Er Audi Q4 e-tron en god bil?

Er Audi Q4 e-tron en god bil?

Den Audi Q4 e-tron er satt ut til å være en av de mest populære Audi elbiler i de kommende årene, og for nå, det synes å være sant. Q4 e-tron ble utgitt tilbake i 2021 og er basert på VAG MEB-plattformen, noe som betyr at Q4 deler mange av sine deler med andre  familiemedlemmer. Så, er Audi Q4 e-tron en god bil?

Den Audi Q4 e-tron er faktisk en veldig god bil fordi det er bedre enn den opprinnelige e-tron, men det koster ikke som noen andre tilsvarende utstyrte elbiler. Q4 kommer i noen forskjellige batteristørrelser som også tilbyr forskjellige motorutganger og maksimal rekkevidde. Q4 støtter hurtiglading som kan fylle opp batteriet på kort tid.

Utformingen av Q4 er en blanding mellom Audi Q5 Sportback og Audi Q8. Dette betyr at bilen ser stilig og elegant ut både innvendig og ut. Det kan være en tung bil, men den klarer å kjøre bedre enn den burde. Pålitelighet ser også ut til å være anstendig, men det er noen problemer som er verdt å snakke om.

Verdimessig ser det ut til at Q4 holder seg pent, men det er en helt ny bil, og vi er ikke sikre på om det kommer til å endre seg i de kommende årene. Praktisk er også bra, ikke så bra som i Q5, men god nok for de fleste.

Audi Q4 e-tron – Drivverket

Den Audi Q4 e-tron kommer i to forskjellige batteristørrelse alternativer, en 55kWh batteri eller en større 82kWh batteri.  Startnivået Q4 er 35-modellen som tilbyr et 55kWh batteri, 170hp og en maksimal rekkevidde på 212 miles.  Den neste i køen er Audi Q4 40 som tilbyr større 82kWh batteri, 204hp, og en maksimal rekkevidde på 323 miles.

  Hvilket merke har det beste interiøret - Audi, Mercedes eller BMW?

Mellomnivå Q4 e-tron 45 tilbyr 82kWh-batteriet, men strømmen heves til 265hp mens maksimal rekkevidde senkes til 305 miles.  Q4 50-modellen er den kraftigste med en effekt på 300hp og en maksimal rekkevidde på 303 miles med samme 82kWh batteri.

55kWh-modellen kan lades opp ved hjelp av en rask DC-lader på omtrent 30 minutter, mens de større batterimodellene kan gjøre detpå omtrent 40 minutter.  Lading av begge disse gjennom en langsom lader tar mellom 8 og 12 timer, avhengig av laderen, forholdene og batteristørrelsen og forutsetningen.

Audi Q4 e-tron – Design og chassis

Den Audi Q4 e-tron ser futuristisk og det ligner konseptbiler mer enn det gjør vanlige hverdagsbiler. Dens design av en blanding mellom Audi Q5 og Q8 med enda skarpere linjer og mer vekt på  fremtiden. Interiøret i Q4 er ikke annerledes, da det tilbyr skarpe linjer, store skjermer og en rekke  funksjoner i hele hytta.

Q4 kjører bedre enn den burde, da det er en 4200lbs bil fordi det meste av den vekten ligger lavt. Dette betyr at Audi måtte stivne opp fjæringen, men den generelle dempingen er fortsatt god nok til at Q4 kan føles som en ekte luksusbil.

Audi Q4 e-tron – Pålitelighet og vanlige problemer

Den Audi Q4 e-tron synes å være en anstendig pålitelig bil som de fleste MEB-baserte biler er, men Q4 er også en nesten helt ny modell, og det er umulig å si hvor godt bilen vil gjøre i de kommende årene.  Vi vet alle nå at elbiler er iboende mer pålitelige enn ICE-biler, og at de skal vare lenger i sammenligning.

  Audi A8 pålitelighet

De vanligste Q4-problemene er relatert til drivlinjen, infotainmentsystemet, kollisjonsputene, problemer relatert til kaldt vær og Audi-telefonappen.

Audi Q4 e-tron – Verdi og praktisk

Q4 e-tron starter på $ 45,000 uten alternativer og alternativer er rikelig. Dette betyr at Q4 er billigere enn Q5, men prisforskjellene blir lett negert av dyre valgfrie pakker. Uansett er Q4 fortsatt en prisgunstig bil, da mange tror den tilbyr en bedre opplevelse enn noen dyrere og større elbiler gjør.

Praktiskmessig er Q4 ikke så romslig som Q5, men den kommer ikke med en stor sentral tunnel som spiser inn i bakre midtsetefotplass. Dette betyr at den andre raden med seter er helt uhindret, noe som sikkert er en god ting å ha hvis du ofte transporterer flere bakpassasjerer.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Audi Q4 e-tron?

Hvis du er ute etter en luksuriøs EV som ikke kommer med en astronomisk prislapp, men likevel tilbyr alt et stort luksusmerke kan tilby, kan Q4 være rett opp gaten din. Det er noen steder hvor Q4 ikke er det beste som noen byggekvalitetsmaterialer, men totalt sett kommer bilen til å tilfredsstille selv de mest krevende tyske utøvende bilene.

Q4 tilbyr nok rekkevidde for de fleste, og den tilbyr også anstendig kraftige motorer. Audi kommer sannsynligvis til å tilby en RS-versjon på et tidspunkt som vil tilby oppover 400hp.  Alt i alt ser Q4 ut til å være et godt kjøp, men hvis du vil ha en raskere EV, må du vente litt lenger på RS-modellen.

  Vanlige problemer med Audi RS6 Avant

Er Audi Q4 e-tron en trygg bil?

Ifølge verdens mest troverdige krasjtestingsorganisasjoner tjener Q4 en fantastisk 5-stjerners sikkerhetsvurdering for både voksen- og barnevern.  Dette kommer ikke som noen overraskelse da de fleste 2020 og på biler er 5-stjerners vurdert, men den tyske luksustrioen prøver alltid å gjøre bilene sine tryggere.

Q4 er tilgjengelig med mange førerassistansefunksjoner som øker bilens sikkerhet mye. Imidlertid er de fleste av disse tilleggsutstyr, og eykoster mye penger hvis du vil at de skal monteres på Q4.  Alt i alt er Q4 trygt både med og uten disse funksjonene.

Er Audi Q4 bedre enn Audi e-tron?

Q4 e-tron er mindre enn den vanlige e-tron, men det er nyere som betyr at det er mye mer effektivt og fullpakket med de nyeste funksjonene Audi kan gi deg. Derfor er Q4 den bedre bilen, men e-tron skyldes en erstatning eller en midtsyklusoppdatering i de kommende månedene.

Som sådan bør du vente før den oppdaterte / nye e-tron kommer ut før du tar en beslutning.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter