Vanlige problemer med Audi e-tron

Audi e-tron problemer

Audi e-tron representerer det aller første forsøket på denne ikoniske tyske premium luksus bilprodusent på å lage en helelektrisk seriell produksjonsbil.  E-tron ble først introdusert for modellåret 2019, og det så ut til å være et anstendig alternativ til Tesla Model X. Men ikke lenge etter at mange eiere begynte å klage på at bilen opplevde en rekke problemer.

Det virker som om de tidlige e-tron-modellene er notorisk upålitelige, men etterfølgende modeller ser ut til å klare seg mye bedre. Det virker som Audi fant ut at e-tron egentlig ikke var pålitelig nok, og at det potensielt kan hemme salget. Som sådan trappet Audi opp spillet sitt og fikk e-tron til et mer tilfredsstillende nivå.

Dette betyr at dagens e-tron-modeller er bedre, men fortsatt ikke er de mest pålitelige ELBIL-ene der ute. De vanligste Audi e-tron-problemene er knyttet til programvaren, drivverket, reversgiret, spesielle vannlekkasjer og problemer med utstyret / elektronikken.

De fleste av disse har blitt løst gjennom hele bilens produksjon, men du må fortsatt gjøre din due diligence og undersøke om modellen du ser på har fått disse problemene løst. Det er verdt å nevne at kundetilfredsheten med e-tron er stor.

Problemer med Audi e-tron-programvare

Det kommer ikke som noen overraskelse at en bil så kompleks som e-tron opplever programvarerelaterte problemer fordi det er den første Audi EV uansett.  Disse problemene var alvorlige nok til at Audi kunne utsette e-tron-markedsutgivelsen med opptil fire uker for å prøve å løse disse problemene så mye som mulig.  Disse inkluderer varsellamper som kommer ut av ingensteds, og MMI fryser opp.

Noen rapporter sier at de tidligste e-tron-modellene led av opptil 100 forskjellige programvareproblemer som var alvorlige nok til å få Audi til å utsette bilens utgivelse fullstendig. Imidlertid virker moderne e-tron-modeller mye bedre, men er fortsatt ikke helt fri for programvarerelaterte feil.

  Porsche vs. Audi pålitelighet - Hvilken er bedre?

Audi e-tron powertrain problemer

En av, om ikke det mest alvorlige problemet som plager e-tron er påe der drivverket helt slår seg av mens bilen kjører. Mange eiere uttalte at deres e-tron-modeller bare sluttet å fungere i ulike situasjoner, selv mens de forbigikk på en motorvei. Dette kan være en stor sikkerhetsrisiko, noe som betyr at du må sjekke modellen du ser på for disse problemene.

Årsaken til at dette skjer er at kjølevæsken er i stand til å finne veien inn i motoren som deretter slutter å lage strøm. Noen sier at problemet er relatert til pakningen som svikter og dermed forårsaker disse problemene.  Disse problemene kan etterlate deg strandet, og de kan til og med kreve en komplett elektrisk motorutskifting.

Audi e-tron omvendt utstyr problemer

Et annet ganske alvorlig problem med e-tron er et der bilen slår seg aveller engasjerer seg nøytral / park mens den rygger opp. Mange eiere har uttalt at bilen gjør dette uten noen åpenbar grunn, og at Audi egentlig ikke er oppdatert med dette problemet, i hvert fall ikke i større skala. Dette betyr at selve problemet ikke er så bredt spredt som det kan være.

Alt i alt uttalte en eier at disse problemene er nede på defekte sikkerhetssensorer som stopper bilen fordi de tror bilen kommer til å krasje inn i noe. Uansett kan dette også være en stor sikkerhetsrisiko, og du bør spørre degr Audi forhandler om disse problemene hvis du vil kjøpe en e-tron.

  BMW 750Li overføring problemer

Audi e-tron vannlekkasjer

Audi e-tron lider også av problemer knyttet til alle slags vannlekkasjer inn i hytta og inn i bilens batterirom.  De vanligste stedene hvor vann har en tendens til å komme inn i hytta er rundt speilene, takluken, passasjerfoten og bakluken.

Disse kan forårsake massive problemer hvis de ikke er ordentlig tatt vare på, så sørg for å sjekke disse komponentene for å se om det er tegn på vanninntrengning. Audi utstedte til og med en tilbakekalling for rundt 1600 2019-modeller fordi vann potensielt kan finne veien inn i batterirommet og forårsake en farlig termisk hendelse.

Audi e-tron utstyr / elektriske problemer

E-tron har også en tendens til å lide av ytterligere problemer knyttet til defekte baklys og bakluken og dørene som ikke kan holde åpent. Noen få eiere klaget over baklukeluken uten at de ønsket det, noe som til og med kan forårsake skader hvis de ikke blir tatt vare på.

Dette er relativt små niggles som ikke påvirker bilens brukervennlighet, men kan påvirke gleden stor tid. Som sådan, ikke glem å sjekke disse også.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi e-tron verdt det?

Vi har allerede nevnt at Audi e-tron ikke er den mest pålitelige EV-pengene kan kjøpe i disse dager, men at de fleste av eierne er mer enn fornøyd med eierskapet. Grunnen til at er enkel, fordi det er en Audi. Audi vet hvordan man lager en fin luksusbil som ikke tar seg selv for alvorlig og bare gjør livet ditt mye enklere.

  Er Tesla-biler bra for bilturer?

Derfor kan det være bedre elbiler der ute når det gjelder pålitelighet, men e-tron ser ut til å være en av de mest morsomme. Derfor er Audi et luksusbilmerke og hvorfor det faktisk er verdt det å kjøpe e-tron.

Er Audi e-tron bedre enn e-tron GT?

Audi e-tron GT er en firedørs kupé som deler mange av sine deler med Porsche Taycan. Ifølge de fleste er e-tron GT den desidert beste Audi EV-pengene kan kjøpe, og det har jeg en tendens til å være enig i. E-tron GT er mer pålitelig enn e-tron SUV, det er raskere, det ser bedre ut, og det kan vare lenger.

Hvis du foretrekker SUVer fremfor sedans, vil du sannsynligvis foretrekke e-tron, men hvis du vil ha den bedre bilen generelt, er e-tron GT den ene.

Hvor lenge kan en Audi e-tron vare?

Ifølge de fleste kilder skal e-tron kunne vare mellom 200.000-400.000 miles uten å trenge et nytt batteri. Hvis du gjør rundt 15 000 miles per år, kan du forvente 10-15 års bruk før du trenger et helt nytt batteri.

E-tron tilbyr kanskje ikke mest rekkevidde (230 miles) av alle tilgjengelige elbiler, men det gjør absolutt opp for seg selv i luksus-,  teknologi- og ønskelighetsavdelingen.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter