Hva er de dårlige tingene med Tesla?

Det er ingen tvil om at Tesla har brakt en oppstyr til motorindustrien. Noen mennesker priser det, mens andre knuser det. Selv om Tesla tilbyr mange gode ting, er det noen ulemper også. Så, hva er ulempene med å eie en Tesla?

Noe av det dårlige med dette populære elbilmerket er at det er ganske dyrt sammenlignet med lignende biler på markedet. Andre ulemper inkluderer lange ladetimer, skjulte kostnader og et upålitelig autopilotsystem. Det er heller ikke ideelt for snødekte eller kalde klima, og det er heller ikke egnet for lange avstander. 

Tesla har bare eksistert i mindre enn to tiår, men det har virkelig endret ansiktet til elbilindustrien. Mange bilprodusenter som hadde børstet av ideen om at ELBILen skulle overta motorindustrien når som helst, håndterer nå problemet med alvoret den fortjener. 

Tesla er kanskje kjent for sine komfortable, miljøvennlige, høyytelses og effektive kjøretøy, men det er også godt å vite ulempene med bilen slik at du kan vite hva du kan forvente i det lange løp. Derfor har vi fremhevet noen av de dårlige tingene med Tesla i dette innlegget.

Her er noen Teslas ulemper:

Ganske dyrt

Tesla er dyrere enn konkurrentene. De fleste ser Tesla som en high end eller luksusbil. Til en viss grad er dette riktig ettersom den startende Tesla-basismodellen går for rundt $ 35,000 XNUMX.

Administrerende direktør i Tesla, Elon Musk, har sagt at dette vil endre seg snart, da de har tenkt å lage rimelige biler for alle. Dette er imidlertid fortsatt langt fra virkeligheten med mindre de forbedrer teknologien og batteriprisene faller drastisk.

Lading tar lang tid

Dette avhenger av om du har det travelt eller ikke. De fleste elbiler bruker minst 1 til 2 timer på å lade helt opp hjemme. Så hvis du vil skynde deg et sted og bilens batteri er tomt, vil dette være et problem. Tesla-superladere tar imidlertid mindre enn 40 minutter å lade helt opp.

  Er Tesla god i snøen?

Mangel på servicesentre

Et stort problem for Tesla-eiere er tilgang til servicesentre. Hvis du bor langt fra et Tesla-servicesenter, er det verdiløst å eie en Tesla. Dette er fordi det kan ta uker eller måneder før bilen din blir reparert i tilfelle en ulykke eller et problem.

Dette er fordi de fleste Tesla-delene må transporteres til servicesenteret. Og i noen tilfeller kan det hende at bilen må sendes til Tesla for kalibrering i tilfelle en ulykke roter med sensorer. Dette er veldig tøft for mange mennesker, da de kanskje må vente i flere måneder for å få bilen tilbake.

Bilen er veldig stille

Selv om stillhet kan virke som en god ting, kan Teslas stille drift faktisk være ganske farlig. I motsetning til konvensjonelle biler med motorer, kunngjør ikke Tesla når de cruiser. På grunn av deres stillhet er det lettere for en Tesla å forårsake en ulykke enn en konvensjonell bil.

Derfor må du være ekstra forsiktig når du kjører Tesla. Andre sjåfører og fotgjengere vil ikke høre deg komme, så du må være helt klar over omgivelsene dine, enten du rygger eller kjører i en skolesone.

Tvilsomt autopilotsystem

Når du hører om Tesla Autopilot-funksjonen, kan du tro at denne bilen høres ut av denne verden. Tesla Autopilot er en pakke med sofistikerte førerassistansesystemer som kommer med funksjoner som adaptiv cruisekontroll, kjørefeltsentrering og selvparkering.

Selv om autopilotsystemet virker interessant, har mange mennesker hatt klager på det. Flere har rapportert at dette systemet svikter, noe som er en stor grunn til bekymring når det gjelder sikkerhet.

  Mercedes EQC MOT Tesla

Ikke ideell for lange pendlere og tauing

Hvis du har tenkt å reise lange avstander eller taue bobilen din, kan det hende du må bytte bilen du planlegger å bruke. Dette er fordi ladningen ikke varer lenge.

De fleste Teslas kan dekke minst 500 miles på full lading. Så hvis du er langt hjemmefra, må du undersøke ladealternativene dine. Hvis ruten du har tenkt å bruke har superladere, kan du fortsette å cruise med Tesla EV.

Ikke egnet i kaldt klima

Et annet hovedsenkning med å eie en Tesla er at den ikke er egnet for kaldt klima. Dette gjelder helelektriske biler og ikke bare Teslas. Elbiler er ikke effektive i kaldt klima. En av grunnene er på grunn av energien som går tapt ved oppvarming av batteriet.

Gode ting å vite før du kjøper en Tesla

Hvorfor solgte du Teslaen din?

En av hovedårsakene til at folk selger Teslaene sine er fordi de oppgraderer til en overlegen Tesla-modell. De elsker merkevaren og er klare for en oppgradering.

En annen grunn er at serviceavdelingen har sviktet dem. Dette er en av de største hodepinene ved å eie en Tesla: mangelen på nok servicesentre.

Hvis Tesla-bilen din er involvert i en ulykke eller noen ved et uhell riper på sidespeilet ditt, kan du angre den dagen du kjøpte Teslaen din. Dette er fordi servicesentrene er begrenset, og det kan ta dager før du får bilen reparert.

Er Tesla biler virkelig billigere å eie?

Ja, det er de. Tesla kan ha sine ulemper, inkludert en dyr startkostnad.  Men ikke misforstå, da de er lettere å vedlikeholde gjennom årene. Dette er fordi bilen har færre deler, noe som betyr mindre slitasje. Teslas superladerpris er også bare $ 0.28 per kWh, noe som er billigere enn å kjøpe gass.

  Hvorfor er det ikke noe reservedekk i en Tesla?

Hva er den stygge sannheten om Tesla?

Den bitre sannheten om Tesla er at du er prisgitt Teslas programvareoppdateringer. Ja, oppdateringene kan være bra for bilen din, men maskinvaren er fortsatt den samme. Med tiden vil de nye programvareoppdateringene ikke være kompatible med maskinvaren din, og problemer vil begynne å dukke opp. Så du vil også bli tvunget til å oppgradere maskinvaren. Dette er det samme som folk ofte ser skje med smarttelefonene sine.

En Tesla er fortsatt verdt det

Tesla kan ha flere ulemper, men det gode oppveier det dårlige. Det er sant, Tesla er ikke en god bil for langdistanse, tauing eller kaldt klima. Og det er super stille å løpe, noe som lett kan forårsake en ulykke. Tesla har imidlertid flere fordeler som utmerket effektivitet, sikkerhet, ytelse, lite vedlikehold og føderale skatterabatter.

Hvis du bor i et kaldt klima eller veldig langt fra bensinstasjoner, bør du vurdere å få et annet bilmerke. Men hvis du vil oppleve den mest moderne elbilen på markedet, er det ingenting som slår Tesla. Du vil glemme alt om å besøke bensinstasjoner, siden du ikke trenger drivstoff.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter