kommer til å være tilfelle for EQG. Uansett hva det er, Mercedes er sikkert ikke kommer til å skimp på den elskede G Wagon.

2024 Mercedes-Benz EQG – Design

Når det gjelder design, ligner Mercedes-Benz EQG åpenbart den vanlige Mercedes-Benz G-klassen, som ikke er noen dårlig ting i det hele tatt. Selv om vi bare har sett konseptet, er sjansen stor for at produksjonsversjonen ikke kommer til å endre seg så drastisk, da EQG ikke planlegger å gjenoppfinne G-Klasse-designet, men heller å utfylle det.

Store monoblock-stil hjul kan også sees på konseptbilen som er å forvente som disse ser aerodynamisk.  Med ekstra LED-lys på  forsiden og en LED-grill, kommer serieproduksjonsbilen til å adopt en form for ekstra belysning foran, da det er noe av et signaturtrekk ved alle EQ-seriebiler.

  Mercedes premium-pakkene forklart

Interiøret er ikke planlagt å endre seg dramatisk med bare små detaljer her og der.  Mmalm bærekraftig materiale er også å forvente for setene og resten av møbeltrekket. Mercedes viste også ED EQG med et stort bakre LED-reservehjul som ser kult ut og forhåpentligvis kommer til å være tilgjengelig med produksjonsversjonen.

2024 Mercedes-Benz EQG – Plattform og terrengkjøring

De aller siste ryktene tyder på at EQG kommer til å bruke plattformen der G-klasse allerede ligger. Dette er både en god ting og en dårlig ting fordi elbiler basert på bilplattformer med forbrenningsmotor ofte har en tendens til å være mindre praktiske og effektive fordi de ikke kan administrere plass med en slik plattform bedre i motsetning til en helt ny plattform.

Det gode er imidlertid at EQG kommer til å beholde all offroad-dyktigheten som allerede er tilgjengelig med den eksisterende G-klassen.  Dette betyr også at EQG sannsynligvis vil ha de G-klasse-berømte trelåsdifferensialene.  Som sådan vil EQG sannsynligvis være en av de mest kapable offroad-elbilene på markedet.

FAQ-seksjon

Når kommer Mercedes EQG i salg?

Mercedes EQG kommer sannsynligvis på markedet i 2024, men noen sier at EQG ikke vil være tilgjengelig før 2025. Vi må vente og se at det for øyeblikket er ganske mye motstridende data på EQG, i hvert fall når det gjelder utgivelsesdatoen.

  Hvilken Mercedes har blind flekk assist

Vi må huske på at de fleste bilprodusenter i disse dager sliter med å holde seg på sporet på grunn av mangel på mikrobrikker og forstyrrede forsyningskjeder.

Hvilke SUV-er konkurrerer med Mercedes EQG?

Mercedes EQG kommer sannsynligvis til å konkurrere med slike som Ford Bronco EV, Jeep Recon EV, og potensielt til og med en elektrisk Range Rover. EQG har mange konkurrenter i mange segmenter, men realiteten er at EQG går etter det luksuriøse elektriske SUV-markedet som inkluderer Range Rover, den nye Defender, Lexus LX og til og med Benteyga.

Hvor mye koster Mercedes-Benz EQG?

En USA-pris forventes å ligge på rundt 150.000 dollar før skatt, men det er potensielt litt for lavt for den elektriske G-klassen. Gitt det faktum at inngangsnivået G550 vanligvis ender opp med å koste omtrent det samme beløpet fra nytt, ville jeg ikke bli overrasket om EQG-startprisen begynner å nærme seg $ 200,000.

Prisene går opp kontinuerlig, og Mercedes vil sannsynligvis følge den trenden. Hvis EQG kommer om et år eller to ganger, kommer det ikke til å være så billig som de fleste spår i dag.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter